Vitara için 3. Stop Lambası Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,747

bipolar

Zirve
Yer
İstanbul
Suzuki Vitara aracıma 3.Stop lambası yapımı hep aklımdaydı, geçen hafta sonu otoparkda bir saatlik bir çalışma ile 3.Stop lambamı yerine monte ettim. Aksesuarcıdan aldığım 12 Volt DC 3.Stop lambasını, 2x0,75mm kesitli kablo ile bağlayarak, sağ arka stop içine kablo tesisatı çektim.

Yapım Aşamaları.
1-Stop lambası çift taraflı bant ile cam ortalanarak 50,5Cm yerine yapıştırdım.
2-Kablosunu 2.0,75mm kablo ekleyerek uzattım, bant ile izole ettim.
3-Kabloyu cam fitili arasına gizleyerek aşağı indirdim ve cam ısıtıcısının sol bölüm kablo çıkış lastiği içine girerek bagaj kapağı içine girdim.
4- Bagaj kapak pandizotunu sökerek kabloyu Arka bagaj Kapağı Ana tesisat kablosu girişi üzerinden yürüterek, Sol arka stop lambası içine girdim.
5-Sol arka stobu sökerek eksi ucu direkt olarak bağladım. Fren lamba +ucunu ise frene basarak tespit ettim.Diğer ucuda buraya bağladım.
6- Test ettim, her şey normal olarak gördüm.
7-Stop Lambasını ve pandizotu yerine monte ettim.

İşte Resimler

P1060508.png

P1060511.png

P1060515.png

P1060538.png

P1060540.png

Not: 2 Yıl önce Arka sis lambalarımı 12 Volt 5Watt ampül ile değiştip park lambalarına bağlayarak 4 adet park lambası sistemi yaptım. Geceleri aracım daha belirgin görünür oldu.

Etiketler
Ynt: Vitara için 3. Stop Lambası Yapımı

hakan hocam inanki senin vitarana yaptıkların benim vataram görse yemin ediyorum beni üzerinden atıp doğru senin garaja kaçar ellerine sağlık herşey y,ne 4x4lük olmuş :smiley:

tolgauzer' Alıntı:
hakan hocam inanki senin vitarana yaptıkların benim vataram görse yemin ediyorum beni üzerinden atıp doğru senin garaja kaçar ellerine sağlık herşey y,ne 4x4lük olmuş :smiley:
Teşekkür ederim,darısı senin Vitaranın başına:smiley: 2001 ve üstü modellerde standart'tır. Gerçekten Trafikte görünür olma adına çok iyi bir çalışma oldu.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/88-98-SUZUKI-VITARA-JDM-BLACK-ALTEZZA-TAIL-LIGHTS-LAMPS_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1209Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem350140229420QQitemZ350140229420QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

İnternette dolaşırken bunları gördüm harika şeyler.

Evet o stoplar gerçekten çok güzel ! Ben kendi aracım için almıştım 6 ay önce kadar. Siyah zeminli olanlarından aracım da siyah çünkü. Çok güzel duruyorlar size de tavsiye ederim.

Ben arka tarafa kolay görünürlük açısında fazla kırmızı ışık işini onaylamıyorum kesinlikle.Çünkü araç her koşulda arkadan net görülebiliyor.Siste dahi.Tam tersine daha fazla ışık arkadan gelen araçlara tehlike arzetmekte.Çünkü arkadaki şöförün gözünü almakta ışıklar.Trafik kaidelerine göre önlerde nasıl sürekli uzunlarla gidemiyorsanız ki karşıdan geleni rahatsız edip kazaya neden oluyorsunuz,arkada da fazla sayıda kırmızı yada yüksek derecede yanan kırmızı ile aynı sonuçları elde ediyorsunuz.Trafikte çok rastlıyorum sakıncalı bir şekilde ön sisleri yakmış aracı yakışıklı görünsün diye,arka siside yakmış.Yaw arkada yanan tek taraflı parlak ışık kadar çirkin bir sey yok arka sisi niye yakıyorsun mubarek adam.Onun için diyorumki ışık faktöründe öndekini düşündüğümüz gibi arkadakinide düşünmemiz lazım.Karşıdan gelen aracın farları+sizin aracın bol şekilde yanan kırmızı ışıkları,yolu görebilene aşk olsun.
Offroadpassion' Alıntı:
Teşekkür ederim,darısı senin Vitaranın başına:smiley: 2001 ve üstü modellerde standart'tır. Gerçekten Trafikte görünür olma adına çok iyi bir çalışma oldu.

hakan abi araban çok güzelmiş aklına nerden geliyor böyle şeyler

Offroadpassion' Alıntı:
Suzuki Vitara aracıma 3.Stop lambası yapımı hep aklımdaydı, geçen hafta sonu otoparkda bir saatlik bir çalışma ile 3.Stop lambamı yerine monte ettim. Aksesuarcıdan aldığım 12 Volt DC 3.Stop lambasını, 2x0,75mm kesitli kablo ile bağlayarak, sağ arka stop içine kablo tesisatı çektim.

Yapım Aşamaları.
1-Stop lambası çift taraflı bant ile cam ortalanarak 50,5Cm yerine yapıştırdım.
2-Kablosunu 2.0,75mm kablo ekleyerek uzattım, bant ile izole ettim.
3-Kabloyu cam fitili arasına gizleyerek aşağı indirdim ve cam ısıtıcısının sol bölüm kablo çıkış lastiği içine girerek bagaj kapağı içine girdim.
4- Bagaj kapak pandizotunu sökerek kabloyu Arka bagaj Kapağı Ana tesisat kablosu girişi üzerinden yürüterek, Sol arka stop lambası içine girdim.
5-Sol arka stobu sökerek eksi ucu direkt olarak bağladım. Fren lamba +ucunu ise frene basarak tespit ettim.Diğer ucuda buraya bağladım.
6- Test ettim, her şey normal olarak gördüm.
7-Stop Lambasını ve pandizotu yerine monte ettim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaşım bende sinin gibi 5 kapılı 2000 model vitarama uyguladım.
Yalnız aramızda bir fark var, siz lambayı Cama tutturdunuz, ben ise camın üst kısmında bulunan fitilın üst bölümündeki kapının saç kısmını yapıştırdım, iyi tutması içinde şeffaf silikon kullandım.
Böyle yapmamın nedeni ise dışarıdan bakıldığında cama yapışması nedeni ile kötü bir görüntünün önüne geçmem.
Benim uygulamamda ise sadece lambanın ışık kısmı gözüküyor.Ortada duran ve aşağa bakan ledlerin bölümünüde arkaya doğru çevirip bıraktım, frene basıldığında dışarıdan ve uzaktan ışık görülecek şekilde ayarlayıp bıraktım.
Sanki orijinal fren lambası gibi....
İsterseniz bu şekilde yapıştırın göreceksinizki daha şık bir görüntü oluşacak.....
Hoşçakal......

Yapıştırma konusu ,tercih merselesi tabi, sizde yapım hikayenizi paylaşırsanız seviniriz, örnek uygulamalar ileride yapacak olanlara kaynak olur. Eminim sizinkide güzel olmuştur güle güle kullanın.

Offroadpassion' Alıntı:
Yapıştırma konusu ,tercih merselesi tabi, sizde yapım hikayenizi paylaşırsanız seviniriz, örnek uygulamalar ileride yapacak olanlara kaynak olur. Eminim sizinkide güzel olmuştur güle güle kullanın.

Merhaba, Offroadpassion arkadaşım benim uygulamamda aşağıdaki gibi,

1-
2mmy1ag.jpg

2-
24f0a4i.jpg

3-
xfnggi.jpg

evet benim uygulamada böyle, Aracım Garajda olduğu için fotolar biraz karanlık çıkmış, hoşçakalın, esen kalın.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR