Karavanın nasıl olması gerektiği konusunda karavancılarda fikir birliğine nadir rastlanır. Ben de karavanın arka kapılarını sabitleme konusuna bir türlü sıcak bakamıyorum. 1983- şimdiye kadar kullandığım bütün karavanlarda arka kapılardan çok faydalandım.
Çok sıcak günlerde kamping veya karavanparklarda iki arka kapıyı açar, önlerine arabanın içi görünmeyecek şekilde bir perde takarım. Böylece karavanın havalanması kolaylaşıyor. Yatak yapılması gibi işler arka taraftan çok daha kolay oluyor. Karavanımda yatak 75 cm yüksek olduğu için altında büyük bir bagaj yeri var. Bu bagajı kolay kullanabilmem için arka kapıların açılabilir olması çok iyi. Karavanda duş olmadığı için perdenin iç tarafında duş almak yerine göre mümkün.
Benzer iki duş karavanımda var.
Ekli dosyayı görüntüle 516237 Ekli dosyayı görüntüle 516238
Pencere konusunda iki yıldır dışarıya aaçılan pencerede uyguladığım bir deneyimim var. Italyan bir karavancıda gördük ve eve gelince eşim kendisi dikti.
Ekli dosyayı görüntüle 516239
Bu perde sayesinde karavana hava giriyor ama güneş girmiyor. Bu pencere karavanda yemek masasının arkasında. Masada otururken/yemek yerken, önümüzden geçenler bizi göremiyor ama biz dışarıyı görebiliyoruz.
Dışarda yemek yerken gölgeye göre yemek masasını aracın iki tarafına da koyabiliyoruz. Bu pencerenin önündeki masaya pencereden servis yapmak çok kolay. Yağmurlu havalarda pencerenizi açıp dışarıyı seyredebilirsiniz. Pencere Türkiye’de pahalı biliyorum ama hiç olmazsa bir pencereyi böyle yaptırmakta fayda var.
Ekli dosyayı görüntüle 516240
Aracı sıcak havalarda bir parça serin tutabilmek için sürme kapıyı açarız. Kapıda görülen sineklik sayesinde komşular veya karavanın önünden geçenler karavanın içini göremezler.
Arka kapıları, yandaki pencereyi, sürmeli kapıyı ve aracın üzerindeki hekileri (3 adet) açarak sıcak havalarda bile karavanda yemek yiyebiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 516241