Ynt: VX 100 Sahibi olmak ?
Çağlar bey elinize kolunuza sağlık öncelikle aklımdaki tüm soruların cevaplarınızı vermişsiniz vallahi çok teşekkürler emeğiniz için.
Aracınıza da bayıldığımı söylemek isterim dipdiri maşallah, umarım ileride ben de böyle bir tosun sahibi olurum
Bakım konusundaki sorularımın sebebi daha önce kendim sahip olmadığım 4x4leri kullandım ancak hiç bakımıyla vs uğraşmadığım için tereddütlerim vardı ancak iş pek korkulacak cinsten değilmiş çok şükür. araç bakımı konusunda da ben çocukluğumdan beri sanayiden çıkmayan bir vatandaş olduğumdan, şu ana kadar ki araçlarımın tüm bakım işlerini, ufak ön takım vs tamiratlarını gerekli parçaları alıp, tulumları çekip kendim yapardım sanayide arkadaşların dükkanda. Zaten bu konularda sıfır olsam cesaret edipte klasik araç alıp restore işine girmek yemezdi herhalde
Diyelim arabayı aldık bakımını vs yapıyoruz da yinede forumda bahsi geçen ve konusunda iyi olduğunu düşündüğüm tem servis denilen yere veya buna benzer başka yerlere arada gidip bir bilen gözüyle baktırmakta da fayda olur düşüncesindeyim önleyici bakım olarak.
Parça konusu malum, pek umutlu değildim zaten ama ebayden tırmalayacağız artık.
ancak takıldığım bir konu var y.dışı alışverişte 5 parça ve parça başı 100 dolar sınırı var yanılmıyorsam bu sıkıntıyı nasıl aşıyorsunuz ?
Yükselme alçalma zaruri bir ihtiyaç değil bence de ama bir ufak artistik efekt olarak araçta bulunması hoşuma gider açıkçası. İşin aslı ben sorun işini LR lardakiler gibi zannediyordum. nerde ne zaman olacağı belli olmayan oldumu adamın belini büken cinsten bir sorun olarak düşünmüştüm ancak alırken ve kullanırken dikkat edersek sorun yok anladığım kadarıyla
Tüketim konusu bu aracın en çok hoşuma giden yönlerinden biri, altınızda devasa bir v8 4x4 araç var ancak yaktığı benzinli 1.6 kadar. ben daha önce tüplü bir v8 de böyle verimli sonuçlar görmemiştim. şaka gibi vallahi
farklar konusunda da uğraşıp kaynak bulduğunuz için teşekkür ederim bir göz gezdirdim, ancak google teknik terimleri saçmalamış biraz
boş bir vaktimde verdiğiniz siteden detaylıca bir okuyacağım. ancak ilk bakışta gördüğüm öyle hayati bir fark yok ve yakacağı 1-2 litre az yakıt, 5 vites için verilecek yeni model araç farkı + vergi farkını pek amorti edebilecek cinsten değil gibi.
umarım sizden araç tavsiyesi de isteyeceğim zaman uzun yıllar sürmez
Selamlar