Vespa PX200 Nasıl Bir Motordur ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,741

erhan110

A Land Rover doesn't leak! It marks its territory
Yer
Istanbul
İyi akşamlar arkadaşlar klasik bir vespa modeli olan px 200 sahibi arkadaşlar toparlansınlar fikir alış verişi yapsınlar diye bölümü açıyorum , herkeze hoşgeldiniz diyorum :smiley:

Selamlar Erhan

Etiketler
Ynt: Vespa PX200 Nasıl Bir Motordur ?

valla gayet iyi ve sagalm bir motordur tabiri caizse bas marsa gez dunyayi italyanlarin bal arisi bilirsiniz bendede olmasini isterdim birtane

px'ler çok sağlamdır. bizde de et4 150 var.
uzun yola gelir, bakımdan bakıma servis görür, yürüyeni sağlamdır.
hayrola niyetiniz mi var?

Vespa PX200 konusunda haklısınız,uzun yollarda kayışlı oldukları için pek tavsiye edilmez,servis sorunu malesef herkezde açamaz o motoru istanbul ankara izmir için ideal,

UFUKK' Alıntı:
Vespa PX200 konusunda haklısınız,uzun yollarda kayışlı oldukları için pek tavsiye edilmez,servis sorunu malesef herkezde açamaz o motoru istanbul ankara izmir için ideal,

Yapma ufuk kardesım :smiley: kayıs ne arar Vespada ??? yegane kayısssız motorlardan varyator var sadece .

erhan110' Alıntı:
Yapma ufuk kardesım :smiley: kayıs ne arar Vespada ??? yegane kayısssız motorlardan varyator var sadece .
Eksantrik zinciri,ve çekiş gücünü hangi kaynaktan alıyor o zaman bu yahu :-\tekerlekleri ceviren güç ne ??? ???

UFUKK' Alıntı:
ufuk hocam yanlışınız var. PX200 söyleminizin aksine çok sorunsuz ve uzun yıllar sorun çıkarmayan bir motorsiklettir.
ayrıca px200'lerde kayış yoktur, motordan gelen güç, dişli ve ufak bir şaft ile tekere aktarılır.
px200'ler ile uzun yol yapan çok insan vardır. hatta bir türk'ün amerika'dan px'i ile TR'ye geldiğinin hikayesini okumuştum.
px200'ler ayaktan frenli, elcikten vitesli ilk scooter'lardandır.
çok sağlamdırlar ve bir vespa klasiği olan monokok metal şaseli olmasından ötürü oldukça da sağlamdırlar.
şiddetle tavsiye edilir.

Teşekkür ederim scooter hiç kullanmadım,bu konudada bilgi sahibi sizden oldum genelde racing ve enduro tarzı kullandım ve kullanıyorum bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim. :smiley:

.)Agzınıza saglık Ibrahım bey ufuk kardesımızı bendende iyi aydınlattınız. , Bahsettıgınız Turk vatandaşın aynı Vespayla toplam 400.000 km rekoru , Avrupa gezisinden sonra ingilterede vespayı dagıtım kutu ıcınde Amerıkaya göndermıs orda tekrardan toplayı kuzey ve guney amerıkayı bastanasagı dolasmıstır.

Selamlar Erhan

Ufuk hocam hep bişi merak etmişimdir neden scooter'lara ufaklık gözüyle bakar racing/enduro motorsiklet kullananlar? Bu konudaki merakıma en güzel siz verebilirsiniz bu tip motorları kullanmış biri olarak.
birde tebrik etmek isterim 2 senede aynı motorsikletle ortalama günde 450km'ye yakın yol almışsınız, gerçekten çok büyük özveri. bu kadar km neticesinde ne tip arızalarla karşılaştınız motorunuzda?

---
@erhan110: hocam sende px'mi var?

hocam malesef o tür motosikletler bizim ülkenin yol yapısına müsait değil scooter bizim yollarda kullanılacak motor değil ölüm çukurları ile dolu ülkemiz avrupada bu tür yollar yok talep orada o nedenle daha fazla :(

Evet 25 lik parti halinde gelen 2008 model px200 var.

erhan hocam, biz bi grup vespacı sürekli geziyoruz dahil olur musunuz sizde? :smiley:

----
ufuk hocam TR'deki yolların kötü olması yüzünden mi scooter'lara ufaklık gözüyle bakılıyor?

Iceman®' Alıntı:
erhan hocam, biz bi grup vespacı sürekli geziyoruz dahil olur musunuz sizde? :smiley:

----
ufuk hocam TR'deki yolların kötü olması yüzünden mi scooter'lara ufaklık gözüyle bakılıyor?

Ibrahim kardeşim çok teşekkürler nazik davetinize , programlarınızı bildirrirseniz memnun olurum , ve denk geldiğinde tabiki katılmak isterim . Ancak ben 35 yıllık klasik vespa tutkum sonucu 50 yaşlarında motora binmeye başalmış acemi bir motorcuyum , sizin hızınızı keserim diye düşündüm.) 70 - 90 km arasında gidebiliyorum vede 1.5 yılda ancak 850 km . yapabıldım .)) bu performansta kurtarır derseniz OK.

Selamlar
Erhan

lastik ebatlarının küçük oluşu yollarımıza uygunluluk oranını düşürüyor ortalama olarak günde 400 km yol yapıyorum,hangi çukurdan ne kadar kaçabilirsiniz bu scooter çukurda ne kadar şanslı olabilir pizza,cılar bunların en şansız,ları onlar scootor kulanıyorlar,işimin uzak oluşu bu km yapmama sebep oluyor,yaz kış motorla gider gelir, ve işlerimi hallederim,günlük 50 tl yakıt parası ve yol tecrübesi hocam çok okuyan değil çok gezen bilir. ;) :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR