Ynt: Uyku Tulumu İyileştirmek Hakkında
Uzun süredir girmediğim siteye ,,tesadüfen şöyle bir göz atayım dedim.Bakalım eskilerden kimler kalmış,,kimler gitmiş.
Şu uyku tulumlarının faaliyetlere göre zaman içinde yetersiz kalması baya bir problem.Herkez fikrini yazarda durur.Kimi Akadaşlar alıntı yapar,ekler,Kimini babası kiminin cukkası sağlamsa sıkıntı olmaz. ;D
Bende canlı canlı kendi hayatımdan alıntı yapayım.
Örneğin: Tulumum -11 derecelik,,,,,,Öpseler -12 derece olacak bir faaliyete katılmam,,Sabaha kadar tulum içinde tirildemeye niyetim olmaz,,Yukarıda çeşitli yorum yazan uzun yıllar zirvelerde gezindiğim dostum tommycan (Kadir Tunca ) bu konuda malzeme üstadı sayılan nadir dağcı ve kampçılarımızdandır,,Babası ve Cukkası sağlam arkadaşımızdır,,ben elyaf tulumun içinde titrerken,, Kaztüyü tulumla sabahlara kadar terlemiş kişidir ;D ;D
-11 lik tulumu günlerce silkele (Alıntı yapılan mesajın 2. maddesi ;D
2: Tuluma girmeden önce tulumunuzu silkeleyerek iyice kabarmasını sağlayın. Bildiğiniz gibi ısı yalıtımını sağlayan şey durağan havadır ve tulumunuzun içindeki yalıtım malzemesi ne kadar iyi kabarırsa o kadar iyi yalıtım sağlar.
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105096.0#ixzz3EGapH6jl) tulum yine -11 dir. Sıkıştırma kılıfından çıkarıp açtığınızda biraz sikelemeniz iyidir,
İçine istediğin kadar giyinik yat, sadece azıcık daha AZ ÜŞÜRSÜN ama üşürsün,,,Çorap üstüne çorap giydiğim günleri bilirim ama ayaklar hep buz,,,,bir gün, birde içlikle ve çorapsız yatayım dedim sonuç çok daha iyi oldu,,Tulumun çalışma prensibi vucut ısısını içeride hapsederek vucudu bu ısı ile sıcak tutmak,,dolgu malzemesinin cinsi ise içerideki hapsolunan ısıyı korumakla alakalı,, (Bknz.Outdorhaber.com,,,,malzeme incelemelerinde
)
Kısaca giyinik yatarak tulumun içinin ısınmasını gecktiriyorsunuz,,tulumda sonucunda sizi ısıtamıyor (ısı değeri kadar )
KISACA SONUÇ:Tulumunuzun değerine göre faaliyetlere katılın,,Matınız kalite olsun,polar battaniye alıyorsanız Tulumun içine değil matınızın altına çadırınızın tabanına yayınız,,Tuluma kuru içlikle ile giriniz,,,Tulumun boyun iç yakası varsa ısınan hava çıkmaması için sıkınız,,Başınıza bere giyiniz,,,,,,, İyi uykular.