Vitara Karda Performans

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan güneyli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,415

güneyli

Yeni Üye
Yer
maltepe
mrb arkadaşlar 1 ocakta arkadaşlarımla kartepeye gittim baya kar vardı ve bizde yol kenarında mola verdik geri geri girdiğim yerden 4h deydi 4 lock aldıysam çıkamadım sadece arka lastikler dönüyodu sorunu anlamadım standart vitara 2000 arkadaşlarım dalga geçti tabi defrensyel mi kitliyiyo bu durumda yada 4çeker çalışmıyo mu sorusu aklımıza geldi . ordanda kuzu yayla yolunda 2 km kdar içeri girdik baya kar vardı performans iyidi
eğer 4 çekeri bozuk olsa oyolda hiç gidemezdim diye düşünüyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim .

Etiketler
Ynt: Vitara Karda Performans

vitara karda performans
« : Bugün 14:50:37 »

selam güneyli..
mekanikçi veya tamirci değilim ama 7 yıldır suzuki kullanırım.
aynı problem benimde başıma geldi..(umarım sizinki problem değil,sadece bakımla aşılabilecek bir durumdur.)
arazi şanzumanının içerisinde ana mil diye tabir edilen,aleminyum döküm gövde içerisindeki yataklara rulmanla sabitlenmiş,üzerinde bir takım dişli grubunun olduğu bir mil.
bu ana yatak rulmanları,şayet şanzumanınız bakımsız,eksik yağ seviyesi vb.bir durumda ise sarıyor.
saran rulmanlar,kendi içerisinde dönemeyince,aracın gücü ile bu mil rulmanları direk gövdeden cevirmeye zorluyor.
gelelim tanıya;bu durumda aracınız 4x4 pozisyona geçti görülüyor.(lifte kaldırdığınızda ön tekerleklerde de hareket oluyor) fakat,lastikler yerle temas ettiğinde güç aktarımı duruyor ve araç 4x2 devam ediyor.
Diğer yolda nasıl ilerlediğinize gelince,araç 4x4 pozisyonda ve yol şartlarına göre ön tekerleklere gelen kuvvet sanki liftteymiş gibi biraz da olsa araca 4x2,5 gibi bir fonksiyon sağlıyor.
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana (arabadır bozulur,Allah insanlara zeval vermesin)

Galiba bu İspanyol üretim Vitara'larda sıklıkla rastlanan bir sorun.

Ynt: vitara karda performans
« Yanıtla #2 : Bugün 00:28:18 »

merhaba Onur Bey,
vitaranıza bayılıyorum...güle güle kullanın..Becce abimizin Vitarası değilmiydi o?

sorunu tarif edebilmişmiyim?

« Yanıtla #4 : Bugün 01:30:54 »

estağfirullah..lafımı olur..

Yavuz abimizde çok güzel ve doğru bilgiler vermiş..

bende açayım..''demişki,arazide Niva önce gidecek,samurai onun izini takip ederek yoluna devam edecek..''
üzgünüm abi katılamayacağım..:smiley:)
sadece sert zeminde değil,her koşulda Niva Samurai'ye göre binek otomobil kadar rahat ve konforlu bir arabadır.
yazları üstü açkken samurai'nin havasını hiç bir zaman yakalayamaz tabiii:smiley:)

« Yanıtla #5 : Bugün 01:41:30

özür dilerim,,,konular karıştı..:smiley:))

güneyli' Alıntı:
mrb arkadaşlar 1 ocakta arkadaşlarımla kartepeye gittim baya kar vardı ve bizde yol kenarında mola verdik geri geri girdiğim yerden 4h deydi 4 lock aldıysam çıkamadım sadece arka lastikler dönüyodu sorunu anlamadım standart vitara 2000 arkadaşlarım dalga geçti tabi defrensyel mi kitliyiyo bu durumda yada 4çeker çalışmıyo mu sorusu aklımıza geldi . ordanda kuzu yayla yolunda 2 km kdar içeri girdik baya kar vardı performans iyidi
eğer 4 çekeri bozuk olsa oyolda hiç gidemezdim diye düşünüyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim .

Sevgili güneyli kardeşim,Ali (Mudanyalı) kardeşim konunun teknik problem olması durumundaki dikkat edilecek noktaları çok güzel açıklamış,ancak servise gidip keselenmeden ;D önce aynı yol şartlarını araç 4L konumunda iken 2. vitesle kalkış yaparak yürümeyi denemenizi öneririm,sonuç sizin de aracınızın yeteneklerine güvenmenizi sağlayacaktır.Dalga geçen arkadaşlarınıza selamlar ;D vitara şaşırtmayı sever :smiley: :smiley: :smiley:
Başınıza geleni açıklamak gerekirse,max. tork ile kalkışta teker altını boşaltıp,karı ezerek üstüne çıkmayı imkansız hale getiriyor,teker altı boşaldığında da arka dif. zemine oturduğu için askıda kalıyor.Offroad gezilerimiz kısmında Ladik offroad Batuhan da Pajerosunda aynı hatayı yapmış sanıyorum,yoksa o yayla yolları Pajero'ya hafif kalır.Sevgiler selamlar...

Sayın güneyli 1 ocakta bende oradaydım yukarıdan inerken griydi galiba bir vitaraya rastladık senmiydin? bakmışsınızdır ama yinede sorayım ön lastiklerin her ikisine birden baktınız değilmi ? yani sen aracı kullanırken sadece sol ön lastiğe bakmamışsındır ?

dino967' Alıntı:
.Offroad gezilerimiz kısmında Ladik offroad Batuhan da Pajerosunda aynı hatayı yapmış sanıyorum,yoksa o yayla yolları Pajero'ya hafif kalır.Sevgiler selamlar...

iyi günelr yorumunuzu okudum inanın yolun durumunu be eğimini bilmediğinizden kaynaklanıyor bu ben idda ediyorum ve yarın büyük ihtimal gideceğiz vitara ve pajero offroad a konu açarım bakalım benm hatamdanmı yolşartlarından mı zor ilerlemişiz 2. vitese gelince aracın altındaki lastikleri hafife almayın sizlerin 2 ile kalkabilmesi aracınızdaki benm mt diye saymadığım küçük dişli lastikler war sürtünme az olunca çevirmeside kolay oluyo neyse ben farkı yakında koyarım geziler bölümüne pajero vitara arasındaki görüşmek üzere hoşcakalın

ladikoffroad' Alıntı:
iyi günelr yorumunuzu okudum inanın yolun durumunu be eğimini bilmediğinizden kaynaklanıyor bu ben idda ediyorum ve yarın büyük ihtimal gideceğiz vitara ve pajero offroad a konu açarım bakalım benm hatamdanmı yolşartlarından mı zor ilerlemişiz 2. vitese gelince aracın altındaki lastikleri hafife almayın sizlerin 2 ile kalkabilmesi aracınızdaki benm mt diye saymadığım küçük dişli lastikler war sürtünme az olunca çevirmeside kolay oluyo neyse ben farkı yakında koyarım geziler bölümüne pajero vitara arasındaki görüşmek üzere hoşcakalın

Sevgili Batuhan,yazdıklarından anlayabildiklerim,pajero ile vitarayı karşılaştırıp performans kıyaslayacaksın.Yazdıklarına sırasıyla cevap vermeye çalışayım;
1-Videolarından eğim okumak imkansız ancak kar yüksekliği 40-45 cm. ve 4L de 1. vitesle kalkış yapıyosun,yanılıyormuyum
2-Lastiklerin derin dişli ve max. torkta kalkış yaptığın için üzerine çıkman gereken karı boşaltıyor ve araç askıda kalıyor,önünde yığılmış kar da ikinci bir unsur
3-Pajeroyu savunmana gerek yok kendini ispatlamış bir araçtır
4-Bende iki takım lastik var hangisinden bahsettiğini anlamadım
5-Tavsiyemdir,önerileni düşünmeden,denemeden çalakalem cevap yazman aceleci olduğunun göstergesi ki bu uzun dönemde sana mahcubiyet yaşatabilecek bir dezavantaj
Yazına cevap yazmam,ne seni ne de sahip olduğun ekipmanı hafife almadığımın en büyük göstergesidir.Eğer yaylaya aynı koşullarda çıkacaksan lütfen önerdiğimi bir dene,Pajeroya o yollar ve kar vız gelir :smiley: Tecrübelerini paylaşmanı dört gözle bekliyorum. :smiley: Sevgiler ve Selamlar

:smiley: aracı 2 3 kere 2 low da kaldırmayı denedim kalkmıyor birde buraya küçük sibirya derler 4 ay hiç kar kalkmaz karın yertürlüsünü görüm (sulu sert toz vs) daha üstünde gidebileceğim 40 50 cm yükseklikte kara raslamadım ki bu 4. jipimiz oranın dükliği hakkında şöyle birde bilgi veriyim yarın çakılda patinaj çekmekten orda kalan çok toros lada samara seat ibiza toyota corollaya rast geldim yani bırakın karda önünde engel varkeni yazın bile 2 lowda arabanın zorlanmadan kalkacağını düşünmüyorum

pazar günü denedik vitarayı videdoyuda buraya koyarım federal last
iklerle pajeronun çıktığı yokuştan 2 kere denemesine rağmen çıkamadı ve açtığım izlerde zor ilerledi çıkamadığı yokuşta kar yüksek deildi araba alçak olduğundanda deil

« Yanıtla #13 : Dün 17:12:38 »

bravo sevgili kardeşim,

ne güzel denemişsin araçları...

bence hem senin arabana,hem deneme konusunda seninle hemfikir olan arkadaşımın arabasına haksızlık etmişsiniz..
off-road dediğiniz sadece karlı bi rampadanmı ibaretki sonuca varmışsınız?

hayatta bu şekilde idaalara girmemeyi sanıyorum kendi ayaklarınızın üstünde durduğunuzda anlayacaksınız..

sevgiler

MUDANYALI' Alıntı:
« Yanıtla #13 : Dün 17:12:38 »

bravo sevgili kardeşim,

ne güzel denemişsin araçları...

bence hem senin arabana,hem deneme konusunda seninle hemfikir olan arkadaşımın arabasına haksızlık etmişsiniz..
off-road dediğiniz sadece karlı bi rampadanmı ibaretki sonuca varmışsınız?

hayatta bu şekilde idaalara girmemeyi sanıyorum kendi ayaklarınızın üstünde durduğunuzda anlayacaksınız..

sevgiler

benm böyle bişeyi idda etmemdeki sebep aslında arkadaşınızın benm araç kullanmamın yanlış olduğunu iddaa etmesi oldu
Ladik offroad Batuhan da Pajerosunda aynı hatayı yapmış sanıyorum,yoksa o yayla yolları Pajero'ya hafif kalır.Sevgiler selamlar...
sözündende belli oluyor zaten ha denemmeyse o yokuştan çok farklı denemlerde oldu ama yazma gereği duymadım kırıcı olduysamda özür dilerim herheze ii günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR