VIP Dizayn ve Camper Farkı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hasan_Yazıcı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,209

Hasan_Yazıcı

Ana Kamp
Yer
İstanbul
T5 Almayı düşünüyorum ama 2.el bazı T5lerin VIP olduğu yazıyor. İçinde deri koltuklar, katlanabilir masa, tv var, campere benziyor yani. VIP tam olarak nedir acaba, vergileri ve sigortası nasıl sınıflandırılır, donanın olarak camperden farkı nedir?
Selamlar...

Etiketler
Ynt: VIP Dizayn ve Camper Farkı?

VIP araçlar genelde 8+1 yolculu minibüs ruhsatlıdır. Vergileri minibüs olduğu için düşüktür. Ama İstanbul gibi yerlerde mecburi trafik sigortası yüksektir.Yıllık 600 ile 900 TL arası değişiyor. Camperlerdeki gibi yatak olan arka çekyat koltuk, açılır masa, bazılarında TV, DVD, buzdolabı, çay kahve makinesi, invertör var. Camperlere göre eksiği evye ocak mutfak tezgahı yok. Yaşam aküsü, vebasto gibi cihazlar genelde yok. Portatif tuvalet koyacak uygun yeri yok. Koltuklar geniş olduğu için çok yer kaplar. Amaç çok gezip aracın içinde sadece akşamları yatmak ise VIP araçlar tercih edilebilir.

Not: VIP araçlar minibüs ruhsatlı olmasına rağmen içindeki değişikliğin projesi yapılmış ve ruhsata işlenmiş olması gerekli.

Peki, aracı ruhsata kamp aracı olarak işletebilmek için araçta inverter, mini buz dolabı, yatak veya yatak olabilir koltuk ve çekmece dolaplar dışında birşeyin olması zorunlu mu? Uzun şasi T5'e sadece bu saydıklarımı koymam ruhsat için yeterli olur mu? Olmazsa başka ne gereklidir?

benim bildiğim kadarıyla da vipler sonradan imal oluyor ve genelde panelvan olarak alınıyor yani bir önceki arkadaşımızın yazdığı gibi orjinal 8+1 den vip yapan ben pek görmedim çünkü onların ilk maliyetleri fazla oysa panelvanlerın ilk maliyeti ucuz ve vip denen şey ise 5000 tlye yapılıyor birçok yerde.eğer camper olarak düşünüyorsanız da t5 yerine renault master tarzı bişeyi tercih etmenizi tavsiye ederim hem daha hacimli hemde masrafları t5den daha az.bende t5 var ve bana masraflı geliyor yedek parçaları falan pahalı.masterın yağı 15000de değişirken t5 10000de değişiyor amacınızın ne olduğunu belirlerseniz ona uygun araç almak daha mantıklı olur fikrimce.saygılarımla

Amacın devamlı dolaşıp yeme-içme vs zaruri işler için mola vermek. Yani yemeği dışarıda yapıp yine dışarıda yerim. Araçta seyahat için 4-5 koltuk, ama uyumak için 2-3 kişilik yatak veya yatak olabilir koltuk olmalı. Özel sebeplerden dolayı T5'den büyük veya başka araç alamıyorum. Uzun şasi T5'in söylediklerim için yeteceğini düşünüyorum. Aracın ruhsata camper olarak işletilebilmesi için hangi eşyaları içermesi gerekiyor acaba?

bahcivankurt' Alıntı:
benim bildiğim kadarıyla da vipler sonradan imal oluyor ve genelde panelvan olarak alınıyor yani bir önceki arkadaşımızın yazdığı gibi orjinal 8+1 den vip yapan ben pek görmedim çünkü onların ilk maliyetleri fazla oysa panelvanlerın ilk maliyeti ucuz ve vip denen şey ise 5000 tlye yapılıyor birçok yerde.eğer camper olarak düşünüyorsanız da t5 yerine renault master tarzı bişeyi tercih etmenizi tavsiye ederim hem daha hacimli hemde masrafları t5den daha az.bende t5 var ve bana masraflı geliyor yedek parçaları falan pahalı.masterın yağı 15000de değişirken t5 10000de değişiyor amacınızın ne olduğunu belirlerseniz ona uygun araç almak daha mantıklı olur fikrimce.saygılarımla

ben bir dipnot belirtmek isterim 15.000 km gidebilen yağ kesinlikle yoktur heleki turkiye şartlarında değil 10.000 km 8.000 km de bir değiştirmek aracın ömrünü uzatacaktır
turbo dizel tüm araçlarda tavsiem 15.000 km bakımı türkiye şartlarına uygun bakım periyodu asla değildir

can bey öncelikle yağın ömrünü aracın kullanım şartları belirler bunu benden iyi bilidiğinize eminim.ben kendi aracımın bakımılarını hep uzatıyorum ilk aldığım zaman bakım zamanına uyuyordum ama baktımki genelde uzun yolda ve temiz şartlarda kullanıyorum bende kendimce bakım aralığını uzattım.ayrıca yağın özelliğini bozan şartlar değişir biliyorsunuz ve birazcık araştırırsanız kullanılan yağlar yurdışındakilerle aynı ama bazı markalar aynı yağ için 30 35 bine kadar değişim süresini uzatmakta bunu bana açıklarmısınız efendim saygılarımla

2004 4+1 130 hp camlı van önde tek koltuk var arkada 3 kişilik(genelde herkes gibi dört kişi oturuyor)ve şuanda 150binde son birkaç aydır da kullanmıyorum yatıyor.aldığımda ne 4motion vardı nede caravelle nede 174 hplik bende değiştirmek için fazla uğraşmadım birde kriz gelince beklemedeyim şuanda.zamanı gelince forester yada toyota land cruiser alacağım(aslında yola viano diye çıktım ama yere yakınlığı yüzünden vazgeçmiştim)işin aslı benim girdiğim yerlere çoğu suv girmemiştir.bu aracın almanyada özel yapımları var.cer dişli sistemine sahip ve arazi vitesi olanlar onlardan olsa süper olurdu

bahcivankurt' Alıntı:
can bey öncelikle yağın ömrünü aracın kullanım şartları belirler bunu benden iyi bilidiğinize eminim.ben kendi aracımın bakımılarını hep uzatıyorum ilk aldığım zaman bakım zamanına uyuyordum ama baktımki genelde uzun yolda ve temiz şartlarda kullanıyorum bende kendimce bakım aralığını uzattım.ayrıca yağın özelliğini bozan şartlar değişir biliyorsunuz ve birazcık araştırırsanız kullanılan yağlar yurdışındakilerle aynı ama bazı markalar aynı yağ için 30 35 bine kadar değişim süresini uzatmakta bunu bana açıklarmısınız efendim saygılarımla
Sizin icin bişey demiyorum uzun yol yapan araclarda km doğru işler ancak istanbul trafiğinde rölantide aracınız yağtığınız km e kadar daha çalışır 25 km yol yaptı iseniz aracınızın motoru 40 km yapmış kadar çalışır

biz buyuk bir yetkili servis sahibiydik yaklaşık 10 yıl kadar ve daha sonra yedek parca sektöründe çalıştım bir çok yağ firmasının eğitimine katıldık zamanında ,neyse hiç bir şekilde İstanbul şartlarında 10.000 km üstü yağ değişimi yapmanızı tavsie etmiyorum

bu 35.000 km die bahsettiğiniz yağlar 0-30 serisi olması lazım ancak ben herzaman bir usta gözüyle size şunu söylüyorum siz en fazla 10.000 km kullanın yağınızı 1 yıl veya 35.000 km yazar üzerinde ancak zaten 1 yılda 35.000 km yapabiliyorsanız aracınızla en azından bare 2 kere yağ değiştirinde dizel araçlarda yağ pompası vs gibi sorunlarla karşılaşmayın intercool dolmuş tıkanmış vs gibi problemler görmeyin

ford gurubunda yağ değişimi yapıldığında Mobil ile değişti ise aracınızda partikül filtresi bulunmaktadır ibareli sticker yapıştırırlar yeni nesil araçlarda

şanzıman yağının 50.000 km de değişmesi tavsie edilirken motor yağı ile 35.000 km yapmak İstanbul şartlarında çılgınlık

YENİ NESİL İCİN AŞAĞIDAKİLER GECERLİ

bu arada castrol 0-30 dan bahsediyim yukarda da

herhangi bir 0-30 baz almıştım . ama castrolle örneklendiriyim

adge serisi yağlar tamamen yeni nesil araçlar icin uretilmiştir.

Castrol Edge 0W-30, Mercedes-Benz, General Motors, BMW, VW gibi dünyanın önde gelen araç üreticilerinin spesifikasyon taleplerini karşılar

•API SL/CF
•API SM motor test değerlerini karşılar.
•ACEA A3/B3, A3/B4
•MB-Approval 229.3/229.5
•BMW Longlife-01
•VW 502 00/503 01/505 00
•GM-LL-A-025, GM-LL-B-025

•Uzun yağ değişim aralıkları süresince aracınızdan yüksek verim ve performans almanızı sağlar.
•Yüksek performanslı araçlar için dünyanın önde gelen üst sınıf araç üreticileri tarafından belirlenen standartları karşılar.
•Castrol’ün eşsiz sentetik teknolojisi ile standart yağlara göre daha üstün performans gösterir.

fordu da unutmamak gerekir benzin ford motorlarında da kesinlikle castrol A1performans SERSİS 5-30 tavsie edebiliriz. Yıllarca Ford aracımın bakımlarını bu yağ ile yaptım

birşey daha söylemek istiyorum avatar resimindeki aracımı bursa inegölden aldım aracın yağı vs yeni değişmişti yağ kartında 10/40 yazıordu ama aracımda dinlediğim zaman muazzam bir şekilde fincan sesi vardı (sübap fincanın sesi) Frontera aracımın yağ katoloklarından 15/40 yağ konduğunu gördüm değiştirmek icin aldım yağı ve kolları sıvadım filtre ve yağı değiştirdim şimdi sesi normale döndü

can bey tavsiyeleriniz için teşekürler ben de teknisyenim ve fazlasıyla bir teknisyenim.size kısa bir örnek vereyim lise birinci sınıfta okurken 1988 yılında tübitak için bir proje yaptım ama okul askeri olduğu için katılmama izin verilmedi.projem ise ozaman için uçuk şimdiyse discovery 3,toyota lc vx 100 de uygulanan sistem.aracın istendiğinde yerden yükseltilmesi istendiğinde ise alçalmasıydı ama öyle üç beş cm değil 10-15 cm gibi.işte ben bu kadar meraklı ve teknik ve mekaniğe önem veren biriyim.farklı bişey gördüğümde incelemeden ayrılmam başından.ayrıca yağ olayına gelirsek firmaların tavsiye ettiği yağları kullanmak gerekli çünkü motorların alaşımları da ona göre yapılıyor ve farklı bir yağ konulunca metal alaşımına uymuyor ve sonrası malum cepten çıkan paracıklar....

bahcivankurt' Alıntı:
can bey tavsiyeleriniz için teşekürler ben de teknisyenim ve fazlasıyla bir teknisyenim.size kısa bir örnek vereyim lise birinci sınıfta okurken 1988 yılında tübitak için bir proje yaptım ama okul askeri olduğu için katılmama izin verilmedi.projem ise ozaman için uçuk şimdiyse discovery 3,toyota lc vx 100 de uygulanan sistem.aracın istendiğinde yerden yükseltilmesi istendiğinde ise alçalmasıydı ama öyle üç beş cm değil 10-15 cm gibi.işte ben bu kadar meraklı ve teknik ve mekaniğe önem veren biriyim.farklı bişey gördüğümde incelemeden ayrılmam başından.ayrıca yağ olayına gelirsek firmaların tavsiye ettiği yağları kullanmak gerekli çünkü motorların alaşımları da ona göre yapılıyor ve farklı bir yağ konulunca metal alaşımına uymuyor ve sonrası malum cepten çıkan paracıklar....

mesleğinizde başarılarınızın devamını dilerim. Bende endüstüriel elektronik öğretmeni , elektronik bölümü usta öğreticiyim ve aynı zamanda otomotiv üzerine çalışan bir basın yayın kuruluşunda servis ve bakım ile ilgili soru ve sorunlara cevap veren bir köşe yazarıyım bilgi paylaşıldıkca güzelleşir eğerki yukarıda paylaştığım bilgiler size mantıklı gelmiyorsa uygulamaz veya başka bir kişiye tavsiye etmezsiniz . Ben sadece Bugune kadar olan deneyimlerim ile yazdım saygılarımla

Teşekür ederim herkeze konu dağıldığı icinde özür dilerim

can bey başarı dilekleriniz için teşekür ederim fakat meslek hayatı bitti artık 2003 yılında malulen emekli oldum o tarihten beri de bayan giyim mağazası işletiyordum ama patronla anlaşamadık ve şimdilik işsizim ve hayalim olan tarım(meyvecilik)sektörüne girmek içn çok uğraşıyorum.yıllardır patron engelledi artık sorun kalmadı(duygusallıktan başka)kendimi uzaklara trakyaya atmaya çalışlıyorum bakalım olursa çokmutlu olacağım.(bu arada patron annem oluyor ve bir evin bir oğlu olmak da çok zormuş be)onlar mağazayı işletsinler bende hayallerimin peşinden gideyim.hayal kurulmazsa eğer gerçeğine ulaşamazsınız değilmi.benim hayalim de kendime ait güzel bir çiftlik neden olmasın. ;)

bahcivankurt' Alıntı:
can bey başarı dilekleriniz için teşekür ederim fakat meslek hayatı bitti artık 2003 yılında malulen emekli oldum o tarihten beri de bayan giyim mağazası işletiyordum ama patronla anlaşamadık ve şimdilik işsizim ve hayalim olan tarım(meyvecilik)sektörüne girmek içn çok uğraşıyorum.yıllardır patron engelledi artık sorun kalmadı(duygusallıktan başka)kendimi uzaklara trakyaya atmaya çalışlıyorum bakalım olursa çokmutlu olacağım.(bu arada patron annem oluyor ve bir evin bir oğlu olmak da çok zormuş be)onlar mağazayı işletsinler bende hayallerimin peşinden gideyim.hayal kurulmazsa eğer gerçeğine ulaşamazsınız değilmi.benim hayalim de kendime ait güzel bir çiftlik neden olmasın. ;)

ilk öncelikle (patron) haklı Annenizin ellerinden öpüyorum. Sizin gibi bir evladı olduğu icinde Çok şanslı , ama sizde haklısınınız iyiki ayrılmışınız işten Buyuk patronun yanından trakyada hayrabolu yolu üzerine tahmin edilemicek güzllikte minik çiftlik evleri var bazen yaz aylarında ev sahipleri kapılarının önlerine fazla fazla ürettikleri domates , patlıcan,erik, şeftali gibi şeyleri satarlarken görüyorumda herkezin emeklilik hayali bu olsa gerek derdim demekki doğru düşünüyormuşum umarım hayallerinize en kısa sürede kavuşursunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR