Vitara ise Böyle Olacak ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atasoy61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,587
Ynt: Vitara ise Böyle Olacak ?

sevgili hudev aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim böyle işe yarar bilgilerle ufkum biraz daha aydınlanıyor ilgilennen tüm arkadaşlara ayriyeten teşekkür ederim sağolun

Etiketler

tekrar merhaba.valla arkadaşım eğer temiz bir vitara bulursan aldığın arabadan inan bana fazlasıyla memnun kalacaksın.benim aracım 1992 model 1.6 16 valf hala otomobil konforunda arazide geziyorum.normal periyodik bakımlarını anlayan ustalarda yaptırdığın zaman uzun yıllar sorunsuz kullanacaksın.ben aracıma geçen sene kaporta bakımı yaptırdım ön takım yürüyen aksam ,arazi mekaniği, motor hala orjinal.sadece biraz ses yapıyor diye şanzımana bakm yaptım.parça falan değiştirmedim.http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40229.msg411683#msg411683

bilgilendirmeler için emeği gecen herkese teşekürler.

hdi araclar bant falan kalkmamıstır . halen latin amerika ulkerinde aktif durumdadır bizim ulkemize getirilmemiş olması yakıt kirliliginden dolayı firma benzilileri getirmiştir ayrıca HDİ 2.0 aracları ulkemize botas ithal etmiş daha sonra piyasaya surmustur 100 km de 6 lt büyük avantaj ayrıca suzikinin yanlıs motor sececegine inanmıyorum saygılar..

Bantan kaldırılmış derken üretimi tam olarak kesilmiş demek istemedim düzelteyim.Fakat diğer ülkelerde satışının devam etmesi ülkemizde aracın çok tutulacağı anlamına gelmiyor.Kronik bir hararet sorunu varmış araçlarda genelde sahipleri bu şekilde söylüyor,ayrıca suzuki yanlış seçim yapmaz diye birşey yok bugün tüm dünyada dev firmalar hatalı üretim yapabiliyor Toyota binlerce aracını fren konusunda geri çekti,Ferrari bir modelinde yangın çıkıyor araçlar cayır cayır yanıyor diye geri çağırıyor vs vs örneklersek daha birçok markada sorunlar olabilir.Evet haklısınız bir devlet dairesi aldı bu araçları genelde ve çoğuda oradan çıkma Hdi Türkiye şartlarında pek başarılı olamadı kim ne derse desin benzer bir kaderide 2.0 V6 yaşadı memleketimizde tutulmadı insanlar korktu çok yakar diye bir kullanıcı olarak neredeyse 1,6 ile aynı yakıyor diyebilirim yakıt olarak ama performans olarak 1,6 dan birkaç gömlek üstündür.

cenk abi bu 2,0 v6 ve 1,6 arasındaki yakıt tüketimi nekadar vergi olarakda farklıdır galiba bunlarıda kısaca bir anlatabilirmisin

merhaba sayın abilerim bende 2000 cc hdı ile 1600 cc arasında takıldım kaldım 1600 cc 5 k için performans anlamında takmin olmazsın diyorlar benim kullanma şartlarım ofroad amaçlı değil bağımız var dik iniş ve çıkışları olan orta dereceli orman yolarında kullnacağım aceba tavsiyleriniz ve önerileriz nedir? yakıt konusunda tercih önceliğim olduğudan yani uzun yolda ve şehir içindede kullancağımdan 1600 acabe yeterlimidir saygılarımla

2000'den2006 yılına kadar Benzinli 1,6 5K Vitara JLX ve 2006'dan bugüne kadar avatar resmimdeki
Dizel 2.0 XL-7 Grand Vitara'yı kullanmakta olan bir kişi olarak net bir şekilde her iki aracın da kendi
kategorilerinde çok iyi performansa sahip olduklarını söyleyeceğim.

1.6 benzinli JLX ten de memnundum dizel XL-7 den de son derece memnunum.
JLX'in çekişi ve yol rahatlığı son derece iyiydi. Tek olumsuz yanı özellikle arazi vitesinde yakıt tüketiminin yüksekliğiydi.
Şehir içi dışı ortalama 100 Km.de 8-9 Lt benzin harcamasına karşılık çok iyi yol tutuşu vardı.

Buna karşılık XL7-nin süper konforunun yanısıra ortalama 7,5 Lt lik Euro4 dizel tüketimi
çok iyi bir rakam. Kilometrede 0.23 kuruş ediyor. Uzun yolda defalarca 180 Km. yi geçtim.
Ama genelde 120-130 la sürmeyi tercih ederim.
Özellikle XL-7 için söylüyorum: Hiçbir arıza ve sorunla karşılaşmadım.
Periyodik bakımlarını düzgün bir şekilde yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.
10 binde bir bakımı 200-300 TL civarı tutuyor.

XL7 de azami 80 Km/s hıza kadar hareket halindeyken ve direksiyon düz konumdayken
arazi vitesini (H4) devreye alabiliyor ya da çıkarabiliyorsunuz. Yani arazi vitesine geçerken
durmanıza ve çıkarken de geri geri gitmenize gerek yok. ;D

Dizel motor problemi belki 1.6 benzinliyle aynı kasaya sahip JLX lerde çıkmıştır.
Fakat XL-7 Grand Vitara'da motor problemi ne yaşadım ne de duydum.
Zaten 2000 den beri araçlarımı sürekli götürdüğüm Yetkili Servisin başındaki
Beytullah Usta'nın tavsiyesiyle XL-7 yi almıştım.

Bu sebeple kullanmadığınız, bilmediğiniz araçlarla ilgili yorum yapılmasa daha iyi olur.

Çok sevdiğim eski Vitaram ve kullandığım XL-7 Grand Vitaram aşağıda birlikte..

[attachment=1]

CIMG3918.jpg

DSC00329.jpg

turoktr, arkadaşa teşekür eder ve son dediğine katılyorum.kullanmadığınız hatta sahibi yani sizde kalmadığı sürece böyle tevaturen yorum yapmak sallamaktan başka şey değildir laf ola torba dola olmaz.birileri sizi dinler olurda yanliş yönelir hem kulaklarınız zonklar hemde vebali büyük olur.işim gereği bir cok aracın lansmanına katıldım şimdi cıkıp bir iki turla yorum yapmam olmaz.ama hakikatem camurda eğimde inişte çıkışta dolu boş buzda karda vs vs gibi şsrtlarda kullanan birii kullandığı aracı anlatsın bizde faydalanalım vesselam.

Xl 7 yi kötülemedik lütfen kızmayın sadece 2.0 hdi hakkında yorumda bulunduk 3 adet kullanıcısından 2 si hararet sorunu 1 taneside moturun sıkıntılı olduğunu söylüyor ayar tutmadığından bahsediyor zaten topu topu kaç tane varki ülkemizde benim bildiğim 3 adeti sorunlu belki diğer sorunu olanlar bu sorunundan bahsetmeden satmaya çalısıyor olabilirlermi acaba diye düşünüyorum.Ayrıca bahsettiğimiz araç vitara bu aracı sadece asfalt kullanımında standart olarak arazi modifiyesiz kullanımdan dolayı değerlendirmeye tutmak bence anlamsız hafif off-road deneyimleriyle standart halde yargılamayalım lütfen malumunuzki çamurda ağır off-road kullanımında araçların ömrü 2 katı azalıyor bunuda dikkate almak gerekir diye düşünüyorum..

cenk bey kızmadım.Mesajımda da buna işaret edecek bir unsur yok.
Bu arada HDI motor hangi tip araçlarda kullanılmış?

Türkiyede satılan XL-7 ler ya 2.700 cc. benzinli motor ya da 2.0 turbo dizel common rail motorlu modeller.
Dediğim gibi ben aracın performansından ve yakıt tüketiminden son derece memnunum. Şu son yaz sıcaklarında bile hararet sorunuyla
karşılaşmadım.

Marmaris'te ve Mersin'de offroad yaptım. Marmariste turislere doğa gezintisi yaptıran grubun arasına girdik ve akşama kadar
dağ bayır epeyce dolaştık. Grupta çok sayıda Willy's jeep 3-4 tanede 3K Samurai vardı. Hatta bir Honda CRV de katılmak istedi.
Ama onlara bizi göstererek "Bu araç bizim gideceğim yerlerden geçer ama sizin aracınıza o yolları tavsiye etmeyiz" diyerek nazikçe uzaklaştırdılar.

Aracın torku çok kuvvetli. İçinde 3 kişi ile rampada gaza basmadan 2. viteste araziye takmadan çıkışına devam ediyor.
Bir ışıklı kavşakta 1.6 JLX alışkanlığı ile 2. viteste ayağımı gazdan kesmiş ve aracın durmaya başlamasını bekleyerek stop etmeden
vitesi boşa almaya başlayayım derken durmaya yakın araç birden hızlanmaya başladı.
Normalde benzinli araçlar hafif yokuş yukarı ayağınızı gazdan çektiğinizde viteste de olsa bir süre sonra durur ve hala boşa almadıysanız stop eder.
Bunda tam tersi durmaya yakın bir anda tekrar hızlanmaya başlıyor ve düşük bir sabit hızda yoluna devam ediyor.

Bu da aracın yüksek torkundan kaynaklanıyor.

Selam HDİ icin yazdıklarınız cok dogru 2 yıldır bu aracı kullanıyorum dag ,deniz,yayla doga gezilerine katıldım adanamızında sıcagıda malum , inanın hararet gostergesi 1 kez dahi yukselmemistir ayrıca fanı 2 kademelidir hiç gaza basmadan 2 vitesde kalka bilen bir aractır..

İspanyada üretilen dizel ler en az 5 ceşittir.

Suzuki Vitara 1.9 D 68 kw 5.125:1 . peugeot dizel motorlarla üretilmiş modeller 1998<*>2003
Suzuki Vitara 1,9 75 kw 4.875:1 ......peugeot dizel motorlarla üretilmiş modeller 1998<*>2003
Suzuki Vitara 1.9 TDi 90 kw 4.30:1. peugeot dizel motorlarla üretilmiş modeller 1998<*>2003
Suzuki Vitara 1,9 HDI 90 kw 4.30:1 peugeot dizel motorlarla üretilmiş modeller 1998<*>2003
Suzuki Vitara 2.0 HDI 87 kw 4.30:1 peugeot dizel motorlarla üretilmiş modeller 1998<*>2003

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.msg709957#msg709957

buraya bir konu acmıştım .bilgi amaclı bakabilirsniz. :smiley:

arkadaşlar iyi akşamlar kusura bakmazsanız benimde iyi bir suzukiye ihtiyacım var ama 2500v6 düşünüyorum bana da yardımcı olursanız sevinirim arazideki performansı veparça konusunda hiç bilgimyok yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

2500 motor ürkütmesin en az yakanlardan biridir. en agır ve en güçlüsüde denebilir japon üretimidir geri kalanı suzukidir .

cok agırzeminde hafif olmadıgından bazen problem cıkartıp ön akslardan problem yapabiliyor .

ön aks ları vakumla devreye girer cıkar kendi capında oldukca konforluduur. :smiley:

arkadaşım teşekkür ederim aracı aldım sadece baskı balata değişecek başka sorun yok 2500 ün sesini ve gücünü hissettim teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR