Ynt: Vitara Karda Performans
ladikoffroad' Alıntı:
iyi günelr yorumunuzu okudum inanın yolun durumunu be eğimini bilmediğinizden kaynaklanıyor bu ben idda ediyorum ve yarın büyük ihtimal gideceğiz vitara ve pajero offroad a konu açarım bakalım benm hatamdanmı yolşartlarından mı zor ilerlemişiz 2. vitese gelince aracın altındaki lastikleri hafife almayın sizlerin 2 ile kalkabilmesi aracınızdaki benm mt diye saymadığım küçük dişli lastikler war sürtünme az olunca çevirmeside kolay oluyo neyse ben farkı yakında koyarım geziler bölümüne pajero vitara arasındaki görüşmek üzere hoşcakalın
Sevgili Batuhan,yazdıklarından anlayabildiklerim,pajero ile vitarayı karşılaştırıp performans kıyaslayacaksın.Yazdıklarına sırasıyla cevap vermeye çalışayım;
1-Videolarından eğim okumak imkansız ancak kar yüksekliği 40-45 cm. ve 4L de 1. vitesle kalkış yapıyosun,yanılıyormuyum
2-Lastiklerin derin dişli ve max. torkta kalkış yaptığın için üzerine çıkman gereken karı boşaltıyor ve araç askıda kalıyor,önünde yığılmış kar da ikinci bir unsur
3-Pajeroyu savunmana gerek yok kendini ispatlamış bir araçtır
4-Bende iki takım lastik var hangisinden bahsettiğini anlamadım
5-Tavsiyemdir,önerileni düşünmeden,denemeden çalakalem cevap yazman aceleci olduğunun göstergesi ki bu uzun dönemde sana mahcubiyet yaşatabilecek bir dezavantaj
Yazına cevap yazmam,ne seni ne de sahip olduğun ekipmanı hafife almadığımın en büyük göstergesidir.Eğer yaylaya aynı koşullarda çıkacaksan lütfen önerdiğimi bir dene,Pajeroya o yollar ve kar vız gelir
Tecrübelerini paylaşmanı dört gözle bekliyorum.
Sevgiler ve Selamlar