Vitara Jlx Kamyonet Projesi İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cifadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,000

cifadam

Yeni Üye
Selamlar;

Bir süredir epeyce bir dağ başında yapacağımız köy evine ulaşım için araç değişikliği yapmak niyetindeydim. Pick-up araştırmalarımdan pek randıman alamadım, vergileri yüksek, fiyatlar yüksek, otomatik seçeneği yaygın değil vs. Binek araç olarak da suzukiciyim ve eskiden beri markayı çok seviyorum. Yurtdışında yapılmış birkaç benzer örneği inceledikten sonra 5 kapı Vitara JLX'den bir kamyonet projesine kalkışmaya karar verdim. Daha doğrusu karar verme aşamasındayım. Off-road ve dört çeker dünyasında hiç deneyimim olmadığı için epeyce de soru var kafamda izninizle bir kısmını sorayım.

* 5 kapı otomatik 1.6 Vitara için tercih edilmesi ve/veya edilmemesi gereken modeller, model yılları var mıdır? Araçla epey oynanacağı için mümkün mertebe eski ve ucuz bir model almak niyetindeyim, hatta bulabilirsem arkadan hasarlı bile olabilir diye düşünüyorum. Bu konudaki görüşleriniz benim için çok değerli.

* Vitara'nın detaylı boyutlarını internette bulamadım, kaputtan ön kapıya, ön kapıdan arka tampona ölçüleri nereden bulabilirim?

* Bu tarz bir proje için off-road ustaları yardımcı olabilir mi yoksa iyi bir kaportacı mı kovalamak gerekir? İzmir'de bu işin altından kalkabilecek usta var mıdır?

* Aracın tabiatı yük taşımaya çok elverişli değil, 4x4 bir pick-up kadar verim beklemiyorum elbette ama bunları göz önünde bulundurarak Vitara'dan pick-up olarak randıman almak sizce mümkün müdür?

* Kafadan maliyet hesabı çıkarmak pek mümkün değil ama tahmini de olsa bir proje maliyeti söyleyebilecek olan varsa çok sevinirim.

Bunlardan başka İzmir'de "mutlaka gör" diyeceğiniz Suzuki ve off-road ustası, off-road modifiye atölyesi tavsiyeleriniz de bekliyorum. Şimdiden teşekkürler, selamlar.

Etiketler
Ynt: Vitara Jlx Kamyonet Projesi İçin Yardım

bu arada küçük hacimli otomatik vitesli kamyonet projesi için önereceğiniz başka araç varsa onları da değerlendirmeye alabilirim. fakat vitara'dan daha küçük kasalı olmaması tercih sebebidir.

veteriner' Alıntı:
Vitara'dan biraz daha uzun şase Samurai kamyonetler var.

Örneğin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-dizel-suziki-uzun-saseee-146467149/detay

seçenek olarak değerlendirilebilir. fakat vitara'nın konforunu samurai'de bulmak pek mümkün olmaz sanıyorum. otomatik seçeneği de yok. yapılacak masrafları da ekleyince pek tercih edilir görünmedi bana.

Saanyong Actyon Sports ' a bir bakın derim. Kalite, fiyat ve performans açısından oldukça olumlu ...

hocam o araçlarla epey ilgilendim aslında. fakat aracın alım ve vergi maliyeti yüksek geldi bana. parça ve servis için de yine yüksek fiyattan muzdarip oluruz gibime geliyor. lastik, yükseltme, vinç vb.'ne girersek zaten 30bin'i geçecek gibi toplam maliyet.

kafamdaki sonuca ulaşabileceğimi gözüme kestirirsem, uzun yıllar sorunsuz binilecek bir proje aracı için 20bin'e kadar çıkmayı düşünüyorum. ama tabi iyi hesap yapmak lazım, 20bin bütçeyle yarı yolda kalırsak zararımız 20bin'den de büyük olur. konuyla ilgilenecek, üzerine düşecek bir usta bulabilsem enine boyuna konuşup ona göre karar vermek istiyorum aslında. bir yandan da "manyak mısın birader, al bi 4x4 mazda kamyonet, ne uğraşıyosun" diye de düşünüyorum ya, bakalım ne olacak :smiley:

Vitara'dan pick-up olmaz. Vaktinizi paranızı boşa harcamayın derim. Yazık olur. Ruhsatı ayrı dert, kes biç ayrı dert zaten küçük araç. Üstelik piyasada tutulan, şehiriçi kullanımı olan, beğenilen bu nedenle de piyasası yüksek bir araç Vitara. Orjinali bozacaksınız, yarı yarıya değer kaybedecek. İstediğiniz randımanı alamayacaksınız elinizde kalacak. Bir sürü dert. Sorunsuz bir Vitara'yı 20 den aşağıya bulamazsınız zaten.

Vitara arkasına bir çeki demiri ve römork işinizi görmez mi ? Hem orjinali de bozmamış olursunuz.

İlla pick-up diyorsanız Defender Pick-up lar size çok uygun. Üstelik pickup olduğu için fiyatı daha da uygun. 5-6 ya alırsınız, dağa tepeye çıkarsınız bana mısın demez. Her şekilde kardasınız.

hocam 5-6'ya defender pick-up nerde var, öyle bir araç biliyorsanız hemen alıcı olurum

HUAWEI-U8850 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Örneğin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-askeriyeden-cikma-defenderlar-118856656/detay

ihaleden alınma Defender pick-up'lar var. 5 ile 8 arası (kabinli olanlar) satılıyor. Pazarlık paylı fiyatlar bunlar. Pick-up olarak çok uygun fiyatlara bulursunuz.

Hatta Land Rover Series bile bir Vitara'yı kesmekten çok daha iyidir ki Series'i de yabana atmayın. 5-7 arası yine bulursunuz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-az-bulunan-bir-arac-133734607/detay

Defender da önemli olan kasa. Orjinal kapalı kasa bulmak zor. Ama Pick-up olarak yüzlerce alternatifiniz var.

valla hocam 5-8 civarında bulunan defenderlar epeyce bir bakım istiyor, daha doğrusu adamakıllı toplanmaları gerek. az çok toplanmışları (ki yine vinç vb. donanımdan yoksun bunlar) 12-13 civarında ki onların da üzerine masraf etmeden ne kadar dayanacağı meçhul. siz sanıyorum 20'yi gözden çıkardıysan al bunlardan birini adam et demek istiyorsunuz. fakat öyle bir durumda da yine elimize geçecek olan kilometrede yaklaşık 1 tl yakan, asfalta kesinlikle uygun olmayan, vergisi yüksek ve son derece hantal bir araç olacak. arazi ihtiyaçlarını elbette fazlasıyla görür ama vitara'dan alınacak keyfin ne kadarını vaadeder bilemiyorum açıkçası. vitara kamyonet fantazisine düşmeden önce en uzun süre araştırdığım araç defender idi. ama araştırdıkça yıldım, baktıkça gözüm korktu. özellikle de aracın hantallığı ve yakıt durumuna hiçbir koşulda çare yok maalesef.

öte yandan vitara kamyonet projesiyle ilgili de milyon tane soru var aklımda. halen 1999-2000 model 4 çeker bir mazda-ford pick-up alıp meseleyi kestirmeden çözme fikri de var aklımda. ama vazgeçmeden önce en azından konuyu bir fantezi olarak da olsa ölçüp biçsek, kabaca bir maliyet çıkartsak, konuyla ilgilenebilecek ustaları tespit etsek fena olmazdı :smiley:

Asfaltta kullanacaksanız ve konfor da arıyorsanız iş değişir tabii. 2. araç dediğiniz için Defender dedim. Ancak yine Suzuki ile en büyük sorunu TÜV de ve proje çiziminde yaşarsınız. Ordan başlayıp önce dosya masraflarını hesap etmenizde fayda var derim.

söylediğiniz masraflar için kime danışmak, nerden başlamak gerekir? hiçbir fikrim yok şu anda :smiley:

bence jlx kamyonet gibi olmayacak işlerin peşinden koşmayın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR