vx 100 alayım mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drercagan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,248

drercagan

Ana Kamp
Yer
antalya
herkese merhaba antalya da ikamet etmekteyim internette araba ilanlarına bakarken tesadüfen bir discovery 98 model 18000 tl ilanını görmemle içimdeki doğa gezisi dürtüsü beni buralara kadar getirdi. honda civic arabamın izin verdiği yere kadar doğaya girmekten zevk alıyorum bu kkonuda eşimlede sıkça tartışırız zaten. her neyse çok uzattım önce alatım bitane 18000 tlye discovery oh ne güzel dağ tepe gezerim diye düşündüm sonra alternatifleri nelerdir diye gezinmeye başladım sitenizi buldum ortamınız çok hoşuma gitti. acaba arabamı satıp şartları biraz daha zorlayıp daha iyi bir arazi aracı mı alayım diye düşünmeye başladım. buradada siz değerli üstadlara bir danışma ihtiyacı hissettim şimdi şartları sıralayacak olursak. aracımı satarsam bu araç ağırlıklı şehir içi ve dolayısı ile eşiminde kullanabileceği bir araç olmalı manavgatta yaşıyorum trafik ve park problemimiz yok. şimdilik hafta sonları dağ tepe gezmeye sonra bu iş beni sararsa yavaş yavaş off road yapmaya uyumlu olmalı. başlangıçta yakıt ve vergi olayı kafamı karıştırdı sonra düşündüm 3 günlük dünya da keyif almalıyım çözümüde şöyle buldum sigara içmeyen biriyim varsayalımki sigaraya başladım ve yılda 2000-3000 tl sigaraya gidiyor üstelik onun gibi zaralı değil ::smiley: bana bu şartları sağlayan araç sizce hangisi benim vx 100 ve discovery hoşuma gitti siz değerli üstadlar neder bildiğiniz temiz araç varmı bütçem max 45000 tl başınızı ağrıttım sonsuz teşekkürler bu arada antalyada bu araçları bana denettirebilecek arkadaş var mı

Etiketler

Ynt: vx 100 alayım mı?

emin ol burda yapılacak yorumlarla bi 80 bi 100 alasın gelir ;D
ben derim ki kesinlikle pişman olmayacagın bi arac olur sonuna kadar
antalyada antoff grubu var cogu toyotacı zaten irtibata gecersen daha iyi olur cihan abimiz var kendisinde full 100 var mesela
yani senin anlıyacagın hem burası hemde tercihin dogru...
saygılarla

VX100'le Disco bir olmaz. Üretim amaçları çok farklı;
Biri konfor ve lüx için yapılmış bir yol ucağı,
Diğer tamamen arazi için yapılmış bir araç...

Ben de istiyorum VX100 almak çok hoşuma gidiyor. Ama off road yapamayacağımı düşününce vazgeçiyorum :D

VX80 ile Disco karşılaştırılacaksa da, kesinlikle VX80 alın her yönüyle diğer markalardan üstün bir araç...

cevaplarınız için çok teşekkür ederim bu siteyi sevmemin sebebi de bu herkes yardım etmek için can atıyor bir nevi aile. bir arkadaşımız off road yapılmaz demiş gerçekten öylemi yorumlar aksini söylüyor. açıkçası vx 100 ü burada ki yorumları okuduktan sonra düşünmeye başladım yoksa ilk düşündüğüm araç discovery idi. vergi ve yakıt konusunda ilk baştada belirttiğim gibi kendimi sigara içmeye başladım diye kandıracağım gerçekten öylemi ben şu anki otomobilimle yılda ortalama 20000 km yapıyorum bu kadar yolda lpg li vx 100 ün yakıtı ve yıllık vergisi gerçekten sıkıntı yaratabilr mi? zira çok değişik rakamlar duyuyorum. 300 krş yakar diyen de var 1 tl yakar diyen de fark inanılmaz vergisi 1000 tl diyende var 3600 tl diyen de. öte yandan yeni vergi taslağıda işin cabası kocaman bir soru işareti

Yakıt konusunda fazla düşünme derim..

vx80 düz yolda lpg ile 380-425 krş arası yakar..Arazide ölçmeye gerek yok sanırım.
vx100 ise biraz daha az yakar..yani-375-425 krş gibi.Bu degerleri yakalamak için 90-100 km ile gitmelisin.
istanbul trafiginde yada 90-100 degerlerini geçince 500-600 krş her zaman yakılır.
Bu araca binen birinin de hiç 90 ile gittigi-gitmek istedigini zanetmem ya.. ;D ;D ;D

drercagan kardes hosgeldin, manavgat tan antalya ya dogru giderken Yukarikocayatak mevkini gecince Sorbet magzasini isletiyorum, onceden haber verirsen 2006 100vx ile gelirim,magzadan ister manavgat ister antalya deneriz.Yanliz aliskanlik yapar sonra vaz gecemezsin,bende tup yok ,350 tl ile en fazla 475 km gidiyorum ,vergi de yuksek ama buna deger.her eve lazim.

VX80 vede VX100 kullanmış biri olarak 80 in arazi kabiliyeti tartışılmaz üzerine yok ancak eşim işim diyorsan al 100 ü düşünme 1998-2001 den yukarı çıkma vergi düşünme yakıt dersen mukayese kabul etmez yol gidiş dersen heleki sürekli 4 çeker araçta eğer daha önce kullanmadıysan 80 e yaklaşma derim ama ben tıngır mıngır giderim virajda vs asılmam dersen o başka LR den bahsetmeyeceğim konforu güvenliği dersen toyota ama zaten arkadşım yazmış disco ile vx100 muadil değil. ama zaten mukayesede kabul etmez. Disco ile VX 105 kıyaslanır disco ya yazık olur :D birde VX 100 al paran değerini yitirmesin :D

Ancaaakk Toyota almanın kuralları vardır. O aşamaya gelin ailecek o zaman üstadlarla birlikte yardımcı olmay çalışırız. Hayırlısı olsun ama Antalyada olup Cihan abi Ahmet usta ve Barbaros abi ile görüşmeden yola çıkma. Başta bu abilerimiz olmak üzere ANTOFF sana yeterince klavuz ve yardımcı olacaktır.

erkut bey ilginize teşekkürler ben en azından şimdilik ağır off road yapmayı düşünmediğimden(gerçi bu sitede dolaştıkça sanırım onada başlayacağım) zaten vx 80 i hiç düşünmedim toyota sahibi olmanın kurallarından bahsetmişsiniz yavaş yavaş dersimizi almaya başlayalım benim bütçemle güzel bir vx 100 ün buluşması sürecinde dersimi anca bitiririm :smiley: teşekkürler

antalya off road gurubundan bahsetmişsiniz sitelerinde problem var sanırım konular açılmıyor bahsettiğiniz cihan bey ve ahmet ustaya nasıl ulaşırım birde temiz sorunsuz vx 100 2000 2001 modelin fiyatı ne civardadır

bu kadar toyota fanı arasında biraz abes bir soru olacak ama cahilliğime verin nede olsa yeni öğrenci sayılırız değil mi erkut bey ;) vx100 ile pathfinder kıyaslarmısınız artıları eksilaeri nelerdir teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,781
Kayıtlı Üye Sayımız
166,597
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

SON KONULAR

Geri