Vitara Arka Krank Keçesi Yağ Kaçırıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,188

Mustafad

Zirve
Yer
izmir
İyi akşamlar !

1998 model Vitara JLX aracımın arka krank keçesinin yağ kaçırdığını, aracın altındaki yağ izini görüp gittiğim tamirciden öğrendim. Konu ile ilgili sorularım aşağıda, bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

1. Arka krank keçesinin değişmesi için motorun indirilmesi gerekiyor mu, yoksa şanzuman sökülüp geri alınarak değiştirilebilir mi?

2. Yağ seviyesini kontrol ederek bir ay kadar (2000 km.) aracı kullansam sorun olur mu ? ( Araç bir gece park yerinde kaldığında altında 5-6 cm. çapında yağ izi oluyor, motorun yağ seviyesini kontrol ettiğimde bariz bir eksilme görmedim.)

3. Arka krank keçesinden sızan yağ debriyaj balatasına ulaşıp balatanın kavramasını zayıflatabilir mi?

4. Yağ kaçağı krank keçesi yerine şanzımandaki keçeden olabilir mi, sızan yağın cinsi tespit edilebilir mi ?

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler. Selamlar.

Etiketler
Ynt: Vitara Arka Krank Keçesi Yağ Kaçırıyor.

krank keçesini ancak motor indirilerek değiştirebilirsiniz.ancak araca zarar verecek derecede bir yağ eksiltme olacağını sanmıyorum,5000 kmde ancak 250 gr yağ eksilir oda tamamen normal.daha öncede forumda bu konu tartışılmıştı bakmanızda fayda var.

temizaga' Alıntı:
krank keçesini ancak motor indirilerek değiştirebilirsiniz.ancak araca zarar verecek derecede bir yağ eksiltme olacağını sanmıyorum,5000 kmde ancak 250 gr yağ eksilir oda tamamen normal.daha öncede forumda bu konu tartışılmıştı bakmanızda fayda var.

İlginiz için teşekkürler.

Ön krank keçesi, motor indirilmeden takılıyordu, arka keçe değiştirilmesi içinde motor indirilmez diye umuyordum. Beni masraftan ziyade, motorun üzerindeki o kadar kablo ve hortumun sökülüp tekrar bağlanması huzursuz ediyor.

5000 km de 250 gr. kadar yağ eksileceğini belirtmişsiniz, siz benzer sorunla karşılaştınız mı?

Forumda bu konuyu araştırmıştım; Yanılmıyorsam V6 motorda krank keçesi konusu yüzeysel olarak geçmişti.

Selamlar.

İyi günler.

Biraz önce İzmir ve Antalya Suzuki yetkili sevisleri ile görüştüm. Arka krank keçesinin değişmesi için motorun inmesine gerek yok,(Güzel Haber) sadece şanzıman indiriliyor. Antalya servisi 4-5 saatlik bir işlem olduğunu bedelinin toplam 200 TL kadar tutacağını belirtti. (Bu da Güzel)

İzmir servisi, aracın motorunun zorlanması sonucu, keçenin deforme olmadan da yağ kaçırabileceğini, yani normal kullanımda yağ kaçağının kendiliğinden zamanla kesilebileceğini belirtti, duruma göre keçeyi değiştirmeme olasılığı da var. Bu durumun tespiti için önümüzdeki hafta servise gideceğim.

Selamlar.

antalyada cok sayıda vitara var mutlaka bilen de vardır derim aracınızın kmsi kac daha evvel şanzıman inmişmi inmiş ise fazla derdiniz yok demektir inmemiş de ilk defa olacaksa dikkatli olmanız bilen yere gitmeniz gerekir şanzıman ve motor aliminyum malzemedir fabrikada imalat ve montajda gevşemesin amacı ile cıvata uclarınla ilac vardır bir nevi boya-yapışkan türevi bir maddedir normal şartlarda cıvata kırılır motor blogu içinde kesinlikle açılmaz bilginiz olsun ,her aracın vidaları lokma anahtarla acılır ama vitara hariç ona kaynak ile isı uygulayıp belli bir yerden sonra anahtar ile yoklamak gerekir buda tamamen ustanın bilgisi ve tecrübesi ile alakalı bir durumdur .
aracın şanzıman aşagı alınıp baskı sökülünce durumu belli olur bu kadar iş yapıldıgında bari baskı balatada degiştirin derim arac 3 kapı işe ona bir 5 kapı baskı balatası takın gerek varsa volan üstüde torna olursa bu bölümden hiç arıza derdiniz olmaz şanzıman ve defransiyel yagları ne zaman degişti biliyorsanız problem yok bilmiyorsanız onlarıda komple degiştirin 75/90 yada 80/90 no yag kullanın 6-7 lt gibi gidiyor tamamına :smiley:

İlginiz için teşekkürler.

Şu an İzmir'deyim, bu işlemide serviste yaptıracağım, servisteki ustaları tanıyorum, daha önce şanzuman söktüklerini biliyorum.

Bu arızadan önce aracı 15 gün süre ile yoğun olarak kullandım, 1 saat boyunca 1-2 vitesler ile 4H de tırmandığım durumlar oldu. İzmir servisinden söylendiği gibi, yağ sızdırma motorun aşırı zorlanmasından kaynaklanıp kendiliğinden düzelecek bir durum olabilir mi ?
Beş gündür aracı kısa mesafelerde kullanıyorum, aracın altında halen yağ izi yok.

Selamlar.

yüksek devir ile 5-6 bin devirde uzun müddet arazi aracınla gidilemez zaten acıklama pek mantıklı degil ,turbo aracları fazla sıkıştırırsan bir miktar terleme yapar oda aşagıya damlamaz saga sola yapışır kalır benim bildigim.
motor yagı ne zaman degişmişti bu olaydan kısa süre önce ise şöyle bir ihtimal olabilir içine fazladan 0,5-1 lt yag koydular ise onu atmıştır motor fazla yagı napar yapar biyerlerden atar .yag cubugundan durumu takibe alıp kullanmaya devam edin aşırı eksitme yok ise keyfinize bakın derim.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Ayrıca ;
Vitaralardaki hararet sorunuyla ilgili mesajlarınızı okumadan önce, arada bir hararet göstergesine bakıp, tabiri caizse Lay Lay Lom geziyordum. Sizin mesajlardan durumu öğrendikten sonra haftada bir soğutma sıvısı seviyesini, genleşme kabı ve radyatörden kontrol etme gibi faydalı bir alışkanlık kazandım. Yeri gelmişken bu konuyla ilgili de teşekkür ederim.

Selamlar.

hararet göstergesine güvenmeyin ilk fırsatta radyatörü şişletip kırmızı antifiriz koyup keyfinize bakın yaz aylarına girmeden hallettmiş olun zaman olarak da,
hararet göstergesi yükseldigi zaman bilinki kapak contası gitmiş ve motor bitmiş demektir ,onun dışında ibre yerinden oynamaz harareti ibreden görme ve önlem alma şansınız yok ,ben bu şekil gezerim birşey de olmaz diyen arkadaşlarıma ...torpido gözünde bir kac tane cekiçi kurtarıcı kartviziti bulundurmayı ihmal etmeyin derim .10 yaşını gecmiş her vitaranın radyatörü şişletip elden gecirmenin faydası var şişleme işçiligi 40 tl civarı +sökme takma işçiligide var .aracınla dagbaşında korkulu rüya görmek istemeyen her arkadaşıma şiddetle tavsiye ediyorum . ;)

1999 model suzuki grand vitara kullanıcısıyım .Aracımı çok severek kullanıyorum,daha dogrusu kullanıyordum son bır aya kadar.Aracımın alt tarafında avuç genişliğinde yere damlamış yağı görene kadar.Sakaryada bulununan suzuki servisinde götürdüğüm zaman direksiyon kutusundan yağ geldiği söylendi .Bende yeterki sorun giderilsin diye yapılmasını istedim bununla birlikte exsantrik zıncir seti ve sibop fincanları da değişti. Aradan 2 hafta geçtikten sonra yağ yine gelmeye başladı .yine aynı servise gittim motorla ilgili bir yağ olmadığı şanzımandan damlattığı söylendi.Şanzımancıya gittim şanzıman indi grank keçesi ve şanzıman filtre keçe yağ degişti.Sonuç sabah aynı yağ yerde :smiley:ŞANZIMANCI şanzımanın on numara olduğunu sorun olmadığını MOTORCU motorun on numara olduğunu sorun olmadığını söylüyorlar yağ kaçagının nerden geldiğini bulamıyorlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR