Vitara Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhataydin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,586

serhataydin

Yeni Üye
Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2000 model 1.6 jlx aldım. Araçla ilgili bazı problemlerim var danışmak istiyorum.Öncelikle lpg de sorun yaşıyorum aracımın lpg si atiker sıralı.Aracı stop edip bir süre çalıştırmayınca benzinde araç zor çalışıyor kendini toplayana kadar tekliyor. Alır almaz uzun yola gittim ve uzun yol tecrübeme göre aracım uzun yolda yaklaşık 300 kuruş, şehir içi 370 kuruş yakıyor bu normal midir, ayrıca rampalarda aracım 70-80 km hızlara düşüyor, çekiş çok düşük geliyor bana normal midir acaba , aracımın lastikleri petlas 215/70/15 iyi midir, orijinal 195/80/15 ile farkı nedir acaba, lastikler çok sert gibi geliyor bana aracı biraz zıplatıyor gibi, araç ile ilgili tecrübelerinizden tavsiyeleriniz olursa yazarsanız sevinirim

DSCN1629.JPG

Etiketler
Ynt: Vitara Hakkında Bilgi

Ayrıca lastik basınçları hakkında ne diyorsunuz kaç psi olması en iyisidir bu lastiklere.

DSCN1633.JPG

DSCN1630.JPG

DSCN1628.JPG

Reno brodvay arabamı satıp, şimdiki aracımı aldığım da kasislerde zıplama vb.problemleri yaşamıştım.Bir çok rpoblemin çözümünü buradan öğrendim.Zamanla herhalde birazda aracıma alıştım.
önceki aracınız daha seri ve konforlu olabilir,bence Yeni arcınızdan beklentileriniz vitaraya has olamalı..
Sorularınıza bildiğm kadar cep vereyim.1-(kendini toplayana kadar tekliyor)Buji veya buji kablosu vb. elektrik aksamından olabilir.(FAZLA BİLGİM YOK)
2- Yakıtınızın lt/km yazılması tavsiye edilir.Bizim memlekette lpg.şu anda 3.00 tl sizdede aynı olduğunu kabul edresek yakıtınız kış olasına rağmen iyi 10 lt/100 km şehir dışı (benim aracımdada şu an aynı, Yazın uzun yolda 9.3 lt/100km yakıt sarfiyatı oluyordu ) şehir içi ;gidilen yol + mesafe , aracı soğuk olması vb.sebeplerle tam bir rakam vermek zor.kışın yakıtın artacağı kesin.
3-Kendimden örnek verirsem:1.4- 98 md.rni Brodvay aracı ile 5.vites çıktığım rampayı vitara ile yalnız olursam ancak çıkıyorum.vitaraların rampada kısmen bayılması sanırım genel bir durum.(ben alıştım)
4-Lastik çapı hesaplama şeklinde google den ararsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız.verdiğiniz lastik ölçülerinin dış çapları yaklaşık aynı.
5-lastik havaları benim aracacımın şöför giriş kapısında 23.psi diye yazıyor. bilgisine ve tecrübesine güvendiğim buradaki dostların önerisi 25-26 psi.ben öyle yapıyorum.problem yok ( Yük durumuna göre artabilir.)
SONUÇ: ALIŞMAK ZAMAN ALABİLİR.

Merhaba,lastik çaplarınız arasında gecenin bu saatinde yanlış yapmadıysam 7 santim kadar fark var.
Bu normalde tavsiye edilen %3 lük töleransın üzerindedir.Ancak vermiş olduğunuz tüketim değerleri anormal değil.
Bu durumda aracınız yerden 3 santimden fazla yükselmiş demektir,arazi için iyi bir durumdur.
Tabii ki lastikleriniz orjinale göre ağır ve çekişinizin düşmesi de normaldir.Sonuçta 1.6 motor.

Sarsıntıların sebebi lastik basıncınızın fazla olması yada süspansiyon sistemine alışkın olmayışınızdandır.
Binek araçtaki yumuşaklığı beklemeyin,onlara göre yerden en az sekiz-on santim kadar yüksektesiniz.

Basınçlarla ilgili Osman arkadaşımız gerekli bilgiyi vermiş zaten.Çok basınç yakıtı düşürürken sarsıntıyı artırır.
Bu durumda tasarruflu gider ama aracınızı çabuk dökersiniz.Viraj emniyeti vs de de savrulma tehlikesi yaşarsınız.
Az basınç ile yumuşak bir sürüş,az sarsıntı ama fazla yakıt sarfiyatı,çabuk lastik aşınması,yine virajlarda savrulma olur.
Burada aracın dinamiklerine göre siz basıncı belirleyecek ve ona göre alışıp sürüşünüzü ayarlayacaksınız.

LPG ve benzin konularına ustanıza bir baktırın.Benzinde sağlıklı çalışma sıkıntısı var gibi.
Her ikisininde birbirine uyumlu olması gerekir.Benzinde sağlıklı olan genelde LPG de de sağlıklı olur.
Şahsi tecrübelerimden bazılarıdır,umarım faydası olur.Aracınızı iyi günlerde kullanın.

Aracınız hayırlı olsun.
Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış. Bir konu kalmış, yada ben göremedim.

Aracın benzinle geç yada ihmalkar çalışması.
Aracın benzin pompasını ve depodan motora benzin nakliyatı yapan hortumları kontrol edin ;)

Teşekkürler arkadaşlar. Aracı 2 gün benzinde kullandım herşey normale döndü.Tekrar lpg kullanmaya başlayınca ilk çalıştırmada yine aynısını yaptı.Sorun lpg de usta regülatör arızalı dedi.Henüz değiştirmedim.Bakalım. Ayrıca benim kalorifer sistemi fazla üflemiyor, sizlerde de durum böyle mi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR