Uzun zamandır eksikligini hissettiğim, hep bir ara yaparım dediğim arka bagaj için aydınlatmamı nihayet geçen hafta sonu otoparkımda yapma zamanı buldum. Aksesuarcıdan temin ettiğim 12VoltDC Flerosan lambayı bagajda uygun bir yere monte ederek çalışır hale getirdim.
Yapım aşamaları;
1-Bir adet 12VoltDC Flerosan lamba satın aldım.
2-2x0,75mm kablo ile kablosunu uzatıp,bağlantı yerini izole ettim.
3-Bagajımda moteli subwofer kolon kutusu üzerinde uygun bir boşluga 2 vida ile monte ettim.
Not:Standar bagajlarda monte edilecekler bağlantı yerinin altında saç destek olmasına dikkat edin.
4-Elektrik tesisatını 600Watt Anfi Tesisatına parele bağlantıdan alarak çalışır duruma getirdim.
Not:Elektrik tesisatı standart olan araçlar aküden besleme kablosu çekerek bagaj altından girerek besleme yapabilirler. Gerekli akım
12Volt 0,5 amper oldugu için arka park tesisatınada bağlana bilir, bir miktar park lamba devresinde akımı arttıracaktır. Zaten araç seyir halindeyken yakılmayacagına göre sorunda olmayacaktır.
4-Tüm sökülü cihazları monte ettim ve çalışır duruma getirdim.
İşte resimler ;
Yapım aşamaları;
1-Bir adet 12VoltDC Flerosan lamba satın aldım.
2-2x0,75mm kablo ile kablosunu uzatıp,bağlantı yerini izole ettim.
3-Bagajımda moteli subwofer kolon kutusu üzerinde uygun bir boşluga 2 vida ile monte ettim.
Not:Standar bagajlarda monte edilecekler bağlantı yerinin altında saç destek olmasına dikkat edin.
4-Elektrik tesisatını 600Watt Anfi Tesisatına parele bağlantıdan alarak çalışır duruma getirdim.
Not:Elektrik tesisatı standart olan araçlar aküden besleme kablosu çekerek bagaj altından girerek besleme yapabilirler. Gerekli akım
12Volt 0,5 amper oldugu için arka park tesisatınada bağlana bilir, bir miktar park lamba devresinde akımı arttıracaktır. Zaten araç seyir halindeyken yakılmayacagına göre sorunda olmayacaktır.
4-Tüm sökülü cihazları monte ettim ve çalışır duruma getirdim.
İşte resimler ;