Vitara Ayna

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,715

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Arkadaşlar vitara JLX aracımın aynası kırıldı. Kırılan kısım sadece ayna kısmı dış muhafazası ve iç motor vs. kısımlar sağlam. Kırılan ayna yerine oto camcıdan ayna kestirip yapıştırtsam olur mu, işlevsel olarak bir eksiklik oluşur mu? Parçacıdan mı almalıyım? Arada bir fark our mu?

Etiketler

Ynt: Vitara Ayna

Bence denemekte fayda var.Sonuçta biryerleri görmek için ayna lazım.O da bir ayna olduğuna göre.Biraz düz mantık yaptım herhalde ya neyse!!!!

genelde kullanılan yöntem bu sanayide çerçeveye göre ayna kesip yapıştırıyorlar diye biliyorum. bir zamanlar bir arkadaşım ctroen zx ine parça sıkıntısından dolayı bu yöntemi uygulamıştı pek de bir sıkıntı olmamıştı. hatta arabayı bende kullanırdım hiç sıkıntı yoktu

Yenisi çok pahalıysa,10 tl verip kestirin,ben diğer aracımda bu işllemi yaptırdım sakıncasın görmedim.

Öncelikler herşeyin Orjinali en iyisidir. Ancak bazen mali sebeplerden dolayı yan sanayi daha ucuz olanlarıda tercih edilir. Bende aracı yeni aldıgımda sağ aynası çatlak olası sebebiyle sanayide kesme diye tabir edilen ayna camlarından yapıştırdım. 2 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Ancak tavsiyem. Orjinal aynanızda bombeli cam ve geniş açı alma özelliği varsa ve gözleriniz buna alıştıysa, yerine mutlaka aynı tip aynadan koyun. Aracınızda Düz ayna var ise sanayide yapılan aynalardan dolayı bir sıkıntı yaşamassınız. Kolay gelsin..

Arkadaşlar herkese teşekkürler.
Bugün gidip sanayide ayna kestirdim. Görüş açısı olarak birşey farketmedi gibi... Sadece yeni ayna orjinalden hafif koyu renk ve alt kenarın yarısı iç çerçeveye 1 mm kadar açıklık bıraktı. Camcı bu açıklığın kırılan aynada parça eksik olduğundan tam sıfır kalıp kullanamadığı için olduğunu söyledi.
Masraf 10 tl.
Aynası kırılan arkadaş olursa mümkünse parçaları eksiksiz giderse daha iyi olacak anladığım kadarıyla.
Saygılar.

arkadaşlar hazır böyle bir konu açılmışken sorayım. benim sağ ayna çok sağlıklı hareket etmiyor.motor çalışıyor fakat ayna çok az hareket ediyor bu sorunu nasıl çözebiliriz?teşekkürler.

erdoğan önder' Alıntı:
arkadaşlar hazır böyle bir konu açılmışken sorayım. benim sağ ayna çok sağlıklı hareket etmiyor.motor çalışıyor fakat ayna çok az hareket ediyor bu sorunu nasıl çözebiliriz?teşekkürler.

Aynanız kasası içerisinde bir yere takılmıyorsa şayet,aynayı ve kasasını söküp dağıtın.Ama eliniz yatkın değilse bir yerleri kırma olasılığınız yüksek,bu durumda bir elektrikçiye söktürün,ortaya çıkan aksamı balata spreyiyle yıkayıp temizledikten sonra WD40 ile güzelce yağlayın,kapıdan uzanan elektrik fişini aynaya bağlayıp demonte haldeyken araç içindeki düğme marifetiyle 4 - 5 defa sağ,sol,yukarı,aşağı hareketlerini yapınki WD40 dişlilere iyice nufuz edebisin. Daha sonra söktüklerinizi yerlerine tam oturduğundan emin olarak toplayın.Büyük ihtimal sorun çözülecektir.

Aynanız kasası içerisinde bir yere takılıyor,bir engelle karşılaştığı için hareket güçlüğü çekiyosa "tak,tak,tak" şeklinde bir diş atlama sesi duyarsınız.Bu durumdada ayna ve kasa arasındaki boşlukta olması muhtemel bu engeli bulup ortadan kaldırmak gerekir.(taş,plastik çapak vs..)

Bu iki yöntemdende sonuç alamazsanız ayna motoru miyadını doldurmak üzeredir,yenileyin.

Hiç ihtiyacım olmadığı için fiyatını ve ayrıca satılıp satılmadığını bilmiyorum ama hurdacıdan kasasıyla beraber komple çıkma bir ayna almanız gerekebilir.(almadan deneyin mutlaka) Hem sıfırının hemde çıkmasının fiyatını öğrenmek lazım,bazen hurdacılar yenisinden daha fazla fiyat çekiyorlar...

iyi sabahlar.
benim vitaranın aynası kırıldı.1992 model. aksarayda birkaç dükkan gezip pazarlıkla55 tl ye aldım bilginize.aynı şekilde iyi bir camcıda en fazla 10 tl ye hiç sökülmedende taktırabilirsin.(elekrikli idi ve kendim boyayıp kendim taktım.montajı çok kolay)

Geçen gece benimde aynama çarptılar ve bilyelerine kadar dağıldı.Gösteren kısım hala sağlam anlam veremedim ama dış kısmı dağınık.Servisten sordum komple sol ayna 500tl + 50 tl boya dediler.Merak edenlerin bilgisine:smiley: Aksaray'a gitme şansım olmadığı için buradan tedarik ediyoruz yan sanayi olan 135 tl.Bilgilerinize...Aynalarımızı koruyalım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR