Vitara Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,969

kaptan10

Kamp II
Yer
balıkesir
evet vitaracı arkadaşlar defenderi mi sattıktan sonra bir türlü binek araç almaya razı olmuyor gönlüm
çok ağır ofroad da yapmıyorum ozaman ne almalıyım derken vitaraya takmış bulunuyorum bu aralar 5 kapı 1,6 jlx modeli nasıldır sizce hangi model i tavsiye edersiniz 94 model falan alayım diyorum çokta yükseği beni aşack

Etiketler
Ynt: Vitara Almak İstiyorum

size yardımcı olamayacağım ama bir sorum olacak izninizle. defender aracınıızı neden sattınız acaba öğrenebilirmiyim.

Merhaba Kaptan10

Öncelikle Vitara ya takmış bulunmakla iyi etmişsiniz. Ben de daha önce hiç arazi aracı kullanmadan sırf sevimliği yüzünden (Uzaktan kumandalı oyuncak arabalara benziyor :smiley: ) 3 sene boyunca 3 kapılı vitara araştırdım. Ekonomime göre gözüme 2 araç kestirmiştim 2 sini de almak o zaman kısmet olmadı. Daha sonra araçlardan bir tanesini 3 sene aradan sonra hiç bir bilgiye sahip olmadan Adapazarında yakaladım ve gidip aldım. Adapazarında aracı tamirciye bile doğru dürüst baktırmadan alıp İzmir e geldim. 2.5 ay boyunca ne yağına suyuna ne başka bişeyine bakmadan yaklaşık 4500 km yapacak şekilde sürekli kullandım. Artık bakım yaptırmak zamanı geldiğini düşünüp(çünkü önceki bakım bilgileri mevcut değildi)aracı bugün bakıma verdim. Sonuç:alt takım sağlam, motor sorunsuz, sadece lpg biraz fazlalaşmıştı onuda 15 TL ye filtresi değiştirilip ayar yapıldı.40 tl ye bujiler değişti.10 tl ye hava filtresi değişti,motor yağı değişti,yağ filtresi değişti, ön fren kampanalar değişti.İşçilik dahil Toplam Maliyet 175 lira İzmir de Nec Otomotive yaptırdım. Ben daha fazla sorunla karşılacağımı sanarken aracın hiçbir sorunu olmadığını gördüm ve bu beni inanılmaz mutlu etti. Eğer vitaraya takmış durumdaysanız bir de aracı kullanarak karar verin. Bu kadar hastalık yapan bir araç görmedim. Acayip bişey. Oyuncak gibi ama canavar gibi. Eğer kalabalık aile iseniz 5 Kapı tercih edin. Yok biz 3 kapıya da sığarız derseniz 3 Kapı alın ki ben 70 yaşındaki annem ve babamı arka koltuğa atıp sürekli bir yerlere gezmeye götürüyorum:smiley: Hallerinden de gayet memnunlar ve hep 3 kapı araca aile binmesi zor olur diyenlere nispet yaparaktan geziyoruz:smiley: Bagajım çok olur valizlere yer bulamam derseniz yine 5 kapı tercih sebebi olur ki gördüğüm kadarıyla geniş bagaj var. 3 kapı da ise ya port bagaj yada arka koltuklardan bir tanesini valizleriniz için kullanabilirsiniz. Bizim alie 2 kişilk şimdilik. Eşim ve ben 3 kapılı kocaman aracımıza :smiley: yayılarak sürekli geziyoruz. Masrafı şimdilik az. Arazide ve asfaltta süper.Vitaraları İyi araştırın pişman olmazsınız.Sitede çok bilgi mevcut.Bu arada benim araç 1993.Yardımcı olabildiysem ne mutlu..[attachment=1]

7.jpg

selam .temizini buldunmu.kendine ilk soracağın soru.neden bu kadar geç kaldım.olacak.vergi düşük.performansı neredeyse binek ayarında,diğer 4x4 ler lpg kullanımda bile vitaranın benzinlisinden daha maliyetli.otobanda.160 km hizi çok rahat geçebilirsiniz.donanımıda fazlasıyla yeterli .ve hepsi 20000 tl nin altında sahip olabilirsiniz.aman dikkat anlayan birisine mutlaka gösterin.bende 5 kapılı 1.6 16 valf 1992 model vitara var öntakım sorunsuz ve hala ORJİNAL.motor orjinal.şanzıman ve aktarma organları orjinal.şimdi conta değiştireceğim.klima komprasörü hariç her bir fonksiyonu kusursuz çalışıyor.

slm hocam bende 1,6 16v 5 kapı 2000-2001 düşünüyorum 1 senedir bakınıyorum fakat fiyatlar çok yüksek bende 18000tl bir para var piyasa yüksek kışın düşermi acaba biliginiz varmı

sabırsızlık etmeden ararsan o dediğin fiyatlara kesin bulursun.ama bence kışı kesinlikle bekleme.zaten en çok kışın aranır.

kimse dizel vitaradan bahsetmiyormu yoksa benmi göremiyorum iyi akşmlar

hocam birde jlx 1,6 ankarada parçası birtek serviste varmış serviste dışarı parça satmıyormuş biz yaparız diyormuş dogrumu acaba öyleyse mecburen servise gebe kalırız ve kazık fiyatlara tamir bakım yaptırırız.

Parça konusunda internetten de alış veriş yapabilirsiniz.Genelde sanayide japon parçası satanların hemen hemen hepsinde parça mevcut.Ankara için de farklı olacağını sanmıyorum.

bol parcalı günler.parcalı bulutlu gibioldu.ucuz da daha iyi olur.

Bende 94 model bir JLX vardı ama hiç araziye çıkacak vaktim olmadı araba güzel hemde rahat Off road için Ben tek kapıyı Öneriyorum Normal yolluk olacaksa 5 kapılı bir vitara size uygun olacaktır.Off road için arabanıza bazı modifikasyonlar yapmanız gerekebilir.Bendeki Vitara yı birde size göstereyim Güzel arabaydı ihtiyaçtan dolayı sattım.

220157018ny.jpg

Üstteki Kasayı tamamen kendim yaptım normal alsam 300 tl civarında bunu yaptım biraz sorunlar yaşadım hem arabanın hızını kesiyor hemde ağırlaştırdığı için çok benzin harcıyordu ama takıp çıkarmalı olduğu için o yönünden iyiydi

selamlar

1.9 Dizel GV almak istiyorum. 2008 ve üstü yeni kasa düşünüyorum. Aracı çoğunlukta şehiriçinde kullanacağım
Motor, mekanik nasıldır tavsiye edermisiniz. Sorunlu araba, taş gibi araba .. bunlardan hangisi ile ifade edilebilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri