Uzak Doğu Seyahati (Temmuz-Ağustos)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ben.hur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,991

ben.hur

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Temmuz veya Ağustos aylarında uzak doğuya gitmeyi istiyorum fakat bu konuyla ilgili hiç araştırma yapma fırsatı bulamadım henüz. Bahsettiğim aylarda uzak doğu gezisi düşünen arkadaşlar varsa birlikte gitmek isterim çünkü yalnızım . Ya da daha önce temmuz-ağustos aylarında buna benzer bir plan yapmış olan arkadaşlar varsa benimle irtibata geçebilirler,onlara seve seve katılmak isterim.

İyi günler...

Etiketler
Ynt: Uzak Doğu Seyahati (Temmuz-Ağustos)

Uzakdoğu geniş bir coğrafya ..Bununla ilgili plan yaptınız mı ?? Zira ben dün Shanghai'dan döndüm..6 gün geçirdim ve dönerken hala yapılacak çok iş kalmıştı..

Çin , Taiwan , Thailand , Singapur ...Buralar gerçekten görülmesi gereken yerler..Öncelikle bir rota oluşturmanızı öneririm..

Saygılar

Cenk

Açıkçası bu sitede yeniyim. Bu zamana kadar hep içimde gezme isteği mevcuttu ve Avrupanın çoğu yerini gezdim fakat keşfetmek istediğim o kadar çok yer var ki.Benim tek sıkıntım etrafımda içerisinde gezme isteği olmayanların olması,ya da hayatın keşmekeşine kendilerini kaptırıp yeterince cesareti de göstermeyerek harekete geçmemeleri gezme konusunda. Bu siteyle bir arkadaşım sayesinde tanıştım ve iki gündür keşfediyorum.Keşfettikçe de kimilerinini cesaretine,özgürlükçü ruhlarına...vb şeye imreniyorum. Dediğim gibi şu an itibariyle daha çok planlanmış olan gezilere katılmayı düşünüp ondan sonra kendi planlarıma insanları katmayı düşünüyorum.

Temmuz ve Ağustos aylarında Avrupa dışında her hangi bir gezi bulursam seve seve katılmak isterim.

İyi günler herkese...

Merhaba,
Aslında diğer arkadaşın belirttiği gibi öncelikle gidilecek rotanın belirlenmesi gerekiyor.Sırt çantası ile yola düştüğüm ilk rota 2000 ve 2003 yıllarında İki yıl 15 er günlük seyahat etmiştim.
Bacpacker tarzı seyahat etmekten hoşlanırmısın bilemem ama inanılmaz bir haz. Ben seyahatlerimde Lonely Planet'in guide book'larını kullanıyorum, bence edinmelisin. ( Çok detaylı rehber kitaptır.)
Benim ilk tecrübem Thailand 'tı, 3 gün Bangkok'ta Khason Road'ta hostel'da kaldım. ( Ki bence Thailand ın backpacker kalbi burada atıyor.) Tercihim özellikle turistler tarafından istila edilmiş bölgelerden uzaklaşıp lokal insanlarla iç içe olmaktı. Bu nedenle otobüs ile ülkenin batısında bulunan Khancanaburi'e Nakhon Pathom'dan geçerek vardım... Burası küçücük nehir kıyısında bir kasaba ünlü Kuwai köprüsü burada. (Kuwai bridge filmin'den anımsarsın)
Sonrasında da yinme otobus ile 8-9 saatlik bir yolculuktan sonra ülkenin güneydoğu bölgesinde bulunan Tra'ta gittim. 2 saatlik tekne yolculuğu ile Kho Chang adasına geçtim. Burasıda balıkçı köylerinin bulunduğu küçük bir ada. Tamamen Tropikal denize sıfır bungolowlar var malum yine backpackerların ağırlıkta konakladığı bir lokasyon.
Ama dersen ki Thailan düşünmüyorum. Singapur, Malezya ve Endonezya deneyimlerinide paylaşabiliri. Ama kesinlikle Thailand'ı denemelisin. Uzakdoğu da başlamak için doğru adres. Sonrasında da ileriki yıllarda Japonya yada Çin ile Uzakdoğu defterini kapatabilirsiniz.
Saygılar.

Merhabalar ben de Haziran sonu- Temmuz aylarında uzakdogu düşünüyorum. Daha önce tek başıma maceralı bir USA seyahatim var. Ama nedense Uzakdogu için yanımada arkadaşım olması daha iyi olacak gibi geliyor. (tabi daha önce giden arkadaşlardan bu konuda verecekleri tavsiyelere uyabilirim)

Açıkçası turla gitmek istemiyorum. Günlük Vizeyle Singapur ve vizesiz olduğu için Bangkok-Phuket civarını tercih edecegim sanırım.
Bu tarihlerde yapılacak 10-15 günlük bütün planlara dahil olabilir.
Ya da bana katılmak isteyen gezginlerle harici gazel okuyabilirim :D

Eger Bangkok konusu kesinleşirse tur haricinde yaklaşık 550 dolara gidiş dönüş bileti temin edebiliyoruz. (azerbaycan aktarmalı) Qatar Hava yollarından. (-ki bu rotada sık kullanılan acayip konforsuz ama şahane ucuz bir havayolu oluyor :D)

Hostellerden çok 3-4 yıldızlı otellerinde kampanyaları oluyor zaten Tayland ve civarı oldukça ucuz. (turk insanının kendini evinde hissedecegi oranda pazarlık yapılabiliyormuş :smiley:
Bu konuda baya araştırma yaptım aslında. Giden arkadaşlar da beni desteklerse sevinirim.

iSTERSENİZ BU BAŞLIK TEMMUZ AYINDA UZAKDOGU KONUSUNUN ANA BAŞLIĞI OLSUN. Plan yapanlar ve yapacaklar olarak burada toplanıp birbirimize danışalım. Ben öyle ya da böyle balıklama dalacagım gibi...

Uzak doğu seyahatiniz hala gündemde mi ben de Ağustos veya eylül ayında plan yapmayı düşünüyorum böyle bir organizasyon olursa severek dahil olabilirim.

fenadam' Alıntı:
Merhabalar ben de Haziran sonu- Temmuz aylarında uzakdogu düşünüyorum. Daha önce tek başıma maceralı bir USA seyahatim var. Ama nedense Uzakdogu için yanımada arkadaşım olması daha iyi olacak gibi geliyor. (tabi daha önce giden arkadaşlardan bu konuda verecekleri tavsiyelere uyabilirim)

Açıkçası turla gitmek istemiyorum. Günlük Vizeyle Singapur ve vizesiz olduğu için Bangkok-Phuket civarını tercih edecegim sanırım.
Bu tarihlerde yapılacak 10-15 günlük bütün planlara dahil olabilir.
Ya da bana katılmak isteyen gezginlerle harici gazel okuyabilirim :D

Eger Bangkok konusu kesinleşirse tur haricinde yaklaşık 550 dolara gidiş dönüş bileti temin edebiliyoruz. (azerbaycan aktarmalı) Qatar Hava yollarından. (-ki bu rotada sık kullanılan acayip konforsuz ama şahane ucuz bir havayolu oluyor :D)

Hostellerden çok 3-4 yıldızlı otellerinde kampanyaları oluyor zaten Tayland ve civarı oldukça ucuz. (turk insanının kendini evinde hissedecegi oranda pazarlık yapılabiliyormuş :smiley:
Bu konuda baya araştırma yaptım aslında. Giden arkadaşlar da beni desteklerse sevinirim.

iSTERSENİZ BU BAŞLIK TEMMUZ AYINDA UZAKDOGU KONUSUNUN ANA BAŞLIĞI OLSUN. Plan yapanlar ve yapacaklar olarak burada toplanıp birbirimize danışalım. Ben öyle ya da böyle balıklama dalacagım gibi...

gidiş geliş 550 :dolar konusunda yardımcı olabilir misin?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR