Ustalarımdan bir yardım. Beni de CJ'ci yapın.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan StukaTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,318

StukaTR

Yeni Üye

Etiketler
Ynt: Ustalarımdan bir yardım. Beni de CJ'ci yapın.

:( öncelikle aramıza hoşgeldniz cj bir yaşam tarzıdır bulaşıcı hastalık hesabı virüsü kapmıssınız geçmişolsun.
öncelikle bütcenize göre araç aramanızı anlıyorum ama bu araç o araç deyil emin olun 4 silindir olmasına ragmen 6 silindirkadar yakıtı vardır .bassan gitmez bassan durmaz şase olarak açık şase denilen zayıf bir şasesi vardır yanlış tercih bence
cj 77 den tukarı 6 silindir ve disc firen olmalıdır kesinlikle size tavsiyem ilanlardaklı cj 8 bakmanız neden derseniz t176 şanzuman hidrolik direksiyon vestenhaus firen sistemi olan bir cj 8 çok hasaplı alabilirsiniz sonra ilerde cj 7 ölçüsünde keser biçersiniz en mantıklı yolu bu veya 1974 üzeri bir cj 5 bakıcaksınız acele etmeyin sabırlı olun derim

Hocam ben belki motoru küçültmeyi düşünüyorum sen bana 6 silindir diyorsun. Olsun varsın, 6 silindirin güzelim sesini duymayayım, ışıklarda drag kalkışı yaşatmasın bana. Hoş, kaya tırmanacağım da yok. Fazla gelir bana 70+ cj5. İstanbul gibi şehirde fazla o bana.Alacağım araç bir iki yıl işimi görsün, sonra kurtuluyorum inşallah İstanbul'dan. CJ-8 istiyorum işte o zaman =D

Neyse artık çok geç. Anlaşmaya vardık, alıyoruz güzeli.

Hayırlı olsun,hepimizin yazacağı doğruları deniz arkadaşımız yazmış,burası bir paylaşım sitesi hep başımızdan geçen yaptığımız hataları bir başka arkadaşımız yaşamasın diye yazıp çiziyoruz ama siz bundan nasiplenmek istememişsiniz,umarım umduğunuz gibi olur,kazasız belasız günlerde kullanın...

cj deyil o araç willys öncelikle . sanayiden eve den sanayiye gider gelirsiniz ilerde yazdıklarım aklınıza çok gelir hatırlarsınız ))))
bize hayırlı olsun demekten başka bişey düşmez allah kazasız belasız kullanmayı nasibetsin

Doğru söze ne hacet. En doğru sözü söylemiş savolsun. Kardeşlerimiz.

Arazi araçlarına büyüyünce ne olacağını sormuşlar " Willys!" diye cevap vermiş.
Şayet orijinal parça kullanırsanız,başka araçlardan uyduruk parça modifiyesine gitmez ,orasını burasını sırf hava olsun diye kendi standardı dışına çıkarmadan fabrika verilerine bağlı kalırsanız ve bir iki basit periyodik bakımlarını ihmal etmezseniz torununuzun çocuğuna miras kalacağına hiç kuşkunuz olmasın.
Willys'in keyfine arazide varırsınız.O kalıcı diğerleri gelip geçicidir.
Tekrar hayırlı olsun,ve o aracı başka türlü deyil sadece arazide kirletin derim.

öncelikle hayırlı olsun 4 silindir motorla arazinin keyfini çıkartamasınız yetersiz kalır bizde 6 silindir oldugu halde bir yere kadar gidiyor şehir içinde ise wilys 4 silindir oldugundan 6 silindire göre daha az yakar willysinizi düzgün bir ustaya yaptırmanız gerekir uyduruk parçalar takarsınız sorunların ardı arkası kesilmez ama yinede hayırlı olsun.

ormanci1907' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun 4 silindir motorla arazinin keyfini çıkartamasınız yetersiz kalır bizde 6 silindir oldugu halde bir yere kadar gidiyor şehir içinde ise wilys 4 silindir oldugundan 6 silindire göre daha az yakar willysinizi düzgün bir ustaya yaptırmanız gerekir uyduruk parçalar takarsınız sorunların ardı arkası kesilmez ama yinede hayırlı olsun.
4 silindir motor ile arazi keyfi çıkartılamaz derken siz bu Hurricane motorun yeterli tork üretemiyeceğini mi kasdediyorsunuz?
Hangi dik dağ yamacında bu motorun güçsüz kaldığını bana söylermisiniz? Dahası siz bunu gerçekten hiç denediniz mi?
Bu motor ya bir yerini kopartır yada sırt üstü o jeep ters döner fakat içine girip te çıkamadığı hiçbir çukur yoktur.
Ben yaklaşık 40 yıldır Willys ile arazinin sizin tahminlerinizin çok ötesinde tadını çıkarıyorum.
Sözünü ettiğiniz 6 silindir motorlu olan 1980 model CJ5'e de yaklaşık 10 yıldır biniyorum.Her ikisini de alabildiğince test edebilmiş birisi olarak yere daima sağlam basan Willys benim herzaman arazide ilk tercihim oluyor.1980 CJ 5 çok fazla patinaj yapıyor ve tutunamıyor.Yük katırlarının sarp dağ yamaçlarında neden çok tercih edildiğini bilirmisiniz? Onlardan söz ederken Amerikalılar " Sure Footed" diye bir ifade kullanır.yani ayaklarını yere adeta zemini yoklayarak ve sağlam bir şekilde basarlar.Kayarak biryerlerden yuvarlanmadan o sarp dağları sırtlarındaki onca yükle aşar dururlar.Atlar ise deli doludur ve çok ani hareketlere yatkındırlar.Benzer koşullarda derin vadilere yuvarlanarak ölenleri çok olur.İşte Willys "Sure Footed" bir araçtır.
Size şayet ışıklarda patinaj yaparak kalkmayı amaçlıyorsanız AMC serisi CJ5 fakat ıssız yaylalarda bir kaynak başında çökelek ekmek yemeyi ve güvenli şekilde eve dönmeyi düşünüyorsanız Willys öneririm,ANCAK bu WILLYS ise.Motoru xxx ,şanzumanı yyy,diferansiyelleri zzz ise,geometrisiyle oynanmış ise standart dışı bu tür araçlar tam bir beladır.

jeep28' Alıntı:
Hayırlı olsun,hepimizin yazacağı doğruları deniz arkadaşımız yazmış,burası bir paylaşım sitesi hep başımızdan geçen yaptığımız hataları bir başka arkadaşımız yaşamasın diye yazıp çiziyoruz ama siz bundan nasiplenmek istememişsiniz,umarım umduğunuz gibi olur,kazasız belasız günlerde kullanın...
Olur mu öyle şey...
Benim de en büyük isteklerimdendir sağlam bir CJ-5 toplayıp asfaltın, çamurun canına okumak ama cidden fazlasına bütçem el vermiyor. Aracın sağlam olduğunu biliyorum. Her gün kullanılan, bakımları tam bir araç. Bildiğim kadarıyla orijinal bir araç. Üzerinde oynanmamış.
Seyit hocam, bu araçtan beklediğim şey kesinlikle asfalt canavarı olması değil. Şehir içinde işimi görsün, ayda bir arkadaşlarımla piknikten hallice gezmelere çıkabileyim yeter. Bu yıl sonunda Çanakkale taraflarına yerleşme ihtimalim de var. Gelibolu yollarına, köylere, tarlalara girebilmem de gerekiyor.
Benim bir sorum daha olacak aslında. Sizi de bulmuşken sorayım seyit hocam. Her gün kullanılıyor diyorum ama düzce sınırları içinde bu durum.Malum Düzce, bir Üsküdar büyüklüğünde bir şehir. Köprü trafiğinde yolda kalmamak için neler yapmalıyım ben bu yaşlı kızla?

öncelikle yanlış anlaşılmayacağımı umuyorum inşallah bu jeep işi biraz maddiyat işi sonuçta amerikan araçları.
asvaltta bineceniz bi aracın frenleri disk olmalıdır.
arazide bineceksenizde şanzıman ve difransiyel oranları , motor tork gücü fabrikanın verdiği ölüclerde olmalıki rahat edesiniz ha birde lastik ve jant seçimi

öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasip etisin Allah

bütçeyi aşıp sonra mali sıkıntılarada düşmezsiniz umarım araç görünüşte iyi durumda ama tabi içini kimse bilemez kullandıkça mutlaka biyerinden bişey çıkar saygılar...

Neden yanlış anlaşılma olsun. Hepinizin farklı farklı araçları var, hepinizin ibretlik hikayeleri var bu düldüller ile ilgili. Belki dediğin gibi çıkar @evedillaz. Her gün sanayiye gitmem gerekir. Olsun varsın, adam edene kadar çekeriz cefasını. Benim CJ5 istememe nedenim, param yetmeyeceğinden değil elbette. 2 bin daha verir sağlam bir CJ5'te alabilirdim. Ama sorun idamesi olur. lpgli haliyle bile 50 kuruş yakar mı bi araç yahu =D
Disk fren, hidrolik direksiyon işlerini düşüneceğim. Arabayı olabildiğince bozmadan, kullanımıma en uygun haline getirmeye çalışacağım. Jantlar değişecek, lastikleri belki 1-2 inch büyütürüm. Düldülü zorlamadan tabii...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR