Selamlar. '93 model 3 kapı vitara var bende de. Otomatik şanzıman. Aynı sorunu yaşıyorum fakat ben biraz daha farklı tanımlayacağım. Aracın çalışmama miktarına bağlı olarak maksimum dört dakika süreyle çalışıp ısınmasının ardından geri hareket başlıyor. Örneğin; aracı akşam evin önüne park ettim. Sabah dört dakika çalışmadan geri gitmiyor. Ya da başka örnek; aracı beş saat oto park da çalışmadan bıraktım. Geri döndüğümde iki dakika çalışmadan geri gitmiyor. Şanzıman yağ filtresi temizliği yaptım, ATF 2 yağ ile yağını değiştirdim ama fayda yok. Ayrıca vites boştayken ki devir ileri veya geri vitese takıldığında düşecektir. Aracın soğuk olması anında geri vitese taktığımda devir düşmüyor. Ta ki ısınmaya başladıkça bir kaç dakika sonra yavaş yavaş azalıyor. Konuyla ilgili tecrübesi veya tavsiyesi olanlardan bilgi rica ederim.
-bende de ayni araç var ve söylediğin gibi geri viteste harekete geç geçiyor. İlk Marştan sonra soğukken.Selamlar. '93 model 3 kapı vitara var bende de. Otomatik şanzıman. Aynı sorunu yaşıyorum fakat ben biraz daha farklı tanımlayacağım. Aracın çalışmama miktarına bağlı olarak maksimum dört dakika süreyle çalışıp ısınmasının ardından geri hareket başlıyor. Örneğin; aracı akşam evin önüne park ettim. Sabah dört dakika çalışmadan geri gitmiyor. Ya da başka örnek; aracı beş saat oto park da çalışmadan bıraktım. Geri döndüğümde iki dakika çalışmadan geri gitmiyor. Şanzıman yağ filtresi temizliği yaptım, ATF 2 yağ ile yağını değiştirdim ama fayda yok. Ayrıca vites boştayken ki devir ileri veya geri vitese takıldığında düşecektir. Aracın soğuk olması anında geri vitese taktığımda devir düşmüyor. Ta ki ısınmaya başladıkça bir kaç dakika sonra yavaş yavaş azalıyor. Konuyla ilgili tecrübesi veya tavsiyesi olanlardan bilgi rica ederim.
-bende de ayni araç var ve söylediğin gibi geri viteste harekete geç geçiyor. İlk Marştan sonra soğukken.