VX100'ümü satıcam ama bir öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jinni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,598

Jinni

Kamp I
Web
www.neredennereye.com
Cümleten merhaba arkadaşlar,

Bilen bilir, zamanında bir Land Cruiser alıcam diye bu forumun altını üstüne getirmiştim. Nihayetinde 2000 model şahane bir VX100 aldım :smiley: Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Bazı sağlık gerekçelerinden ötürü önümüzdeki 1- 1,5 yıl arabamın hakkını veremeyeceğimden ötürü satmayı düşünüyorum. Bir süre sonra tekrar alacağım inşaallah :smiley:

Şimdi meselem şu, amortisör sisemini değiştirmem gerekiyor. Malumunuz bu modeller çoğumuzun sevmediği otomatik alçalıp yükselme özelliğine sahip ve o da tam bir baş belası! Bana baştan tavsite etmişlerdi değiştir diye ama nasip şimdiymiş... Yurtdışında getirtiliyormuş bu amartisör kitleri, tam onlara bakıyordum ki şöyle düşündüm, belki alacak olan farklı birşey ister... o yüzden buradan ilgili arkadaşlara ilan ediyorum :smiley:

Land Cruiser'imi satıyorum, kendisi 2000 modeldir. 264.000 km'dedir. Tarafımdan nazik kullanılmış ve hoş tutulmuştur. Ağır offroad yapılmamış sadece çayıra çimene çıkılmıştır.
Benzin + LPG'lidir. Kendisine biçtiğim değer 47.000 TL'dir ancak amortisör konusu konuşulacaktır. Alacak olanla anlaşıp belli bir fiyat düşebiliriz... Kısaca böyle :smiley:

İşte bu da fotoğrafı:
limni_4.jpg

Teşekkür ve selam ederim.

Etiketler
Ynt: VX100'ümü satıcam ama bir öneri

merhaba öncelikle hayırlı satışlar diliyorum bende vx 100 almayı düşünüyor bir süreden beri siteyi takip ediyorum 4*4 araçlar konusunda fazla bilgim yok bu işe yeni adım atacağım o yüzden öğrenmek için soruyorum bu amortisör işi nedir yükseltip alçaltma neden sorun oluyor ben şimdilik ağır off road düşünmüyorum hafif arazi ve uzun yolda keyif versin istiyorum bunun için vx 100 iyi bir tercihmidir bu tarz kullanım için bu bahsettiğiniz amartisör olayını yinede değiştirmem gerekecek mi benim şu an değil ama yaz sonu bütçem uygun olacak elimde 2007 full otomatik vites honda civic var onu satıp 10000 tl kadar biriktirip sizin araç gibi bir araç düşünüyorum. size bu tarz takas uyar mı ayrıca tabi araçların durumunu bilmiyorum ama internette 40000-45000 tl arası 2000-2001 model araçlar var sizinki onlara kıyasla biraz yüksek kalıyor sorularımla başınızı ağrıttım tekrar hayırlı satışlar diliyorum

bu arac alınır kardeş...ben olsam düsünmeden alırım amortisör sorunuda giderilir temservisle görüşülüp hallolur ;)

Cnavar gibi araba alanada satanada hayırlısı olsun alıcaksın bunu torunlarına hediye olarak bile bırakırsın hayatta eskimez...

Sevgili drercagan,

mesele şu: bu amortisör sistemi arabayı yükseltip alçaylabiliyor. İçeriden kontrol edilen elektronik sistem. Ne kadar çok elektronik sistem varsa o kadar çok 'beyin' oluyor (Artık ne beyniyse :smiley: ve bu beyinler belli bir süre sonra cozutuyor. Ben ilk aldığımda arkadaşlar hemen bu sistemi iptal ettirip yeni süspansiyon kiti taktırmamı önerdiler ama ben ihmal ettim. Netice; bendeki elektorik beyin de kafayı yedi nihayetinde :smiley: Şimdi bunların değişmesi icab eder. Elbette aynı sistemin yenisini de taktırmak mümkün ama ben düşünmüyorum. Yurtdışından adama gibi bir kit getirteceğim. Durum kısaca bu.

Fiyat konusuna gelince; Vallahi ben de LC ararken çok farklı fiyatlara rastladım. İnanın benimkinden daha yeni modellere daha ucuza rastladım. Bizim evde 3 tane LC var ve onlarla yıllardır ilgilenen bir ustamız var. Ben pek çok arabaya Serkan Usta ile birlikte baktım. Bazıları ne kadar makul görünseler de hor kullanılmış ve yıpratılmış olabiliyor. Uzun lafın kısası, fiyatlat değişkendir... aracına göre değişir... dedim ya benim aracıma biçtiğim değer bu.

Tüm bunların dışında... LC'yi tavsiye etmemek mümkün değil. Hele ki VX100'ü :smiley: Konfor deseniz konfor, offroad deseniz offroad... ne ararsanız var.

Bu biraz aşk meselesi....

öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler dediğim gibi şimdilik konunun acemisiyim artı diğer araçlarıda görmediğimi belirttim dolayısı ile fiyat konusunda her aracın sahibinin kendi aracına biçtiği değere saygı gösteririm öncelikle bütçemi ayarlamam dolayısı ile yaz sonunu beklemem gerekiyor ondan sonra antalya dan (burada vx 100 bulmak biraz zor) istanbul agelip araçlara bakacağız sizin araçta o zamana hala durursa artık kısmet diyelim size tekrar hayırlı satışlar ama benim gibi doğada gezmeyi ve uzun yolu seven birisi için artık vx 100 almak farz oldu

Arkadaşlar cümleten merhaba,

amartisör sorununu hallettim.
Problem amortisörlerde değil hidrolik pompadaymış. Pompayı değiştiriyorum.

Bu durumda kusursuz bir şekilde satabileceğim :smiley:

İlgilenenlere tekrar duyrulur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR