Suzuki Vitara aracıma 3.Stop lambası yapımı hep aklımdaydı, geçen hafta sonu otoparkda bir saatlik bir çalışma ile 3.Stop lambamı yerine monte ettim. Aksesuarcıdan aldığım 12 Volt DC 3.Stop lambasını, 2x0,75mm kesitli kablo ile bağlayarak, sağ arka stop içine kablo tesisatı çektim.
Yapım Aşamaları.
1-Stop lambası çift taraflı bant ile cam ortalanarak 50,5Cm yerine yapıştırdım.
2-Kablosunu 2.0,75mm kablo ekleyerek uzattım, bant ile izole ettim.
3-Kabloyu cam fitili arasına gizleyerek aşağı indirdim ve cam ısıtıcısının sol bölüm kablo çıkış lastiği içine girerek bagaj kapağı içine girdim.
4- Bagaj kapak pandizotunu sökerek kabloyu Arka bagaj Kapağı Ana tesisat kablosu girişi üzerinden yürüterek, Sol arka stop lambası içine girdim.
5-Sol arka stobu sökerek eksi ucu direkt olarak bağladım. Fren lamba +ucunu ise frene basarak tespit ettim.Diğer ucuda buraya bağladım.
6- Test ettim, her şey normal olarak gördüm.
7-Stop Lambasını ve pandizotu yerine monte ettim.
İşte Resimler
Not: 2 Yıl önce Arka sis lambalarımı 12 Volt 5Watt ampül ile değiştip park lambalarına bağlayarak 4 adet park lambası sistemi yaptım. Geceleri aracım daha belirgin görünür oldu.
Yapım Aşamaları.
1-Stop lambası çift taraflı bant ile cam ortalanarak 50,5Cm yerine yapıştırdım.
2-Kablosunu 2.0,75mm kablo ekleyerek uzattım, bant ile izole ettim.
3-Kabloyu cam fitili arasına gizleyerek aşağı indirdim ve cam ısıtıcısının sol bölüm kablo çıkış lastiği içine girerek bagaj kapağı içine girdim.
4- Bagaj kapak pandizotunu sökerek kabloyu Arka bagaj Kapağı Ana tesisat kablosu girişi üzerinden yürüterek, Sol arka stop lambası içine girdim.
5-Sol arka stobu sökerek eksi ucu direkt olarak bağladım. Fren lamba +ucunu ise frene basarak tespit ettim.Diğer ucuda buraya bağladım.
6- Test ettim, her şey normal olarak gördüm.
7-Stop Lambasını ve pandizotu yerine monte ettim.
İşte Resimler
Not: 2 Yıl önce Arka sis lambalarımı 12 Volt 5Watt ampül ile değiştip park lambalarına bağlayarak 4 adet park lambası sistemi yaptım. Geceleri aracım daha belirgin görünür oldu.