VW T3 Bus Kamperden Sonra Çekme Karavanım-metin0035

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metin0035 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,293
Ynt: VW T3 Bus Kamperden Sonra Çekme Karavanım-metin0035

Sevgi Doğan bey merhaba ;Verdiğiniz bilgiler çok iyi oldu .Öncelikle karavanı tartıda kaç kg geliyor?. tartmalıyız.Bu demek oluyorki 97 model 1300 toyota corolla biraz zorlanır. 1600 cc motor araç daha ideal.Lastikleri c tipi alacağız. Yük konusunda ise dikkatli olmak gerekiyor.Toyota 1000 kg. Yinede verdiğiniz bilgilere teşekkürler.SEVGİ ve SAYGILAR.

Etiketler

Sevgili Doğan bey ve tecrübeli çekme karavancılar selamlar ;tekrar danışmakda fayda var diyerek aracım 97 model toyota corolla 1300 cc 80 beygir. 1000 kg bu değerler gerçek verileri.Ayrıca lpg li 97 model 4350 mm can karavan ı rahat çekermi? Örnek Muğla Marmaris fethiye rampalarında ve Antalya giderken Korkuteli toroslardan geçerken zorlanırmı? Deneyimli ve gezen karavancıların görüşleri önemli .Çeki demiri taktırmak üzereyim.Yanlış bir adım atmayayım.SEVGİ ve SAYGILAR.

Metin bey karavanınız hayırlı olsun. Kazasız belasız nice mutlu geziler dilerim. Bende 4.40 başoğlu çekme karavan vardı, yeni sattım. Gerçek ağırlığı kantarda 1000 kg geliyordu. Satarken içindeki kamp malzemesini boşalttığımda göze gelmeyen bayağı bir eşyayı aslında karavana "saklamış" olduğumu gördüm. Tahminim 100 kg bu kamp malzemesi geliyordur. 50-100 kg de eve aldığım tatile çıkarken karavana yerleştirdiğim malzeme olsa toplamda 150-200 de tatil yükünü katarsak 1200 kg yük çetiğim sonucu çıkıyor. Benim 1800 motor 1450 kg ağırlığındaki lpg li zafira aracımın çekme kapasitesi 1300 kg olarak görünüyor. Buna rağmen kalkış ve yokuşlarda aracımın zorlandığı anlar oldu. Ama düz yolda arkada karavan olduğunu hissetmiyordum. Zaten hızımı hiç 80 km üzerine çıkarmadım.
Sizin can karavan da benim sattığım karavanın ağırlık olarak aynısıdır diye düşünüyorum. Bu nedenle benim tavsiyem lpg li en az 2000 cc veya torku yüksek olan en az 1600 cc dizel bir araç almanızdır. Böylece gönül rahatlığı ile aklınıza bir soru gelmeden rahat rahat karavanınızla dilediğniz yere gidersiniz.

Sevgili doğasever dostlarım merhaba;Tanju bey çok teşekkür ederim.Sevgili Ankirali verdiğiniz bilgilere teşekkürler .Araç olarak şu an başka seçeneğim yok diyebilirim.Yarın çekme karavanı bir tartıracağım.WC ve banyo bölümü yok ağırlık açısından avantajmı? bilemiyorum.Birde danıştığım herkes çekersin diyor.Kafam karıştı. SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Araç olarak şu an başka seçeneğim yok diyebilirim.Yarın çekme karavanı bir tartıracağım.WC ve banyo bölümü yok ağırlık açısından avantajmı? bilemiyorum.Birde danıştığım herkes çekersin diyor.Kafam karıştı. SEVGİ ve SAYGILAR.

Metin bey başka seçenek yoksa en az riskli ve düz yolu olan rotalarda gezmeye başlayın,durum tespitini yaparsınız. Benim ilk çekme karavanımı Brodway ile çektim ve daha sonra aracımı değiştirdim.
Karavanımda 4.75 başoğluydu kalkışlar biraz zor oluyordu ancak İstanbul gibi şehirden 3 günde güneye indirdim 2 günde geri döndüm. Daha sonra Golf II 1600 benzinli araçla çektim.
Mümkün olduğunca az malzeme karavana yükleyin ve bu yazı böyle idare edin. Kolay gelsin.

Sevgili dostlar merhaba .Sevgili Levent bey sözlerinizi dikkate alacağım.Bugün çeki demiri montajı yapıldı ve hemen çekme karavanımı çektim.Biraz kakışlarda evet zor oluyor gibi ama kalkıyor sonrası ise kolayca çekiliyor.Yokuşlarda 2 ve 3 üncü viteslere düştüğü oldu fakat çekiliyor.Dediğiniz gibi bu yaz dikkatli olarak az yükleyerek düz yolları tercih edeceğiz.Biraz sürüş tecrübesi edinelim. Karavan yaşamı ile keyfini sürelim sonrası ALLAH kerim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Hayırlı olsun Metin bey. Bol geziler dilerim. siz zaten İzmir'de olduğunuzdan deniz kıyısı gezilerinde rakım farkı olmayacak. Bu da sizin için bir avantaj. Ben Ankara'dan Akçakoca'ya gidişte (250 km) Bolu dağı vb. bayağı bir rampayı aşmak durumunda kalmıştım.

coşkun bey;
öncelikle karavanınız hayırlı uğurlu olsun,
benim karavan avrupa karavan.etiketinde 990 kg yazıyor. yüklü ağırlığı sanırım 1100 kğ civarında. aracım 1600 cc pengeot. geçen sene konya çıralı arası seyahat yaptıım. genel olarak bir problem yaşamadım. tavsiyem hararet problemizin olup olmadığına bir baktırmanız.
yolda sorun sadece aracınızın hararet edip etmeyeceği sıkıntısı yaşarsınız. genel olarak rampalarda durmak zorunda kalmadığınız sürece çekme problemizin olacağını sanmıyorum. sizin aracınızın aynısından az bir süre kullandım. radyotöre sıvısı olarak antifiriz yerine su kullanmış aldığım arkadaş..ben antifiriz koyunca sökülen pas ve kirden dolayı radyotör tıkanmış değiştirmek zorunda kalmıştım..
tek tavsiyem aracınızın soğutma sistemine baktırmanız. karavan çekerken hele yaz günleri ve sıcakta motor harareti bayağı yükseliyor..
mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle....

Seyfettin bey saygılar.Sizlerede hayırlı uğurlu olsun.Güle güle güzel gezilerde sizlere eşlik etmesini temenni ederim.Haklısınız can dostu edindik ve can dostu olduk.SEVGİ ve SAYGILAR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR