Vitara Hararet Göstergesi Çalışmıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Keyifli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,540
Ynt: Vitara Hararet Göstergesi Çalışmıyor.

İlginiz için teşekkür ederim. İvedikte dediğiniz suzuki ustasının tel ve adres bilgilerini verebilirmisiniz...
Saygılar...

Merhaba
Ben de bir ay önce suziki vitara 1.6 JLX otomatik bir araç aldım. Her şey yolunda gidiyordu. İki kez Eskişehire gidip döndüm. Bir hafta önce de İstanbu'a gidip döndüm. Bu gün okuldan çıkışta arabada bir düzensiz rolanti durumu oluştu ve araba eksozdan normalinden fazla duman çıkarmaya başladı. Araba ara ara normale geliyor sonra tekrar tekleme yaparak duman çıkarıyor. Tabi çok üzüldüm. Aracı 131 000 km de aldım. Her şeyini kontrol ettirdim. Aldıktan sonra bütün yağlarını, bütün kayışlarını, tiriger setini, suyunu vs. hepsini değiştirdim. Şimdi bu durum başıma gelince üzüldüm.
Bu araçların hararet sorunları olduğunu bu siteyi takip etmekten dolayı biliyordum. O nedenle sık sık suyunu kontrol ettim. Hararet göstergesi ortaya yakın duruyordu onu da devamlı kontrol ettim ama yine de bu durum oluştu. Ustayı arayıp durumu söyledim o da conta yakmışsın dedi. Siz ne dersiniz? Gerçekten conta mı yandı? Bu kısımda okuduklarımı daha önce okumadığım için hararet müşürü/ısı sensörü denilen şeyi, fan müşürünü değiştirmek aklımdan geçmemişti. Arabaya 23000 tl verdim ve tam sanayiden kurtuldum derken galiba büyük konuştum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de eğer conta yaktıyasa fiyatı ne kadar olur?
Teşekkür eder saygılar sunarım.

Marhaba
Aracı dün İmaj Otoya götürdüm. Tuncay usta sağ olasun hemen aracın conta yakmadığını tespit etti. Kartelden yağ kaçağı olduğunu saptadı. Contayı iyice sıkıştırınca sorun çözüldü. Duman çıkması yağ kaçağından sızan yağın yanmasından kaynaklanıyormuş. Aracın arasıra tekleme yapmasının sebebi ise gaz bağlantılarını sağlayan kablolardan biri soyulmuş ve motor kısmında metal aksama değiyormuş. Onu da hemen bulup tamir etti. Sorun da böylece çözülmüş oldu. Şimdi en kısa zamanda Mehmet beyden dijital bir gösterge alıp taktıracağım. Bu yazıyı hemen yazmak gerektiğini düşündüm, zira kimsenin zamanını gereksiz yere almak istemedim.
İyi tatiller dilerim..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR