Vinç, Vinç Tamponu, Ruhsat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wastiee Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,375

Etiketler

Ynt: Vinç, Vinç Tamponu, Ruhsat

ssbman' Alıntı:
Nivacı arkadaşlar teknik anlamda yardımcı oluyorlar ben dğer konulara birkaç şey söyleyeyim .

Araçtaki her teknik değişiklik gibi vincinde ruhsata işlenmesi gereklidir . Vinç işli olursa muayeneye giderken sökmende gerekmez . İşli olmazsa mesela araziye giderken takılıp sökülebilir . Tabi bir trafik kontrolü olması yada yada bir yerde polisin dikkatini çekmesi sonucunda aracınız parka çekilir .

Ruhsata işletme konusunda çok detaylı bilgiye sahip arkadaşlar var forumda ama kabaca . Vincin mutlaka CE belgesi , faturası vs olacak , proje çizilecek , tse onayı olacak bu belgelerle muayeneye gidilcek ek-1 belgeleri doldurulacak muayenede istansyonunda , son durak emniyet . Ve mutlu son :smiley:

Saygılarımla ...
Barış

ön ve arka tamponumda vinç im var ilgili kanun yada maddeyi bilmem amma aracın şekil ve boyutlarını değiştirdiği için yukarıdaki tüm işlemlerin bu sıra ile yapılması şart. Ben çok uğraştım formaliteyle belki şansımdan dır trafik müşavirim Allah Allah.... bu işlemi yapmadan kullananlarda vardır fakat bir kaza anında Allah Korusun bilir kişinin 5 cm daha olsaydı bu kaza olmazdı raporu sizi Götürür yani en doğru karar araca ilave edilien her şeyin işlenmesi hele tampon ve vinçler ....

Ynt: Vinç, Vinç Tamponu, Ruhsat

2. el Jeep almak üzereyim. Konuyu okudum iyice kafam karıştı. Hemen vinç takmayacağım ama yeni ruhsat çıkarken vinci işletsem mi ? 2. elde yeni ruhsat çıkarken vinci işletmek için ne yapmak gerekiyor ve aşa yukarı maliyeti nedir. Araç GC- WJ . Modeline göre proje masrafı farklı oluyormuş sanırım. Yoksa burda yazıldığı gibi işletme zorunluluğu kalktı mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri