Vinç Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğaberk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,675

doğaberk

Kamp I
Merhaba, merak etttiğim bir husus vardı. Bu arazi araçlarına takılan vinci ruhsata işletmeye gerek yok mu? Emniyet var diyor sanırım, ama kullanıcılarda pek görmedim. Bu işin aslı nedir?

Etiketler
Ynt: Vinç Hakkında

ruhsata islettirmesen de olur isin asli bu muaynede sikinti yaratmiyorlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

oguzhan3434' Alıntı:
ruhsata islettirmesen de olur isin asli bu muaynede sikinti yaratmiyorlar

ama işleticem dersende hayır diyen yok sanırım:smiley: ücreti alırım diyorlar.

Merakımdan soruyorum, işletmediğimiz zaman bir problem yok.
Ama; Allah korusun bir kaza olduğunda ve karşı tarafa hallice bir zarar verildiğinde, ön tarafta bulunan vinçten dolayı hasar arttı diye sigorta şirketleri sorun çıkartırlar mı?

burak dogru soyluyor ama standart a uymasaydi muayneden neden gecirdiniz diye sorarim ben :smiley: yillardir bu sekilde kullaniyorum boru tampon da var bu gune kadar dur hemserim sen ne ayaksin diyen olmadi :smiley: polisler muhabbete ceviyolar :smiley:

kanunen araçta yapılan tadilat eklentilerin ruhsata işlenmesi gerekir proje çizildikten ve muayeneden geçtikten sonra. bakmayın muayenede bazı istasyonlar sorun çıkarmıyor geçiyorsunuz gerçi muayene kısmı hiç de önemli değil. vinç takılı araçla başka bir araca veya yayaya çarptığınızda vereceğiniz hasar ve sonrasında olabilecek mahkeme ile uzayan süreçte isteyeceğiniz son ruhsata işlenmemiş bir vinç olur. aracın herşeyine para veriyorsanız 3 kuruş daha verip proje vasıtası ile araca işletin kafanız rahat olsun. sağda solda işletme gereksiz masraf koyver gitsin diyenlere aldırma. sen eşeği sağlam kazığa bağla önce gerisini allaha bırak...

ha bu arada işleyen görmemiş olabilirsiniz ama ben çok gördüm ve ben de 3 sene evvel işlettim. devletle şaka olmaz..

mertbirincioglu' Alıntı:
kanunen araçta yapılan tadilat eklentilerin ruhsata işlenmesi gerekir proje çizildikten ve muayeneden geçtikten sonra. bakmayın muayenede bazı istasyonlar sorun çıkarmıyor geçiyorsunuz gerçi muayene kısmı hiç de önemli değil. vinç takılı araçla başka bir araca veya yayaya çarptığınızda vereceğiniz hasar ve sonrasında olabilecek mahkeme ile uzayan süreçte isteyeceğiniz son ruhsata işlenmemiş bir vinç olur. aracın herşeyine para veriyorsanız 3 kuruş daha verip proje vasıtası ile araca işletin kafanız rahat olsun. sağda solda işletme gereksiz masraf koyver gitsin diyenlere aldırma. sen eşeği sağlam kazığa bağla önce gerisini allaha bırak...

Kesinlikle katılıyorum

Bir arkadaşımız da bana dedi ki "bu arazi taşıtı olduğundan gerek yoktur" !?!

Bilemedim, buna göre uygulama farklılaşır mı, mevzuata bakmak gerekicek sanırım. Bu arada gelen cevaplara göre çelik tamponları da işletmek gerekir sanırım.

Mahkeme sana der ki "ne demek arazi taşıtı? Ruhsatında arazi taşıtı yazıyor mu? Madem arazi taşıtı ne işin var yolda? Arcını arazi dışında neden kullandın? "Demez mi?

doğaberk' Alıntı:
Bir arkadaşımız da bana dedi ki "bu arazi taşıtı olduğundan gerek yoktur" !?!

Bilemedim, buna göre uygulama farklılaşır mı, mevzuata bakmak gerekicek sanırım. Bu arada gelen cevaplara göre çelik tamponları da işletmek gerekir sanırım.

benim ruhsatta ön makara sistemi mevcuttur yazıyor. ama bazı araçlarda daha detaylı yazdığını biliyorum arazi ekipmanları çeki demiri vb ne kadar detay olursa o kadar iyi tabi. tampon işletme işi muallak biraz her proje yapan farklı telden açlıyor işleteni bulursanız komple işletin tampon çeki demiri makara sis farı vs

araç üzerinde bulunan ve fabrika çıkışında teknik belgesinde kayıtlı olan tüm ölçü ve ağırlıkların dışında kalan her türlü tadilat projelendirilip ruhsata işlenmelidir.Bunun dışında söylentilere aldırmayın konusuna hakim her trafik polisi sizi durdurup ruhsata işli olmayan ekipmanınınz için ceza yazar ve eski haline getirmeniz için süre verir , verilen süre içerisinde aracı orijinal haline getirip en yakın trafik biriminden de düşüm işlemi yaptırmalısınız tekrarında aracınız bağlanır ve söküm işlemi için çekici üzerinde sanayiye gider , düzelltmeden sonrada tespiti yaptırıp trafik belgenizi bu şekilde geri alabilirsiniz.Bazı trafik büroları araçtaki çeki demiri için çeki tertibatı mevcuttur şeklinde yazı yazıyor bu her ne kadar arkadaki çeki demiri için olsada öndeki vinci de kurtarır o da bahtınıza saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR