Vize Almanın Püf Noktaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,851

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
50
Yer
İstanbul / Maltepe
Türkiye'den yurtdışına yapılan seyahatlerin en büyük sorunlarından biri vize alma zorunluluğu. Avrupa ülkelerinin çoğu, ABD, Kanada gibi ülkeler Türk ziyaretçilere vize zorunluluğu koyuyor.

Tur acenteleriyle yaptığınız seyahatlerde vizeniz genellikle acente görevlilieri tarafından alınıyor. Size düşen onların size bildirdiği evrakları toparlamak. Ama eğer kendi başınıza yurtdışına gidiyorsanız, vize başvurusunu bizzat yapmanız gerekiyor. Bu noktada da vize almanın püf noktalarını bilmeniz işinizi çok kolaylaştırıyor.

Öncelikle vize başvurusu şakaya gelmez. Zaman ayarlamasını çok iyi yapmalısınız. Çünkü aslında seyahat sebebiniz ne olursa olsun, ekonomik koşullarınız ne olursa olsun, size mutlaka vize verecekler, diye bir kesinlik yok. Eğer yurtdışı seyahatlerinin yoğun olduğu dönemlerde vize için başvuruda bulunrsanız, gideceğiniz ülkenin konsolosluğunun önünde sabahın erken saatlerinden başlayan kuyruklara hazır olun. Uçak biletinizi alırken de vize gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Vizeye başvurmak için en azından uçak rezervasyonunuzu ya da hangi taşıtla gidecekseniz, gemi, otobüs, tren vesaire, o aracı kullanacağınızı gösteren bir belgeyi edinmiş olmalısınız. Eğer vize alamazsanız, biletiniz yanacağından sadece rezervasyon yaptırmak iyi bir çözüm olabilir.

ÖNEMLİ NOKTALAR...

Vizeye başvurmak için öncelikle geçerli bir pasaportunuzun olması gerekiyor. Ondan sonra gideceğiniz ülkenin Türkiye vatandaşlarından vize isteyip istemediğin öğrenmelisiniz. Türkiye�ye vize uygulamayan ülkeler şunlar: Andorra, Arjantin, Arnavutluk, Bahama, Barbados, Batı Samoa, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Dominika, Ekvator, El Salvador, Endonezya, Fas, Fiji, Filipinler, Gambia, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, K.K.T.C., Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Malta, Mauritius, Monako, Romanya, Santa Lucia, San Marino, Seyşeller, Singapur, Solomon Adaları, Şili, Swaziland, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan.
Pasaportunuzun türü vize işlemleri sırasında çok önemli. Yeşil pasaport sahipleri kimi ülkelere vize almadan giriş yapabiliyorlar. Ancak bu tür bir pasaportunuz yoksa, normal mavi pasaport sahibiyseniz, Türkiye�den vize isteyen her ülkeye giriş yapmak için vize almanız şart.
Vize başvuruları konsolosluklarda sabah 09:00-12:00 saatleri arasında yapılabilir, başvuru yanıtınızı ise en az bir gün sonra 13:00-15:00 saatleri arasında alabilirsiniz. Vize başvurusunu seyahatten en az on beş gün önce yapmakta fayda var. Başvuru sırasında sizden ek belge istenebilir, bunun için vize işini son anlara bırakmamalısınız. Vize başvurunuzun reddedilmesi de mümkün. Evraklardaki eksikler, daha önce belirli bir nedenden dolayı vize talebinizin reddedilmiş olması, yasal veya ekonomik durumunuz gibi etkenler buna yol açabilir.

BELLİ BAŞLI BELGELER...

Konsoloslukların hepsi aynı tür belgeler istemezler. Onun için önceden gidip konsolosluklardan başvuru formu temin etmek ve istenen belgelerin listesini almanız gerekir. Konsoloslukların çoğu genel olarak vesikalık fotoğraf, maaş bondrosu, öğrenci belgesi, vergi levhası gibi iş durumunuzu gösteren evraklar, ev tapusu, ya da kira kontratı gibi ikamet durumunuzu gösteren belgeler, banka hesap cüzdanı, üzerindeki mallara ait tapular gibi ekonomik durumunuzun seyahat ve konaklamaya uygunluğunu kanıtlayan belgeler isterler.
Şirket sahibi ya da ortağı iseniz, Ticaret Odası onaylı faaliyet belgesi, vergi levhanızın fotokopisi, sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri, firma antetli kağıtta dilekçe ve ofisin mal varlığını gösteren banka cüzdanı, ruhsat, tapu gibi evraklar istenebilir. Maaşlı çalışan iseniz, çalıştığınız işyerinden konsolosluğa hitaben yazılmış bir dilekçe, dilekçeyi imzalayan yetkilinin imza sirküleri, son üç aylık maaş bordrosu ve yine ekonomik durumunuzu gösteren evraklara ihtiyacınız olacak.
Sehahat nedeniniz de vize başvurularından önemli bir kriter. Öğrenim amaçlı ziyaretler için eğitim alacağınız kurumdan da belge istenecektir. Turistik amaçlı gezilerde de nerede konaklayacağınız sorulabilir. Otel rezervasyonları sorulabilir. Bir yakınınızı ziyaret ediyorsanız, onun tarafından gönderilmiş resmi bir davetiye belgesine ihtiyacınız olabilir.
Ayrıca başvurularınızda ziyaret edeceğiniz ülkelere giriş ve çıkış yapacağınız tarihlerin yanısıra, tek, çift, çok girişlik ya da transit gibi çeşitli kategorilere ayrılan vizelerden hangisinin size uygun olduğunu da belirtmeniz gerekecetir. Vize dönemi sorulduğunda, seyahatinizin uzunluğuna göre bir vize talebinde bulunabilirsiniz. Aynı ülkeye yakın zamanda birden fazla kez gitmeyi düşünüyorsanız, altı ay, bir yıl gibi süreleri kapsayan vize talep edebilirsiniz, böylece tekrar tekrar vize koşuşturmacası yaşamaktan kurtulursunuz. Ancak, vize için ödeyeceğiniz fiyat bu sürenin uzamasıyla katlanır. Mali olarak bunu da hesaplamalısınız.




www.efeslight.com.tr
 

Etiketler

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Ben ingilizce dilinde yeminli tercümanlık yapıyorum.ingiltere ve irlanda için istenen belgeler ve şartlar artık garip bir hal aldı.Kısaca kardeşim bize artık gelmeyin demenin küfürsüz bir biçimini sergiliyorlar.Vizeyi alsanız bile uçaktan inince insanlık dışı muameleyle karşılaşabilirsiniz.Özel bir odada saatlerce yabancılar polisine niye geldiğinizi açıklamak zorunda kalır ve ilk uçakla geri gönderilebilirsiniz.
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Ben de 2 sene önce ABD vizesi almak için başvuru yapmıştım..birşey farkettim :vize almak için ne yaparsanız yapın,ne kadar sağlam belge hazırlarsanız hazırlayın konsolosluk görevlisi nasıl isterse sonuç o olacaktır ..benim götürdüğüm hiçbir belgeye bakmadı 1-2 soru sordu doğru düzgün cevap vermiş olmama rağmen saçma sapan bi gerekçeyle vize veremiyoruz dedi.bize karşı çok önyargılılar ne yazık ki :(
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

görevlinin o anki psikolojisi çok önemli abd konsoloslugunda bayan adın soyadın ne dedi nereye gittigimi sordu verdi vizeyi teşekkür ederim dedim çıktım hiç bir evraga bakmadı havaalanında sorgu olayını ben destekliyorum tabi insanlık dışı şekilde olmamalı ama türkiye de bunun aynısını yapmalı her elini kolunu sallayan ülkeye girememeli zaten yeterince gereksiz adam var bizim ülkede bi de başka ülkelerin katili sapıgı gelmesin
 



Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Merhabalar;

Mayıs ayında Bosna Hersek ve Hırvatistan gezimiz var..Forumda bu rotaya istinaden cok guzel bilgiler var ancak ogrenmek istedigim;

Pasaport surenizin dolmasına seyahatinizden sonra 3 ay varsa; vize istemeyen bu ülkeler icin pasaport suresinin bir kisitlamasi var midir? (6 ay gibi)

Teşekkürler simdiden...
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

zaten vıze ıcın gereklı evralları olsa yurt dısına cıkmaya ne gerek var ev tapusu banka hesap cuzdanı kredı kartları vs vs
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

artık eskisi kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.sadece bu bir düşünce .yada görürsün oraya düşünce.....
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

tugba_kucuk_altun' Alıntı:
zaten vıze ıcın gereklı evralları olsa yurt dısına cıkmaya ne gerek var ev tapusu banka hesap cuzdanı kredı kartları vs vs
bu doğru bir yaklaşım olmaz ...
vize için istenen bu türden belgeler bencede ne yazıkki aşağılayıcı ve gelmenizi istemiyoruz anlamına geliyor ancak bu evrakları olan yada temin edebilen kişilerin vize için şartlar koyan evrak isteyen ülkelere gitmesine gerek olmadığı anlamına gelmez.
Bu düşünceyi doğru buluyorsanız o ülkelere gidiş amacınızın sadece ekonomik çıkar sağlamak amacıyla olduğunu itiraf etmeniz anlamına gelir.
 




Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

SAdece almanyada 2 milyonun üstünde Türk yaşıyor.Bunların arkadaşı eşi ,dostu akrabası derken baya bi insan almanyaya vize başvurusunda bulunuyor.Kişi başı vize ücreti 60 euro + randevu almak bile parayla.Artık bu iş inanılmaz bir ekonomik getiri haline geldi , ve adamlar padişah gibi dilediğine veriyor dilediğine vermiyor.,tabiki para iade yok ,hak arama yok ,insan hakları yok.Ha hak şöyle araya bilirsiniz niye almadım diye ,onada münasip bir cevapları var zaten.İlerde inşallah herşey daha üzel olur.
 


Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

birde bizimkiler gittimi gelmiyorler. adamlar ne yapsınlar onlarda zora getiriyorlar işi.
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

malta bu gün vize uyguluyor konunun acıldıgı 2007 yılındada uygulamaktaydı bilginiz olsun
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Arkadaşlar,önümüzde ki yani Kasım ayı için Almanya'ya vize başvurusunda bulundum.14 tane resmi evrak,4 adet ayrıca evrak ve fotoğraf derken 19 adet evrak istediler.Komisyoncu firmadan rezervasyon yaptırdık vize başvuru tarihi alabilmek için.yaklaşık olarak kişi başı 250 tl'lik bir harcama yaptık.19 ekim sabahı 7.15'e randevu verdiler.
Hepsini geçtim,sanki Türkiye'den Almanya'ya yerleşeceğim.Bir sürü resmi prosedür.Hadi onlarıda anladım,giden geri dönmüyor çünkü.İşyerinden istenen evrakları işyerimden talep edince şirketteki insanlarda hayırdır şirkete ortakmı olacaksın bu kadar evrak niye diye sordular.O konuyuda hallettiniz diyelim.Bir de işin mali boyutu var.Almanya bankada minimum adam başı 3000 tl gibi bir paranızın bulunmasını istiyor,bununla beraber kişsel hesabınızın işlek olması,canlı hesap olmasını,sürekli para giriş çıkışının olmasını istiyor.
Kısacası paran varsa,evin varsa gel,yoksa boşu boşuna bizi oyalama diyorlar.Ve işin en acı kısmı,yurt dışına çıkmak istiyorsanız bu evrakları her seferinde toplamanız gerekiyor.Ben 1 haftada zor topladım.İşi olanlar nasıl yapar bilmiyorum.
 



Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

ABD vizesi için mülakata gittiğinizde, zaten hakkınızdaki istihbarat yapılmış oluyor. Sizinle sadece formaliteden, bir tutarsızlık, şüpheli bir durum var mı diye görüşüyorlar, geri ödeneceğinize ikna olunca da vizeyi veriyorlar. Belki de "ben süper gücüm böyle ayağıma getiririm" anlayışı da vardır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Mesajlar
1,523,057
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst