V8lerde Distribütor Koruma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan monte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,423

monte

Kamp I
Geçen hafta Lopez parkurunda, derin çamur geçişlerden sonra, aracım kesiklik yaptı ve stop etti.Biraz stresten sonra sebeplerini bulduk:
1-Su-çamur geçişlerinde radyatör pervanesi suyu hemen distribütörün üstüne atıyor,
2-Kaputun içi ve kaput keçesi sırılsıklam olunca , motor ısısıyla biriken tüm buhar ateşlemeyi kesiyor.

Distribütörün içini açıp kuruladık, etrafına kağıt havlu sardık yola devam ettik.

İnternette suya dayanıklı askeri distribütörler var ama 300GBP civarı.Bir de bulaşık eldiveni kılıklı distribütör kılıfları var 30 GBP civarı.
Bunlar yerine ısıya da dayanıklı bir mazlemeden koruma yapmayı düşünüyıorum.Tavsiyesi olan var mı?

Bir de distribütör içine nemi uzaklaştıran ve kontakt arttırıcı sprey sıkayım dedim: WD40, vb. önerenler var ama yanıcı esaslı spreyleri kapalı kalacak kutuya sıkmak pek akıl karı gelmedi.
Yanıcı olmayan bu özellikte ne sprey olabilir?

Etiketler
koruma
Ynt: V8lerde Distribütor Koruma

amerikadan ithal bir ateşleme sistemi var kesin çözüm o ancak kurması ve onu burada becerecek usta az videosu var bulursam ararım bende mevcuttu ancak yazılım bulamayınca söküp eski düzene çevirdim güzel bir alet :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=96707.0
buradan araştırabilirsiniz kolay gelsin

Webde gördüğüm silikon 8 parmaklı eldiven misali koruma kılıfından esinlenip, yine silikon malzemeden çözüm peşindeyim.Bir iki uygulama yaptım, test edince fotoğraflayıp paylaşacağım...

Yarısı Hüseyin Usta'dan, yarısı mutfaktan:smiley: bir çözüm oluşturduk.Distribütörün üstüne 3 tarafı aluminyum, üstü de ısıya dayanıklı şeffaf kalım filmden kapaklı bir kuru imal etti Hüseyin Usta.Etiketin olduğu yüzün alt kısmında 2 somunla sabitlendi.Bobin içinse 220c'ye dayanıklı silikon fırın eldivenini, başparmağınıdan kabloyu geçirecek yer açıp kılıf gibi kullandım, cırtla sabitledim.
Motor yıkama testinden başarıyla geçti:smiley:

20140418_072732.jpg

20140418_072750.jpg

20140418_072857.jpg

20140418_072938.jpg

walla ne deyim çözün güzel olmuş özellikle bobin harika tek kelime ile hüseyin abinin çözünüde mantıklı geldı ancak biraz kaba olmuş size mani değilse doğru bir çözüm artı bende arazıde iken aracın üzerine su dahi değmedi ancak alt taraftan tan çarpan sular bobine ulaşınca sıkıntı oluyor yani suyu çombur diye girmeye gerek kalmadan sonme yaşanıyor ben bu yüzden alt tarafada içten bir bikini dedikleri bir bez şeklinde germe yapıldığını düydüm bu sayede çarpan suyun etkisi azaltılıyor ve yukarı çıkması engelleniyor

ayrıca eldiven şeklinde olan koruma kılıfından siparış ettim bu ay sonuna gelecek ve ben elimde bulunan malzemelerle bu ürünün kalıbını çıkartmayı düşünüyorum bu sayede ihtiyaç olduğu anda yırtılma ve deforme derdi olmadan yenisini yapabileceğim bunuda latex değiğimiz yanıcı olmayan doğal kauçuktan yapmayı düşünüyorum bu malzeme komdom esnekliğinde olup kalınmaştırılabilir bir malzeme bizde ayakkabı yapımında solüsyon ilaçların içerisine güçlendirici olarak kulanılmakta tek denemem gereken bölüm motor ısısı olacak onun dışında esnek bir malzeme bu deneyi bizzat yapıp neticeyi sızınle paylaşırım bulduğunuz çözün bence daha zahmetsiz ve kolay görünüyor tebrik ederim elinize sağlık sevgiler saygılar

http://www.ebay.com/itm/LAND-ROVER-RANGE-ROVER-CLASSIC-V8-DISTRIBUTOR-WATERPROOF-RUBBER-BOOT-KIT/231202182814?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222008%26algo%3DSIC.MOTORS%26ao%3D1%26asc%3D21395%26meid%3D6310148825036992436%26pid%3D100011%26prg%3D9409%26rk%3D1%26rkt%3D10%26sd%3D231178899223

sipariş ettiğim ürün ve bu ürün üzerinden gideceğim ve kalıbını çıkaracağım bakalım başarılı olacakmı sizinle paylaşacağım :smiley:

Sizinki elbette orjinal bir ürün.Umarım kalıp çıkartarak kopyalamak başarılı olur.
Aslında ben de, 2,5ltlik pet şişe dibini kalıp gibi kullanıp sıvı silikon ile sıvayıp bir deneme yaptım, ama kururken homojen dağılmadığından incelik-kalınlık farkı malzemeyi dayanıksız yaptı.
10 TLye eldiveni görünce, Evreka..! dedim:smiley:

Ayrıca kaput keçesi özelliğini yitirmiş ve sarkma yapmıştı, o da ıslanınca tüm nemi tutuyordu.Şimdilik kaldırıp attım.Yerine kendinden yapışkanlı aluminyum izolasyon malzemesi uygularım belki.

Tabii İngiliz'in distribütör ve bobini neden bu kadar ıslanmaya açık yerleştirdiği de bir muamma ::smiley:

ürün elime yeni ulaştı ürün beklediğim gibi değil yanı resimdeki gibi ama olsun farkettim ki bu üründede latex malzemesi kulanımış kokusu aynı ancak farklı maddelerde var lastik gibi çekince kopma olmuyor oysa latex uzun çekilirse kopar şimdi dişçi slıkonu yada daha sert bir ürün olan beyaz alçı ile doldurup kalıbını almaya çalışacağım

merhaba ürünün fotolarını atıyorum ayrıca kalıbı çıkarmaya çalıştım ancak daha sert yada esnek bir madde gerekiyor

20140421_123713.jpg

20140430_000327.jpg

20140430_000336.jpg

20140511_113755.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR