Uzun Yolda Yanınıza Ne Alırsınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mohawk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,209
Ynt: Uzun Yolda Yanınıza Ne Alırsınız?

Yedek bidon konusunda kararsızdım ama almak lazım. Merkezlerden uzaklaştıkça kaliteli mazot bulabileceğimi sanmıyorum. Konaklamayı yol üstündeki uygun tesislerde yapacağız. Ancak özellikle dağların yüksek noktalarında kamp yapmak istediğimizden yanımızda gerekli ekipman var. Deniz kenarı için deniz malzemeleride. Ben galiba birde kompresör alacağım:smiley: lastik tamir spreyi kullandığınıza göre sizdede olmalı değil mi?

Etiketler

KÖTÜ MAZOTA KARŞI BERNER MARKA MAZOT KATKISI ALIN İŞE YARAYACAKTIR.
MOTOR YAĞI HARİCİNDE ATF DİREKSİYON YAĞI ALIN 2LT.
8-10-13-14-15-17 ANAHTAR , PENSE , YANKESKİ , İZOLE BANT ALIN.
AKÜ İLE YANAN SEYYAR LAMBA VEYA ELFENERİ ALIN
HER İHTİMALE KARŞI TAKVİYE KABLOSU BULUNDURUN
ELEKTRİKSEL PROBLEM İÇİNDE BİR PARÇA KABLO BULUNDURMANIZ GEREKİR.
BİRDE VD40 ELEKTRONİK SPREY VE BALATA SPREY BULUNDURMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.
AYRICA LASTİK SÖKMEK İÇİN BİJON ANAHTARINIZIN İYİ VE SAĞLAM OLDUĞUNDAN EMİN OLUN STEPNENİZİ KONTROL EDİN.
SAYGILAR İYİ YOLCULUKLAR... ADEM KARNUÇU

Hadiyin konuyu canlandıralım biraz :smiley: ne zamandır kimsenin sesi soluğu çıkmıyor, sattınız mı arabaları ne yaptınız? tatil geliyor yine yollara düşeceğiz. Kendime araçta bulundurmak için hafiften takım bulundurmak istiyorum. Yüklediğim resimlerdeki gibi basit fazla yer kaplamayan aletler. Eğer Discovery 2'ler için bu takım çantasını hazırlıyor olsaydık hangi aletleri alırdık veya almamız gerekir. Bunu Adem Usta'nın geçen sene yazdıklarına ek olarak 15-20 aletlik bir liste gibi hazırlarsak herkesin yararlanabileceği bir referans liste hazırlanmış olur.
Saygılar,

ToolRoll002.jpg

ToolRoll001list.jpg

Tecrübeyle veya araştırırken gördüğüm olası 3 arıza var ki, otomatik Discoları olduğu yerde sabitliyor:
1- Kayış kopması: motor çalışmayınca yapacak hiçbirşey yok.Yedek kayış şart (ama genelde gergi bilyası dağılıyor ondan da bagaja bir tane atmak biraz abartı olabilir)
2- Fren müşürü (brake switch): fren pedalının üstünde yer alan ve bozulmaya meyilli küçücük bir parça.Sisteme frene basıldı-basılmadı uyarısı veriyor.Bozulduğu zaman frene basılmamış kabul ettiği için, arabayı P vites konumdan çıkartamıyorsunuz.
3- Uzun yolda araç anahtarı kaybı:smiley: Uzun yola çıkarken yedek anahtarı en güvenli saklayacağınız şekilde yanınıza alın.

merhabalar ağustos başlarında bende karadeniz gezisi planlıyorum ,yazılanları okuyunca bende niva için neler lazım olur diye düşünmeye başladı .konuyu açmanız iyi oldu . ama illaki lastik patlayacak yada yakıtsız kalacağınızı düşünmeyin ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR