Vize Almanın Püf Noktaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,887
Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

ABD yi yinede tebrik ediyorum bir kere vize veriyor ,ikinci vize talebinde 1 senelik daha sonra direk 10 senelik vize veriyor.Avrupaya 20 defada gitseniz , her defasında vergi levhası imza sirküleri resmi gazete istiyorlar yani bütün evraklar tekrardan lazım ,koleksiyon yapıyorlar herhalde.
 

Etiketler
Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Maalesef Almanya bizi kanırttı.Tam rezalet vallahi.19 resmi evrak istediler.Resmen 3. dünya ülkesi değil,5. sınıf ülke muamelesi yapıyorlar.
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

lee33' Alıntı:
ABD yi yinede tebrik ediyorum bir kere vize veriyor ,ikinci vize talebinde 1 senelik daha sonra direk 10 senelik vize veriyor.Avrupaya 20 defada gitseniz , her defasında vergi levhası imza sirküleri resmi gazete istiyorlar yani bütün evraklar tekrardan lazım ,koleksiyon yapıyorlar herhalde.
size katılıyorum ancak bildiğim kadarı ile amerika direk olarak 10 yıllık vize vermekte
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

ABD direkt 10 yıllık verecek diye birşey yok. Ben ilk vizemi 5 yıllık almıştım, babam 10, kardeşim ise 1 yıllık. Evrakımız birbirinden ne kadar farklı olabilir ki?

Belki yaş kriteri vardır bilemiyorum, çünkü geçen ay aldığım vize 10 yıllık. sırada beklerken tek girişlik vize verdiklerine de şahit oldum. yaşlanıyoruz :D
 




Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

ben irlanda ,ingiltere ve iskoçya için vize alacakyım bu yaz , hiçbirini vermediler ...
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

umarım bu sene uzatmalara ve yeni defterlere pek öyle eskisi gibi zam gelmez.
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Vize başvurusu yapacaklara uzmanından öneriler

12 Haziran 2012

Yeni kültürler tanımak ve keşfetmek için yurt dışı seyahatine çıkan Türk tatilci sayısı her geçen yıl artıyor. Okulların tatil olduğu dönemlerde Avrupa'daki favori destinasyonlara, Amerika ya da Uzakdoğu ülkelerine gitmek isteyen vatandaşlar en çok vize işlemleriyle uğraşmaktan dert yanıyor.


Misafirleri için her türlü kolaylığı sağlayan seyahat acenteleri, kurdukları departmanlarla vizeyi bahane olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Turizmciler, Schengen vizesinin tatilcileri zorlayabildiğini ifade ederek, sorun yaşamamak için yapılması gereken basit uygulamalar olduğunu belirtiyor.

Yurt dışı turlar satan bir turizm şirketinin pazarlama müdürü Sarp Özkar, vize alırken dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi. Özkar, çalışan, çalışmayan, emekli ya da öğrencilerin Schengen vizesi alırken bazı zorluklarla karşılaşabildiğini söyledi.

Öncelikle çalışan bir kişinin işyeri konusunda talep edilen tüm evrakları eksiksiz hazırlaması gerektiğine değinen Özkar, “Eğer çalıştığınız şirket çok kurumsal bir firma ve siz de uzun süredir istikrarla orada çalışıyorsanız vize alma şansınız otomatik olarak artmaktadır.

Eğer çalıştığınız şirket kurumsal ve bilindik bir firma değilse, evraklarınızı yine eksiksiz getirmek şartıyla sahip olduğunuz araba ruhsatı, tapu ve özellikle de düzenli para hareketlerinin bulunduğu bir hesap cüzdan fotokopisi ibraz etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır” dedi.

“Çalışmıyor olmak vizeyi alamama ihtimalini artırıyor”

Maddi durumu çok iyi olan bir gencin çalışmaması durumunda Schengen vizesi başvurusu için en riskli grupta yer aldığını anlatan Özkar, “Bu kişilerin vize alamama ihtimali diğerlerine göre yüksektir” diye konuştu.

Özkar, öğrencilerin yapması gerekenlere ilişkin şunları söyledi:
“Öğrenciler okulundan durumlarını belgeleyen evrakların yanı sıra ailesinin iş durumu ve kendisinin yurt dışı masraflarına ailesinin kefalet ettiğinin belgesini vermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra ailesinin maddi durumunu beyan eden araba ruhsatı veya tapu, en önemlisi düzenli işleyen bir banka hesabının fotokopisi vize almanızı kolaylaştıracaktır.

Okulunuz bitmiş işiniz de yok, eğer ailenizle seyahat edecekseniz işiniz bir nebze kolay ancak aileniz olmadan seyahat edecekseniz ailenizin evraklarını eksiksiz olarak elçiliğe iletmeniz yararınıza olacaktır. 18 yaş altında yalnız başınıza veya aileniz yanınızda olmadan seyahat edecekseniz aileden mutlaka muvafakatname isteniyor. Bu uygulama sadece anne-çocuk veya baba-çocuk seyahat ederken de seyahat etmeyen ebeveynin imzası ile muvafakatname istemektedirler.”

İlk girişte kendi vizesini görmek isteyen ülkeler...

Schengen ülkelerindeki yasaya göre, vize hangi elçilikten alınırsa ilk olarak o ülke kapısından giriş yapılması gerektiğini kaydeden Özkar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Zaman zaman vize alınmasından sonra programı değişip gidemeyen bazı kişiler, bir sonraki seyahatinde başka bir ülkeye gidebilmektedir. Bilinmelidir ki esas olarak vize alınan ülkeye ilk giriş yapılmalıdır.

Eğer gideceğiniz ülke örneğin Çek Cumhuriyeti ama orada bir gece kalacak olursanız ve seyahatinizin kalan 4 gecesi Viyana'da geçecekse ilk girişinizin Çek Cumhuriyeti olmasına karşın konaklamanın çok olduğu Avusturya konsolosluğundan vize almak esası vardır.

İlk girişte kendi vizesini görmek isteyen ülkeler Avrupa'da Türk nüfusunun en çok olduğu Hollanda, Almanya ve Belçika'dır. Diğer ülkeler bu kuralı hemen hiç uygulamamaktadır. Ancak Hollanda, Almanya veya Belçika'ya başka bir ülke Schengen'ini ilk kullanımda girmek isterseniz, yüzde 90'a varan bir oranda deporte edilebilirsiniz.”

“Pasaportunuzda vize yapışık olması yeterli değil”

Özkar, pasaporta vizenin yapışık olmasının o ülkenin sınırlarından geçmeye hak kazanmak anlamına gelmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Sadece o ülkeye girmeye adaysınız. Zira gideceğiniz ülkenin sınırındaki pasaport polis kontrol merkezinde görevli memurun inisiyatifi ve kişisel düşüncesi

nedeniyle ülkeye alınmayabilirsiniz. Ancak bu tarz uygulamalar çok çok nadir yaşanmakta, daha çok memura sinirli davranışlar göstermekle, ukalalık yapma veya vücut dilinde negatif yaklaşımlarda hareket etme sonucu gerçekleşebilir, bunun dışında Avrupa Birliği için suç unsuru teşkil edecek bir tescilli cezanız veya bir Avrupa ülkesi tarafından aranmanız söz konusu değilse yüzde 99 o ülke sınırından geçerli vizeniz ile rahatlıkla geçersiniz.

Pasaport kontrol merkezine varmadan, seyahat öncesi yaptırdığınız tam kapsamlı seyahat sigortanız, gidiş-dönüş uçak biletiniz, mümkünse hangi otelde kalacağınızı gösteren otele giriş belgeniz, sizi karşılamaya gelecek firma veya yetkili telefonları pasaportunuzun arasında bulunması hem az soruya muhatap olmanıza hem de bilinçli bir tatilci olarak daha kısa sürede işleminizi tamamlamanıza yarayacaktır. Mümkünse güler yüzlü ve sorulan sorulara sabırla cevap vermek de işinizi kolaylaştıracaktır.”

“Başvuruları seyahatten 1 ay önce yapın”

Okulların kapanmasıyla yurt dışı seyahatlerinde artış yaşanacağını belirten Özkar, tatilcilere seyahate çıkmadan 1 ay önce vize başvurusu yapmaları önerisinde bulundu.

Ailelerin aynı tarihlerde yıllık izin kullandığını, yaz döneminde bu nedenle yoğunluk yaşandığını vurgulayan Özkar, “Vize randevuları bazen 15-20 gün ilerisine bazen 1 ay sonrasına bile veriliyor. Bayram ve yılbaşı gibi dönemlerde de bu başvuruların 1 ay öncesinden yapılması son dakika vizenizin çıkıp çıkmaması konusu ile sizleri zor durumda bırakmayacaktır” diye konuştu.

Tatilcilere vizenin alınamaması durumuna karşın tur bedelini geri iade eden kapsamlı sigortalardan yaptırmalarını tavsiye eden Özkar, “Böylelikle hem vize alamamış hem de paranız yanmış olmaz. Tabii sigortanın geçerli olması için en az 7 işgünü önce vizeye başvurmuş olmanız şartı gerekmektedir” dedi.

“Mülakata belirtilen saatten önce gidin”

Bazen konsoloslukların ilk Schengen vizesi için mülakat yapmak istediğini anlatan Özkar, şöyle devam etti:
“Mülakat sırasında tavsiyem tur programınız, kayıt formunuzla birlikte belirtilen saatten 10 dakika önce hazır bulunmanız ve sorulan sorulara istendiği kadar net cevaplarla yanıt vermenizdir. Mülakatta karşılaşılan vize redlerinin çoğu istenmeyen davranış ve hareketlerde bulunma, ifade tarzındaki üsluplardan kaynaklanmaktadır.

Mülakata girmek sizin kendinizi ifadeniz açısından büyük bir artıdır. Belki de aracı bir kurum başvurduğunda siz vize alamayabilecek iken sizi gören yetkili uzun süreli vize de takdiri ile verebilmektedir. Bu nedenle elçiliğe çağrıldığınızda strese girmenize hiç gerek yoktur. Hangi ülkeye gidecek olursanız olun en az 6 ay geçerli pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.

Vize yamuk yapıştırılmış kenarı kalkmış, imzası silik olmuş, ne olursa olsun hiçbir şekilde yapıştırma, düzeltme, imzaya müdahale etme gibi davranışlarda bulunulmamalıdır. Bu davranışlar anlaşılması halinde başınıza ciddi işler açar. Bu konuda bir rahatsızlık duyarsanız vizeyi aldığınız elçiliğe giderek zaman geçmeden düzeltilmesi için başvurmanız daha hayırlı olacaktır.”

******************************************************************************
Alıntı: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20743576.asp

Cavid Sezen
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

valla benim önceliğim her zaman vizesiz ülkeler...avrupadaki ülkelerden 100 kat daha güzel yerler var vizesiz...uzakdoğu, güney amerika, kuzey afrika, balkan ülkeleri, rusya, ukrayna, vesaire...ayrıca buralar biterse eğer pasaportumda o kadar giriş çıkış damgasıyla italyadan vize başvurusu yaparım ve muhtemelen daha kolay alırım, en insani davrananı ispanya ve italya bu konuda, onlardan schengeni alıp diğerlerinide gezerim diye düşünüyorum, özellikle almanya ve fransaya hayatta vize parası vermem diye düşünüyorum, uyuz oluyorum o iki ülkeye...
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Bir arkdaşın yeni aldığı 16 metrelik yelkenli teknesini Fransa dan getireceğiz....
Vize için evraklar,
Evin tapusu,
Arabamın ruhsatı,
Hayatım boyunca çalışıp yemeden içmeden biriktirdiğim hiç te küçümsenmeyecek bir rakkamlı banka cüzdanımın fotokopisi...
Emekli maaşı banka cüzdanım.
Sigorta.
Üretici tekne firmasının davet mektubu ve Türkiye Bayiisinin ilgili evrakları,
Gidiş Uçak biletleri, seyahat sigortası..

Mülakata çağırdılar...
Sorular şunlar;

- Dönüş uçak biletiniz niye yok... (Tekneyle geleceğiz ya)
- Otel rezevasyonu niye yok... (Teknede, lüküs 3 kamara var bilader)
-Tekne kullanma (Kaptanlık)belgesi (Amatör Denizcilik Belgesi verildi)

Sunuç....

Vize yok...
Sonradan öğrendikki milyon dolarlık serveti olan bir kişi de aynı bizim durumumuza düşmüş...

Aynı dili konuştuğumuz siyah kalın çerçeve gözlüklü, kalın, kurşun geçirmez camın arkasından mikrofonla konuşan kız...
Yoksa sen iş için sende mi kimliğini kaybettin....
Gördüğüm muamale sonradan çok zoruma gitti bilader.
Önümde, bir kız çocuğu ve annesi vardı.
Anne, çocuğunun okulu olduğunu, yetişmeleri gerektiğini söylemesine rağmen bilmediğim bir şey yüzünden olmaz dedi...
Anne nin yalvarması hala kulaklarımda.
Bundan sonra zaten mulakata yenik başladım....

Bu bir zulumdür.
Kimse bu toplumların medeniyetinden, demokrasisinden felan bana bahsetmesin...
200 sene önceki Faransa halk devrimiyle övünen Franızlar ve destekçileri...
Hani bir söz vardır... Affederseniz, amiyane olacak ama, yeridir...

"Hade len" derler....
 



Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Bu vize konusu benim de canımı acaip sıkıyor.Vize için neredeyse iç çamaşırınızın rengine kadar aşağılayıcı soruların yanında bi de üstelik kısa bir süreliğine vize verip,müthiş bir para talep etmeleri beni avrupa ülkelerine gitmekten caydırıyor.Can çekişmekte olan yunanistan bile vize verirken binbir dereden su getiriyorsa niye gideyimki oralara.Üstelik de gidersem para harcayıp ekonomilerine katkı yapacağım.Amerika yine en dürüstleri 1 kere verdimi 10 yıllık verip bidaha uğraştırmıyor.Ama Avrupa ülkeleri iğrenç! Bizim Dışişleri ne yapıyor, mütekabiliyet ilkesini niye kullanmıyor anlaşılır gibi değil.Herhalde onlar da yurtdışına daha az çıkılırsa cari açık fazla olmaz diye düşünüyorlar sanırım
.Ama bu çağda Türk pasaportuna yapılan bu eziyet çok aşağılayıcı.ve kabul edilemez.
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Artık bir çok ülke aracı şirketleri kullanmaya başladı aslında, o yüzden vize görevlisi dediğimiz kişiler zaten yalnızca orada çalışan halkımız durumunda... :smiley: Gelir beyanı düzgün yapıldığında problem çıkması imkansıza yakın. Ama işin kolayına kaçmak, kurnazlık yapmaya çalışmak vb şeyler olumsuz sonuç doğurabiliyor. Bir de daha çok gençler arasında duyuyorum "şunu giymek lazım", "böyle konuşmak lazım" diye... ;D Kulak asan var mı bunlara? ::smiley:
 

Ynt: Vize Almanın Püf Noktaları

Üçüncü dünya ülkesi muamelesi gördüğümüzden midir nedir bu vize meselesi oldukça can sıkıcı hale geldi. Eskiden bu denli zorlu mülakatlar, uzun evrak listeleri yoktu. Şimdi hemen her ülke canı sıkıldıkça vize başvuru evraklarını değiştiriyor. Tek bir evrak hatasında anında red alıyorsunuz. İşin kötü kısmı bu ret meselesi sonraki vize başvurularınızda da can sıkıcı bir unsur olarak önüne geliyor insanın. O yüzden kimse bir püf noktası var şudur budur diye su bulandırmasın. Her gün değişen evrak listesinin ne kolaylığı olacak allsen, konsolosluğu arayıp direk sorulmuyor bile sanki ülkelerini nüfusumuza geçireceğiz.

Neyse bu mevzudan epey muzdarip olduğumdan arkadaşlara tek geçerli tavsiyem ya vizesiz ülkeleri seyahat etsinler ya da profesyonel bir danışmanlık hizmeti alsınlar. Ben nevşehirde ikamet ediyorum bizim için en yakın konsolosluk Ankara olduğundan oradan bir firma buldum. Nokta Vize isminde bir firma, merkeze de ulaşım açısından yakın. Allah bin defa razı olsun hiçbir sorun da yaşatmadılar bana tavsiye ederim.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Mesajlar
1,523,440
Kayıtlı Üye Sayımız
166,582
Kaydolan Son Üyemiz
kmavi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst