Vitara'da Kalkışlarda Gelen Ses?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arvenyas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,344

arvenyas

Ana Kamp
2000 model 1.6 vitara 5 kapı aracım kalkışlarda hareket halindeykende gaz kesip yeniden gaz verdiğimde ses geliyor ama bazende süsüş ve kalkışlarad en ufak bir anormal ses yok sizce bu ses şaft stavrozlarından mı yoksa difrensiyal den mi gelir bulunduğum bölgede aracımdan başak vitara yok bundan dolayı vitaradan anlayan ne servis nede usta var sizin yönlendirmeleriniz doğrultusunda arızanın giderilmesine uğraşacagım

Etiketler
Ynt: Vitara'da Kalkışlarda Gelen Ses?..

öncelikle şaft mafsallarına bir baktırın.değil ise arka defransiyelin üzerindeki salıncağın rotilini kontrol ettirin.oda değil ise defransiyel de bir sorun olabilir.

aynı sorun bendede mevcut yüksek ihtimal ile diferansiel üzerindeki sorundan kaynaklanıyordur.diye bilgilendirildim

93 model 3 kapı vitara var bende aynı sorun bende de var diferansiyeli kasaya bağlayan kolların buşlarnı yeniledim mafsallara baktırdım bişey yoktu diferansiyel üzerindeki rotili değiştirttim ama yinede durup ve ayağmı frenden kaldırıp kalkış için gaza bastıımda arkdan tok diye ses geliyo benim araba otomatik şansımanlı . başka ne olabilir acab ???

93 manuel vites 3 kapı vitaramı 7-8 senedir benzeri sesi bazen alarak kullanıyorum. 80000 kmdir böyle. ellemeyin derim. ses artmıyor.içinizi rahat tutun. arkadan çekişli araçlarda aktarma organlarının biraz daha fazla sesli çalışması normal geliyor bana.

Aynı araçtan bende de vardı. Bu sesin kaynağı ayna-mahruti dişlisi. Şöyleki ;
bu ses geliyordu ve ben onu çok fazla takmıyordum. sonra bir gün başka bir sebeple, tamamen kendi hatam ile diferansiyeli dağıttım. ayna-mahruti komple yenilendi. ve bu yenilikten sonra farkettim ki, o ses artık yoktu.
ayna-mahruti arasındaki boşluktan kaynaklı bir ses. debriyajı kullanım şekline bağlı olarak bu sesi bazen duyar, bazen duymazsınız, normaldir. takmayın. sırf bu ses için ortalama 1000 ytl nin üzerinde bir masraf yapmayın derim..

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Aynı araçtan bende de vardı. Bu sesin kaynağı ayna-mahruti dişlisi. Şöyleki ;
bu ses geliyordu ve ben onu çok fazla takmıyordum. sonra bir gün başka bir sebeple, tamamen kendi hatam ile diferansiyeli dağıttım. ayna-mahruti komple yenilendi. ve bu yenilikten sonra farkettim ki, o ses artık yoktu.
ayna-mahruti arasındaki boşluktan kaynaklı bir ses. debriyajı kullanım şekline bağlı olarak bu sesi bazen duyar, bazen duymazsınız, normaldir. takmayın. sırf bu ses için ortalama 1000 ytl nin üzerinde bir masraf yapmayın derim..
evet doğru, VoDaFoNeCeLL arkadaşımın dediği doğru, tamamen debriyaj kullanımına bağlı, ara sıra debriyaj kullanımı sırasında hata yaptığımda yani vites geçişlerinde o sesi duyuyorum,
vites geçişlerinde debriyaj ile gaz pedalı arasındaki denge durumunu ayrladığımda (debriyajdan ayağımı yavaş yavaş çekerken aynı oranda gaz pedalına baskı uyguladığımda) bu sesi duymuyorum.
Ama debriyajdan ayağımı hızlı çektiğimde bu tok diye sesi duyuryorum. 200 mod.jlx 1.6 vitara....kalın sağlıcakla..

ben aracın şaftını söktürdüm istavrozlarda bir sorun çıkmadı kontrolör usta bana diferansiyel tamir bakım işi ile uğraşan bir usta tavsiye etti ve bana onun yalancısıyım taş çatlasın 200-300 ytl paranı alır dedi ..

alibey1' Alıntı:
ben aracın şaftını söktürdüm istavrozlarda bir sorun çıkmadı kontrolör usta bana diferansiyel tamir bakım işi ile uğraşan bir usta tavsiye etti ve bana onun yalancısıyım taş çatlasın 200-300 ytl paranı alır dedi ..

Doğrudur, fakat diferansiyel tamir olduktan sonra, çok bir zaman geçmeden aynı şey tekrar olmaya başlar. Kalıcı bir çözüm değil.

sizce kalıcı çözüm ne olmalı merak ettim şimdi o zaman tamir ettirmiyeyim .

alibey1' Alıntı:
sizce kalıcı çözüm ne olmalı merak ettim şimdi o zaman tamir ettirmiyeyim .

Kalıcı çözüm diferansiyel ayna ve mahrutinin değişmesi. Yani sıfır alınıp takılması. Fakat cidden pahalı.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Kalıcı çözüm diferansiyel ayna ve mahrutinin değişmesi. Yani sıfır alınıp takılması. Fakat cidden pahalı.

peki arkadaşlar bu durumla araç kullanmaya devam edilirse ileride herhangi bir sorun çıkarmı, yok çıkmayacaksa onca paranın verilmesi bu ses için değermi.....hoşçakalın...

öncelikle ayna mahruti gurubundan kaynaklandığından emin olmalısnız, ki bunu söylemek de görmeden söküp konrol etmeden imkansız . Eğer ayna mahrutiden kaynaklı ve 41/8 yani 5,12 oranlı ise size dişliler konusunda yardmcı olabilirim. Zira ben 5,12 olan ayna mahruti oranımı 5,72 yapacak grup ile değiştirme arifesindeyim.

Evet, öncelikle ayna mahruti olduğuna emin olunmalı.
Eğer sorun ayna mahruti dişlilerinde ise, kullanmaya devam edersiniz. Gittiği yere kadar gider ki, epey gider. Dişliler kırılır, değiştirirsiniz.
Eğer dişli grubunun oranını da değiştirirseniz, ön diferansiyeli de değiştirmeniz gerekecek.

BENİM 94 MODEL OPEL FRONTERA 2.0 İ ARACIMIN AYNA MAHRUTİSİNDEN KAYNAKLANAN DİFRANSİYELİ SES YAPIYOR.ORANI 41/8.AYNI ORANA SAHİP BAŞKA BİR ARACIN AYNA MAHRUTİSİ OLURMU ACABA.

41/8 bulsanız bile çok zayıf bir ihtimal, aynı diş ölçüsünü freze dişlerini tutturabilmeniz. Hemde çıkma...Sayısal lotoda tutturabilmek gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR