Vitara Jlx Rolanti Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avdoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,059

avdoğa

Ana Kamp
Yer
selçuk/İZMİR
merhabalar arkadaşlar yeni bir suziki ci olarak aranıza bir kaç sefer bazı problemlerimle katılmaya çalıştım. gönül isterki uzun süreli muhabbetlerdede aranızda olmak. ama bazı nedenlerden dolayı siteye sıklıkla giremiyorum. kısa kesiyim benim bir ufak bir problemim daha var ve sizlere danışmadan aracımı kurcalatmak istemiyorum. ben aracımı avcı bir arkadaştan aldım . araç fazla kullanılmamış çünkü abimizin 3 adet arazi aracı vardı. neyse bende aracı işim nedeniyle günde en az 50 km kullanıyorum ve yılların yorgunluğu nedeniyle aracım nazını bana yapıyor. 1 2 haftadır araç ısındıktan sonra zaten çok geç ısınıyor, yolda giderken yavaşlamanız veya durmanız gerektiginde rolanti sıfıra düşüyor bazende stop ediyor . benzin ve gazda hiç farketmiyor. tabiki hareket halinde stop etmeside tehlikeli durumlar yaratıyor frelerin tutmaması vs re.. sizce problem ne olabilir.. vakit ayıran arkadaşlara çok teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Vitara Jlx Rolanti Problemi

rölanti ayarını yaptırdınız mı ?

bir de gazda çalışırken ışıklarda dururken falan stop ediyorsa gazın hava filtresi çıkışındaki kısma bir plastik spiral boru (20-25 cm) takın ve boruyu aracın arkasına doğru yönlendirin aynı problem benim eski nivada vardı bu şekilde çözmüştük

avdoğa' Alıntı:
merhabalar arkadaşlar yeni bir suziki ci olarak aranıza bir kaç sefer bazı problemlerimle katılmaya çalıştım. gönül isterki uzun süreli muhabbetlerdede aranızda olmak. ama bazı nedenlerden dolayı siteye sıklıkla giremiyorum. kısa kesiyim benim bir ufak bir problemim daha var ve sizlere danışmadan aracımı kurcalatmak istemiyorum. ben aracımı avcı bir arkadaştan aldım . araç fazla kullanılmamış çünkü abimizin 3 adet arazi aracı vardı. neyse bende aracı işim nedeniyle günde en az 50 km kullanıyorum ve yılların yorgunluğu nedeniyle aracım nazını bana yapıyor. 1 2 haftadır araç ısındıktan sonra zaten çok geç ısınıyor, yolda giderken yavaşlamanız veya durmanız gerektiginde rolanti sıfıra düşüyor bazende stop ediyor . benzin ve gazda hiç farketmiyor. tabiki hareket halinde stop etmeside tehlikeli durumlar yaratıyor frelerin tutmaması vs re.. sizce problem ne olabilir.. vakit ayıran arkadaşlara çok teşekkürler..
bahsettiğiniz aynı problem bende de var, bir an benim aracı anlattığınızı düşündüm. aracım 2001 jlx ve araca 2 yıl önce lpg (tartarini) takdırdım. lpg öncesi hiç böyle bir sorun yok iken lpg montaj sonrası bu sorun baş gösterdi, gazda veya benzinde fark etmiyor aracın motoru ısındıktan sonra ilk rolantiye düşüşte bu düzensizlik ve araç stop edecekmişcesine rölanti 200 lere düşüyor. ancak araç hareketsiz vaziyette 2-3 sn bekledikten sonra kendi kendine (hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan) rölanti tekrar 700-800 lere geliyor ve bundan sonra kesinlikle sorunu tekrarlamıyor. nezamanki aracı tekrar stop edip çalıştırdınız 1 kez daha bu sorunu yaşıyorsunuz ve daha sonra tekrarlamıyor. bununla ilgili lpg montaj firmalarıı ve suzuki servisler ile yaptığım görüşmelerden malesef sonuç alamadım. sorunum ile barışık yaşamaya devam ediyorum.
benzer bir sorun ile karşılaşıp çözüm bulan rakadaşlardan paylaşımlarını bekliyoruz. selamlar
: avdoğa özelden cep no nuzu mail atarsanız detaylı dörüşebiliriz

iyi günler bendede 2000 vitara var ve hiç lpg takılmamış vitesi boşa atmaya korkmaya başladım devir sıfıra çok yakın duruyor yada araç stop ediyor buradaki ustalar hava akışmetresinden diyorlar bazılarıda rolanti motorundan (sanırım ikiside aynı şey) ama kesin bi bilgi edinmeden kurcalatmak istemiyorum bu konuda tecrubesi olanlar bilgilerini paylaşırsa çok iyi olacak bu sorun sadece bende var sanıyordum ama yanılmışım saygılar.

problem birtek bende değilmiş anlaşılan insan üzlsünmü sevinsinmi bilemiyo valla. sn experotonun bahsettiği parçadan olabileceğini bir arkadaşım bana söylemişti. ama bu hava akışmetrenin arızalı olup olmadığını nasıl anlayacağız bir yöntemi varmıdır. ayrıca şunuda söylemeden geçemiyecegim ben av merakım dolayısı ile bir kaç siteye üyeyim ama buradaki kadar seviyeli ve birbirine yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar görmedim. emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürler.

avdoğa' Alıntı:
problem birtek bende değilmiş anlaşılan insan üzlsünmü sevinsinmi bilemiyo valla. sn experotonun bahsettiği parçadan olabileceğini bir arkadaşım bana söylemişti. ama bu hava akışmetrenin arızalı olup olmadığını nasıl anlayacağız bir yöntemi varmıdır. ayrıca şunuda söylemeden geçemiyecegim ben av merakım dolayısı ile bir kaç siteye üyeyim ama buradaki kadar seviyeli ve birbirine yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar görmedim. emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürler.

arkadaşım bende de vitara 5 kapı 2000 mod. jlx var, aynı sorun ara sıra devem adiyordu, nezaman olacağı belli olmuyordu, durumu özel suzuki servisindeki ustama ilettim, motor içerisinde bulunan rolanti motorunun üstünde bulunan tahminim rolanti ile ilgili bir vita var, buradan tornavida yardımı ile vitayı biraz gevşetti, rolanti gayet normal oldu, hiçbir şekilde daha rolantim düşmedi, bilgine......kalın sağlıcaklı.....

hava akışmetresi denen " hava akış debimetresi" ile rölanti sensörü farklı parçalar olup en önemli iki neden olarak bu parçalardan biri yada ikisinin birden sorunlu olma ihtimali vardır. Ben ağırlıklı olarak rölanti ayarlayıcısının arızalı olduğunu düşünüyorum. Bu tarz özellikle stop etmeye kadar giden rölanti düzensizliklerinin çözerken arada gaz kelebeği boğazını da temizletmek tek başına yeterli olmamakla beraber artı faydalar sağlar. Yine Bu konu ile direkt ilgili değil ama yüzbin km ye yaklaşan araçlarda carbon clean güzel sonuçlar veriyor.

Arkadaşlar 1.5 yıl önce benzer sorun bende de vardı Aracım 2000 model 1.6 JLX benzinli. Benimki arasıra kendi kendine düzelse de sürekli stop ediyordu. Bahsedilen rolanti ayar vidasından özel servislerde ayar yaptırmama rağmen sorun çözülemiyordu.
Antalya yetkili servise gittim. Tek-2 dedikleri cihazla kontrol edip önce arıza olmadığını tespit ettiler ve cihazın yardımıyla bir ayar yaptılar. Sorun tamamen çözüldü.
Ben aracım 97 veya 98 oktan benzin kullanıyorken sorunlar başlamıştı. Sorun giderildikten sonra (tesadüfen) 95 oktan kullanmaya başladım. Sorun bir daha olmadı ta ki; bir gün 98 oktan benzin aldığım benzin istasyonuna gidip pompacının araca bana sormadan 98 oktan benzin koymasına kadar . Aracı çalıştırdığım gibi rolanti problemi başladı. Belki bir tesadüftür ama o an aklıma ilk problemin başlama sebebinin de 95 oktan üstü benzinlerden kaynaklandığı geldi. O depodan azaldıkça üzerine 95 ekledim sorun giderek azaldı. Ve yine bir daha tekrarlamadı. Benim çözüm önerim; aracınızı tec1 veya tec 2 cihazlarıyla kontrol ettirin bir parça arızası yoksa ve 95 üstü benzin kullanıyorsanız 95 oktan kullanın. İnşallah sorunlar çözülür.

Bendede tam tersi bi durum var rolentim yükseliyo sonra kafasına estiği zaman normale dönüyo ama hiç istop etmiyo nasıl çözücez bu ortak sorunları.

aynı sorunu bende yaşadıgımda gaz kelebeği boğazını temizletmek benim işime yaramıştı ..

Herkese merhabalar bendede benzer sorun yaşanmakta..Gaz kelebeği boğazını temizletmek geçiçi bi çözüm sunuyor yaklaşık 2-3 ay rahat ettim.Sonra herşey yine aynı.Galiba yapılması gereken artık ömrünü tamamlamış parçaları değiştirmek:( bu hava akış debimetresiyle rölanti sensörü giyatları hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?

adrian' Alıntı:
Herkese merhabalar bendede benzer sorun yaşanmakta..Gaz kelebeği boğazını temizletmek geçiçi bi çözüm sunuyor yaklaşık 2-3 ay rahat ettim.Sonra herşey yine aynı.Galiba yapılması gereken artık ömrünü tamamlamış parçaları değiştirmek:( bu hava akış debimetresiyle rölanti sensörü giyatları hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?

orijinal parça fiyatlarını servisten
çıkmaları experotodan
www.ebay.com dan da yurtdışı fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

yasarergun' Alıntı:
orijinal parça fiyatlarını servisten
çıkmaları experotodan
www.ebay.com dan da yurtdışı fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
Yardımcı olduğunzu için teşşekkürler Yaşar Bey son olarak orjinal değilde muadil parça satan İstanbul'da bir yer biliyormusunuz sizde telefonu olan.

yolu maslaga düşen olursa beklerim inceleyip bakalım ona göre burda diğer arkadaşlarada bu konuda bilgi veririz derim hep dediğim gibi kontrol e dilmeden bişe demek bence çok yanlış bakmaya nasıl olsa üçret yok :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR