Vega hakkında bilgi verebilecek var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,083
S

SUVARİ

Ziyaretçi
Arkadaşlar Lada Vega hakkında bilgi istiyorum.

Ben şu an samara sahibiyim. Arabamı özellikle kışın çok erken saatlerde çalıştırmak zorundayım. -5 veya -10 derecede tek seferde çalışıyor. Bu güne kadar 16 civarında arabam oldu fakat Kışın zemherinin ortasında sabah saat 5 civarında hiçbirisi çalışmadı. Lada hariç. Bu araba benim 3'üncü samaram.

Lada'nın iki büyük özelliği var,

1-Çok soğuklarda rahat çalışıyor.
2-Kaloriferi çok güzel, ilk 4 dakika içinde arabayı ısıtıyor.

Arabam 93 model, çok temiz ama bu yaz vega almayı istiyorum. Fakat vega hakkında bilgi sahibi değilim. Eğer samara gibi değilse almayacağım.

Arkadaşlar teknik bilgi haricinde cevap bekliyorum. Kullanım durumu hakkında.

Etiketler
Ynt: Vega hakkında bilgi verebilecek var mı?

merhaba.en iyisi bir yetkili servisten bilgi almaya çalışın.yada gördüğünüz bir vegayı durdurun sizin için uygunmu sorun

Teşekkür ederim arkadaşım. Burası küçük bir kaza, cevap bulamazsam öyle yaparım.

Aslında NİVA düşünüyorum ama korkuyorum. Çoluk çocuk kampa falan gidince bizi arazide bırakır mı? Yakıt durumu vs.

Samara da konfor yok ama güveniyorum.

niva 'dada konfor fazla yok zaten.niva arazi aracı olduğundan arazide sizi bırakmaz.vega samara kalır çamurda niva kalmaz.yakıt yönünden vegadan fazla yakar.ama samaradan memnunsanız size yetiyorsa bence değiştirmeyin.çünkü başka araca uyum sağlamakla yeni değişik arıza unsurları olabilir.bildiğiniz araç en iyisidir.yine sizin fikrinize karışamam.karar sizin.

Kardeş benim arabam çok güzel, km'de 130 krş. yakıyor. Peki resimdeki Niva senin mi?
Eğer seninse ne kadar yakıyor biliyor musun?

Arabamı değiştirmek istememin nedeni, seyehat ederken (kamp vs.) arkasına römork takmak istiyorum.

samara da güzel araç yani toros gibi sağlam bozuk yollardada başarılı bir araç

Evet haklısın, çok dayanıklı araçlar.

Özellikle,
1-Az yakıt,
2-Soğuk şartlarda çalışabilme,
3-Güçlü kalorifer sistemi.

Bu araçları tasarlayanlar sadece Rus halkına göre tasarlamış. Fakat donanım yok. Zor durumlarda beni bırakmadı.

ladaların artıları cokdur vegalarda samara gibi kış aylarında tek marş la casılısır vega almak istiyorsanız 16 v leri şidetle tavsiye ederim daha konforlu ve daha seridirler

Bu Vega'ların hepsi 16 v. değil mi?

Değilse kaç modelden sonrası 16 valf? Biliyor musun?

Ercan ustam burdayken bize laf düşmez aslında ama Vega bana daha narin ve daha sorunlu gibi geliyor samaraya göre . Samara gözümde , düzgün bakıldığı taqkdirde taş gibi araba ama aynı güveni vega vermiyor sanki . Tabi vega kullanmadım ben bilmiyorum sizler ne dersiniz ...

Niva konusunda konfor yine pek yok ama yüksektesin :smiley: İyi bakılan bir niva kolay kolay yolda belde bırakmaz , karda soğukta kalmaz ;) Nivanın en az samara kadar hatta daha fazla dayanıklı olduğunu düşünüyorum . Ama yakış konusunda arkadaşlar yazmış zaten gazda 25 kuruşları hatta son zamnlara az daha fazla bir rakamı göze almak lazım :smiley:

Teşekkür ederim arkadaşlar, Allah razı olsun.

SUVARİ ben 2004 1,5 16 v vega HB sahibiyim araç oldukça seri ve ekonomik samaraya göre bir hayli elektronik motor yag seviyesinden cam suyuna kadar araç üzerinde bozulan ampule kadar uyarı sistemi var,
uzun yolda 94 E 200 mercedesin ensesinden inmedi buda performansı parça samaradan çok az pahalı saglamlık hemen hemen samarayla aynı narin görünüme karşın
başka yardımcı olabilecegim bir konu olursa bilgim dahilinde seve seve yardım ederim.

Cem kardeşim teşekkür ederim.
Bir konuyı merak ediyorum. Senin arabanda LPG var mı?
Vegalara LPG uyum sağlamıyormuş doğru mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR