Warn Winch Temin ve Montaj - Ankara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,166
Ynt: Warn Winch Temin ve Montaj - Ankara

Bu konu gerçekten cok can sıkıcı ve cok değişken fikirler var.
Ben kendime bu iş için belli bir bütçe ayırdım ve bunları yapmaya niyetlendim ama gel görki ilerledikçe ve işin içine derinlemesine girdikçe kafam karışıyor.
Yapım sıralamam şu şekilde idi.
Yanlışım varsa düzeltin tecrübeli arkadaşlar.
1. Oncelikle aracın 2" yükseltilmesi
2. On tampon ve vinç temini ve yapımı;
3. 15" olan jantların 16 ile değişimi
4. Uygun lastik temini....

Bu kalemlerden 1.sıradaki işlem için araştırma yaparken, kimisi lift kitlerin bu işe yeterli olmayacağını, yükseltme işinin gorulduğu gibi çok kolay olmadığını vs vs anlattı durdu. Benimde kalımda bir sürü soru işareti oluştu. Bana gore mühendisce yaklaşarak 2" yukseltmenin cok ama cok buyuk problem yaratmayacağı yonunde idi. USA da hazır kitler ile bu işlemlerin 3 veya 5 saat içinde yapılabildiği yazıyor. Ne derece doğru bilmem.
Bu konuda sizlerin ggörüşü nedir?
Benim amacım yarışlara katılmak, hard off road yapmak değil. Aracı arazide orta şiddette kullanmak.
On tampon yapımı ayrı soru.
Ankara'da bu işi layıkı ile yapan ne hikmet ise yok. Varsa da ben bulamadım.

Sonucta kendi kendime üzüldüm durdum...

Selamlar, saygılar

Üzülmeyin tabi bunlar tatlı sıkıntılar diyelim . Ama sıkıntı tabi :smiley:

Ben liste güzel . Yalnız jantlar neden 16 olacak ? 15 inch güzel bir ölçü hem daha ucuz lastikleri , hemde çeşit ve ebat olarak tatmin edici ...

Yükseltme konusunda yabancı örnekleri takip etmek lazım . Sizin aracınızı çok tanımıyorum açıkçacı ama mesela Jeep ZJ lerde sorunsuz 2 inch yükseltme yapılıyor . Helezonlara getler ekliniyor sadece . Kullanan birçok arkadaş var ve ABD dede böyle yapmışlar . Aracın limitlerini bilmek lazım . Diğer değişiklikleri kaç inche kadar tolere ediyor . Mesela Zjlerde yükseltme 3 inch oldu mu işin içine kit giriyor maliyetler katlanıyor katlanıyor ...

ssbman' Alıntı:
Üzülmeyin tabi bunlar tatlı sıkıntılar diyelim . Ama sıkıntı tabi :smiley:

Ben liste güzel . Yalnız jantlar neden 16 olacak ? 15 inch güzel bir ölçü hem daha ucuz lastikleri , hemde çeşit ve ebat olarak tatmin edici ...

Yükseltme konusunda yabancı örnekleri takip etmek lazım . Sizin aracınızı çok tanımıyorum açıkçacı ama mesela Jeep ZJ lerde sorunsuz 2 inch yükseltme yapılıyor . Helezonlara getler ekliniyor sadece . Kullanan birçok arkadaş var ve ABD dede böyle yapmışlar . Aracın limitlerini bilmek lazım . Diğer değişiklikleri kaç inche kadar tolere ediyor . Mesela Zjlerde yükseltme 3 inch oldu mu işin içine kit giriyor maliyetler katlanıyor katlanıyor ...

Araçlar benzer özelliklere sahip, bende 2" yükseltmenin bir problem teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.
Siz Ankara'da nerede yaptırdınız butun bu işlemleri?
Birde one vinç ve tampon eklenince on tarafa +100 kg bir yuk demektir bu? Bu konuyu nasıl çözebildiniz?
16" neden konusu tamamen keyfe keder. Bana gore daha yakışıklı olabilir gibi geldi makaina.

Saygılar, selamlar

Sitede Alfonse var bu konularda daha tecrübeli . Getleri ABD den alabilirsiniz yada Siteden Serkan yapıyor araca göre . Bende henüz tampon yok ama Yaptırmak için antalyaya gitmeyi düşünüyorum açıkcası . Ama her modifikasyonla ağırlığın artmasına çare de yok ne yazık ki ... Tampon + vinçle yüzüde geçebilir bir miktar . Ama güçlü makinalar ciddi sorun yaratmıyor .

Hocam,
Bilgilendirme için teşekkürler.
Alfonse Hocam ile de bu konyu en kısa zaman içinde konuşacağım. Bu gün iş durumum biraz müsait,öğleden sonra kaçıp bir Şaşmaz yapacağım.
Şaşmaz'da fikir almak istediğim bir kaç yer avr. Onlar ile konuşup görüştükten sonra tekrar durum değerlendirmesi yapacağım.

Saygılar, selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR