Ustalarımdan bir yardım. Beni de CJ'ci yapın.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan StukaTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,318
Ynt: Ustalarımdan bir yardım. Beni de CJ'ci yapın.

Eğlencesi burada ama. Aramaya başladığımda kriterim, idamesini karşılayabileceğim, sağlam, evrakları temiz bir araç bulmaktı. İşte bu araç o araç. Olsun varsın disk fren olmasın. Eskiden disk mi vardı =D
bu "cipler" üstüne koyduğumuz her şeyi kaldırıyor. Yapılabilecek modifiyelerin kombinasyonu sonsuz. Yukarıda saydığım kriterleri karşıladığında alırım ben o arabayı. O yüzden başkasının topladığını değil de kendiminkini yapmak istiyorum. Toplanmış bir araç alsam, adamın araç üzerindeki emeklerini söküp attığım için üzülürdüm mesela...

Etiketler

Allah yardımcın olsun nedideyim benim yaşlı beni çok uğraştırdı ama temiz oldu. inşallah fazla uğraşmazsın hele birde sanayide değilsen uzaksan bu işlere hem vaktini harcıyacaksın başında bekliyerek hemde paranı napalım bu virüsün kalıtsal özellikleri sendede var geçmiş olsun şimdiden :smiley:

Babadan geçme benimki. Onda da 73 İmpala'yla 76 Nova vardı. İki tane de tosbağa vardı bir zamanlar. Epey yardımı dokunacak zaten bana. İkimizin birlikte projesi gibi.

Tekrar sağolasın abim.
Seyit hocam, ne hikmetse cevap yazamıyorum özel mesajına.

StukaTR' Alıntı:
Tekrar sağolasın abim.
Seyit hocam, ne hikmetse cevap yazamıyorum özel mesajına.
Özel mesaj gönderemeyişiniz henüz yeni üye olmanızdan kaynaklanıyor.
Bu arada sorunuza verdiğim iki ayrı uzun cevap ve yaptığım açıklamalar uçtu,ortalıkta yoklar fakat siz kafanıza takmayın.O jeep'in kişiliğini yok edecek modifiyelere girmeyip ona saygı duyarsanız ve yağına suyuna bakarsanız sizi ne o köprü geçişinde ne de başka bir yerde bırakmaz.Binicisini yolda bırakan bir jeep henüz üretilmedi.
Sürekli arıza şikayetinde bulunanlar hiç kuşkunuz olmasın sadece ön panjur ve motor kaputu jeep'e ait olup kalanı oradan buradan toplama başka araçlardan oluşan hibrit ucube nesnelere biniyorlardır yada tüm dikkatlerini dodik,yükseltme kiti,33" lastik gibi görsel detaylara yönlendirip temel bir iki basit bakımı ihmal ediyorlardır.
Benim kendi jeep'im yaklaşık 40 yıllık süre içerisinde toplam 4 defa arıza yaptı fakat hiçbirisinde beni orada bırakmadı.En ciddi olanı içerisinde 6 kişi ile birlikte yoğun kar yağışı ve tipi altında 3. ve 4. silindirler sekman kaynattığı halde kalan iki silindir ile bizi 50-55km yolu dağlardan aşıp o haliyle şehre ulaştırdı.
Yaraya bu kadar dayanabilen bir aracınız olmuşken ona sadece saygı duyun ve kıymetini bilin derim.

Seyit Hocam, bende sana sonuna kadar katılıyorum. Orjinalliğini bozmadan yola devam et kardeşim, pişman olmazsın. Hem fazla masraf yapmamış olursun, hemde çok iyi bir aracın olur. Tüm dikkatini orjinalliğe ver. Kolaylıklar diliyorum sana.

Hakkı Bey'e kulak vermenizi isterim.Meşakkatli bir arayışın ardından mümkün olduğunca orijinal halini muhafaza edebilmeyi başarmış 1954 model bir CJ 3B ( Yüksek Kaput) jeep aldı ve şu an kendisi bu aracı olabildiğince orijinal ve aslına sadık kalarak yavaş yavaş restore ediyor.Kendisine bir kez de buradan tekrar kolay gelsin ve Allah utandırmasın diyorum.O araç bittiğinde kimler neyi nasıl düşünürse düşünsün kendi adıma şahsen benim tüm Türkiye'de parmağımla işaret edebileceğim tek Willys o olacaktır.Gerçek anlamda "Müze" değerine sahip olacağına hiç kuşku duymuyorum.Restorasyonu tamamlandıktan sonra öyle bir araca çok uzun yıllar hemen hiç sorun yaşamadan binebileceğini de çok iyi tahmin ediyorum.
Umarım siz de pekçokları gibi belayı satın almak için özellikle para harcayanlar kervanına katılmaz ve ihtiyaç duyduğunuz her anda ve hemen birçok koşulda size hep itaat ve hizmet eden bir araç olarak eksiklerini tamamlar ,ağzınızın tadıyla binersiniz.

Benim de asıl amacım o aslında. En azından motor ve alt sistemlerinin orijinal olmasını istiyorum. Tekerlek ve jant mevzusunu bir daha düşüneceğim. İkinize de teşekkürler.

Aracı tam incelemedim ama Seyit Hoca inceleyip senin için orjinal olmayan yerleri söyler. Lastik vb. ekipmanları değiştirmen sana görüntüden başka bir şey kazandırmaz. Hatta kaybettirir bile. O aracın tüm hesaplamaları üzerindeki orjinal ekipmanlarına göre üretilmiştir. Değiştirdiğin en ufak bir malzeme bile olmadık yerde sana sorun çıkarabilir. Bana kalırsa Seyit Hoca'yı takip et. Diğer arkadaşlara da saygımız var ama Seyit Hoca'nın tecrübesi ve bilgisi benim tanıdığım herkezden daha iyi. Kısacası ORJİNALLİKTEN ASLA VAZGEÇME. İnan yıllar sonra bana hak vereceksin. Kolaylar gelsin.

Üye olmadan önce de Seyit hocayı okuyordum zaten. Onun fikirleri öncelikli bana. İşte o, orijinal olmayan yerleri olabildiğince söyleyebilirseniz memnun olurum. Ustasına göstermeye gittiğimde de seceresini çıkarttıracağım. İç aksamın değilse orijinal olmasına uğraşacağım.
Görevli arkadaşım konuyu bir zahmet Willy's bölümüne taşısa daha iyi olacak sanki :smiley:

Seyit hocam, @evedilaz'ın yorumlarını bir de senden dinleyebilirsem çok güzel olur. @evedilaz, alınma/kırılma olmasın lütfen. Ustasını bulmuşken sömürmek gerek :smiley:
evedilaz' Alıntı:
:( öncelikle aramıza hoşgeldniz cj bir yaşam tarzıdır bulaşıcı hastalık hesabı virüsü kapmıssınız geçmişolsun.
öncelikle bütcenize göre araç aramanızı anlıyorum ama bu araç o araç deyil emin olun 4 silindir olmasına ragmen 6 silindirkadar yakıtı vardır .bassan gitmez bassan durmaz şase olarak açık şase denilen zayıf bir şasesi vardır yanlış tercih bence

seyit hocam, senin "pazar gezisi" başlığındaki bölümleri okuyorum, asfaltta cj5 kullandığını yazmışsın. Ben de araziye çıkmayı, ekspedisyon yapmayı çok istesem de günlük hayatımın parçası olacak bu araba. Günlük hayatım da İstanbul'un cadde ve yollarında geçecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR