Vitara Otomatik Şanzuman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan levent54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,783
Benim arabanın gaz pedalı telli, 2005 den sonra elektronik gaz pedalına geçmiş demekki suzi
Daha önceki arabalarda kullandım, şunu söylebilirim ufak motorlu araçlarda etkisi çok hissedilmiyor , motor büyüdükçe etkisi aynı hızda şiddetli derecede hissediliyor
Yani 1,4 ve aşağısı motorlarda varlığı ile yokluğu bir nerdeyse sprint boosterın

Etiketler

2.0jlx 5k yeni kasa almayı düşünüyorum açıkcası forumda yazılanları okudukça kafam karıştı :(

Son düzenleme:

Ahmet bey kafanız karışmasın, o kadar kusur kadı kızında bile olur, ben araçtan memnunum sadece bir ara vites daha olması gerekirdi diye düşünüyorum o kadar, aslında bu kullanımdan kullanıma değişir, ben hız sabitleyiciyi kullanmayı seviyorum uzun yola çıkıpta hız sabitleyiciye bağladığımda bu sorunu yaşadım yoksa şehir içi normal kullanımda bunu zaten hissetmezsiniz diye düşünüyorum

Ahmet bey kafanız karışmasın, o kadar kusur kadı kızında bile olur, ben araçtan memnunum sadece bir ara vites daha olması gerekirdi diye düşünüyorum o kadar, aslında bu kullanımdan kullanıma değişir, ben hız sabitleyiciyi kullanmayı seviyorum uzun yola çıkıpta hız sabitleyiciye bağladığımda bu sorunu yaşadım yoksa şehir içi normal kullanımda bunu zaten hissetmezsiniz diye düşünüyorum

serhat bey peki yakıt konusu hakkında bilgi verebilirmisniz. arazide kullanımı nasıl. av için de kullanmayı düşünüyorum çünkü. kronik bir sorunu varmıdır.

Şöyle söyleyeyim Ahmet bey ben arabayı alalı çok olmadı o yüzden daha çok detaylı bilgi veremem, dediğim gibi alınca hemen Ilgaz'a çıktım şanzuman konusunda ara vites istiyor, tüplü uzun yol ve 90 km sabit hızla 27 kuruş ile 30 kuruş arası gördüm, arazi performansını tam bilemiyorum ancak ben Ilgaz'da iken tipi başladı, Doruk otelden federasyonun kayak tesisine kadar diz boyu karda oradan da Kastamonu'ya 15 cm kadar hiç sıkıntı yaşamadım AT lastikleri ile, çamur ve arazi de henüz deneyemedim ama videoları youtube da bolca var benim edindiğim izlenim arazide de çok iyi olduğu yönünde, benden uzun süredir bu aracı tecrübe etmiş arkadaşlar vardır, buradan yazarlarsa bizde daha detaylı öğrenmiş oluruz...

bilgi için teşekkür ederim. serhat bey dediğiniz sadece hız sabitleyiceyken mi motor bağırma yapıyor yoksa normal kullanımda rampa çıkarken aynısını yapıyor mu eger sürekli aynıysa biraz can sıkıcı olabilir kullananlar detaylı bilgi verirse bizim gibi pek bilgisi olmayan ve almak isteyenler kullanıcı yorumlarını ve tercübelerini öğrenmiş olur.

bir de şehir dışı demişsiniz 30 kurus civarı bu sehir içinde 40 kursa hatta gectiği zamnlarda olcaktır herlde. durum böyle olunca aklım l200 e de kayıyor

Son düzenleme:

Ahmet bey benim hesap bu şekilde çıktı ancak bu kullanıma göre yola göre değişir, benim size tavsiyem karar vermeden önce trafikte bir denemeniz aracı, L200 tabi artıları ve eksileri olacaktır, iyi değerlendirmek lazım, kullanan arkadaşlar yardımcı olsunlar diyoruz, bende yeniyim biraz ama forum ağır gidiyor anladığım kadarıyla

Normalde niye yapsınki...
Rampadada sorun yok aslında sadece genel anlamda bir vites daha olsaydı daha iyi olurdu ,araçtan vazgeçilecek sebep değil bu yani
Azmı yakar çokmu yakar konularına takılıyorsanız bide tüplü halde işiniz zor ,lakin benzin ve dizelde 10 litrenin altında yakan 4x4 araç yok
L 200 bu araçtan azmı yakacak sanıyorsunuz?

Son düzenleme:

tesekkürler serhat bey. aynen forum biraz ağır gibi ama önemli bilgiler veriliyor güzel bir yer.

troyexplorer bey haklısınız l 200 suzukiden az yakmaz ama araizde bildiğim bir araç kullandık ama jep tarzı istiyorum kriterlerime de en uygun suzuki gibi duruyor ben sadece biraz bilgi edeinmek ve kafamda bişeyleri netleştirme peşindeyim. dediğiniz gibi 4x4 işin içine girince yakıt konusu 10 litre altı bulmak zor

Bende aynı şeyi düşünüyorum araçtan vazgeçilecek bir kusur değil, ayrıca L200 ün yakıtı, muayenesi, şehir içindeki hareket kısıtı hatta hız limiti bile bence GV yı öne çıkartıyor, sonuç olarak GV şehirli gerektiğinde dağcı, ama L200 bir iş aracı diye düşünüyorum tabi yinede para sizin, zevk sizin dediğim gibi artıları ve eksileri iyi düşünmek lazım Ahmet bey

haklısınız serhat bey söyledikleriniz sebebiyle gv öne çıktı bende de çünkü %60 şehir içi kullancam aracı bakalm hayırlısı. bir de esp li veya esp li olmaması arazide fark yaratır mı acaba gv de

Son düzenleme:

Bununla ilgili olarak daha dün akşam bir video izledim sizlerle de paylaşayım

kar ve buzda kullanım için fikir verebilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR