Vitara Performans Filtre ve Şnorkel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,937

Ynt: Vitara Performans Filtre ve Şnorkel

Ben bahsettiğiniz durumu yaşadım.Lakin düşüncelerim distrübitör kapağının çatlak olduğu yolunda yoğunlaşmıştı.Şimdi anlattıklarınızdan anladığım hava filitresinden suyu emebilmesi değilmi?Bu durumda da motor stop ediyor galiba.Benim motorda stop etti 5 dk sonra kendine geldi.Acaba benim yaşadığım sorun bu muydu dersiniz?
BolbuzJack' Alıntı:
Vitara filtre girişi dışarıdan hava alabilecek şekilde dizayn edilmişse ısı farkı olmaz, XJ.de farın arkasında hava girişi, alt tarafıda üst tarafıda her yanı kapalı; sanırım su kotuması için böyle yapmışlar ama motorun içindeki sıcak havayı emiyor ki o döküm blok kaputu dokunulmayacak kadar ısıtabiliyor içeriyi düşünün artık. Bu durumda ısı olarak faydası olacağını düşünüyorum , toz konusunda da gerek safari snorkelin ana sayfasında gerekse bir çok off-road forumunda okuduğum koruyucu olduğu yönünde, henüz denemediğim ama bana mantıklı geliyor, hafta sonu takabilirsem görücem artık. Su koruması tartışılmaz, illa dere geçişi olması gerekmiyor, Aladağlar'da Ali arkadaşımızın Vitarası ile yaşadığı durumlara karşıda gayet faydalı bir şey. Yani hızla geçmeye çalıştığınız çamurlu alanda sıçrayan suyuda emebiliyor bazen araçlar.

Hakan bey snorkel takmakla derin su geçişleri yapılırken aracın buji vede distribitörüne zarar gelmiyormu?Özellikle distribitör kapağına herhangi bir işlem yapılıyormu.Bujiler sanırım korumalı yapılmış.Birde motor su aldığında motora ne gibi zararlar verir. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Offroadpassion' Alıntı:
Suzuki Vitara 1.6 araçlar için hava giriş noktası Sol farın yanındaki boşluktur.
Dolayısı ile siz hava girişini snorkelde taksanız sadece 50-70 Cm kadar yukarı taşımış olursunuz, gieren hava yine aynı temizlik ve ısıda olacaktır.
Snorkelden daha temiz hava gelecegi konusuna kaltılmıyorum çünki tozlu ortamda hareket eden arcın tozu arkada kalacagından ön bölümden gelen hava temiz olacaktır, temiz olmasa bile far hizasında tozlu, 50-70 cm yukarıza tozsuz olmayacaktır.

Snorkelin kullanım sırasınd aaraca performans katmadıgını bir çok arkadaştan duydum. Giderken öne çevirmek veya arkaya çevirmek arasında fark olmadıgını bir çok kez duydum sordum.

Bence snorkelin tek faydası derin, kaput ve üzerindeki su geçişlerinde olacaktır.

benim aracım 2000 v6 ve hava filtresi çıkışı sağ çamurluk altında ve her araziye girdiğimde filtre sürekli tıkanıyo ve temizlemek zorunda kalıyorum temizlemessem aracta ciddi bir performans düşüklüğü oluyo bende bu yüzden araca şnorkel yapmaya karar verdim ve yakında bitmek üzere bittiğinde araca monte edilmiş şekilde resimlerini çekip konuya resimleri ekleyeceğim şnorkelin aracın performansında ne kadar bir artış göstereceğiini bilmiyorum ama deneyip göreceğiz

ben snorkel yaptım ve fayadısınıda gördüm eski haliyle hava fitresine sürekli çamur su ve toz giriyodu ama şimdi ne su ne çamur nede toz hava filtresini söktüğüm zaman tertemiz duruyo üstelikte aracın çekişinde de artış oldu

Özkan Bey Merhaba,
GD 300 Mercedes aracıma ben de şnorkel düşünüyorum. Yaptığınız şnorkelin resim ve detaylarını verirseniz sevinirim.

1996 model suzuki vitara yükseltme modifikasyonu başloklı konuya bakınız orda ayrıntılı şekilde bulacaksınız snorkelin resimlerini

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR