Ustalardan Yardım Bekliyorum.2012 Dacia Logan Mcv 1.5dcı 750kg Ve Üstü Karavan Çeker Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SaygınOzdemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,486
Ynt: Ustalardan Yardım Bekliyorum.2012 Dacia Logan Mcv 1.5dcı 750kg Ve Üstü Karavan Çeker Mi?

Sadece şu soruyu sormakla yetineceğim: Çekili karavanın patikalarda ne işi var?

Etiketler
Ynt: Ustalardan Yardım Bekliyorum.2012 Dacia Logan Mcv 1.5dcı 750kg Ve Üstü Karavan Çeker Mi?

sabahgunesi' Alıntı:
Sevgili karavancı dostlarım,burada benzinli -dizel,önden-arkadan çekişli,bg gücü , o araç çeker veya çekmez vb yorumlardan ziyade en güvenli karavan nasıl çekilir , asfalttan değilse patikanın sorunlarını anlatılmalı , zaten olasılıkla her yeni başlayan dostlar karavan çekimi hususunda tamamen bilgisizce yola çıkıyoruz (ben dahil). Bu sebeble öncelikle güvenli karavan çekilmesi nasıldır , bunlar anlatılmalı , çekme karavan bolumunde bu hususa yer verilmiş ,bakılmasında fayda vardır.
En güvenli olanıda kendine fazla güvenmeden trafik kuralları ve fizik kurallarına uyarak yola devam etmektir.çeken araç daima çekilen araçtan ağır olmalıdır.

slm,bence konunun başlığı dizelmi-benzinlimi,önden çekişmi-arkadan çekişmi tartışmasına uygun geldi.
güvenli karavan çekmek için her şeyden önce 750 kğ ve üstü bir karavan çekeçekseniz,karavanı almadan önce ehliyetinizi D sınıfı yapmalısınız.ayrıca ruhsatlı bir karavan çekmelisiniz.yoksa bir kazaya
karışmanız durumunda,direk olarak yüzde yüz kusur sizin.Allah korusun bu kaza ölümlü bir kaza ise hapis cezası bile alabilirsiniz.

Tifa' Alıntı:
Adı üstünde karavan değilmi?Gitmek istediği yere nasıl ulaşacak bu karavan?
Patika dediğimiz ayak yolu patikası değil zaten ;)

gulceece' Alıntı:
slm,bence konunun başlığı dizelmi-benzinlimi,önden çekişmi-arkadan çekişmi tartışmasına uygun geldi.
güvenli karavan çekmek için her şeyden önce 750 kğ ve üstü bir karavan çekeçekseniz,karavanı almadan önce ehliyetinizi D sınıfı yapmalısınız.ayrıca ruhsatlı bir karavan çekmelisiniz.yoksa bir kazaya
karışmanız durumunda,direk olarak yüzde yüz kusur sizin.Allah korusun bu kaza ölümlü bir kaza ise hapis cezası bile alabilirsiniz.
H sınıfı bir ehliyetim var
Önden çekiş 1.6 dizel motor bir araç almayı düşünüyorum ve 750kg altı bir karavan alıp ruhsat muayene uğraşmak sitemiyorum
Sanırım ben bu şartlarda kullanabilirim dimi?

Tifa' Alıntı:
üzgünüm,kullandığım ifadem yanlış anlaşıldı,patikadan kastım stabilize yol olup, daha önce gezmeye gittiğim Dalaman ve Göcek arasında bulunan Kille koyuna 5,25 lik karavanla inmeye çalışırsam söz konusu araçla başıma gelebilecekler için ifade ettim. Mevzu zaten karavanla özgürce gezip eğlenmektir. Dostlarımızın böyle yollarda sorun yaşaması istemediğimizden

aslan28' Alıntı:
H sınıfı bir ehliyetim var
Önden çekiş 1.6 dizel motor bir araç almayı düşünüyorum ve 750kg altı bir karavan alıp ruhsat muayene uğraşmak sitemiyorum
Sanırım ben bu şartlarda kullanabilirim dimi?

slm,H sınıfı ehliyet tır kullanabiliyorsa, karavanda kullanabilir.bu konuda tam bilgim yok.750 kğ altı karavanı alacağınız arabayla zorlanmadan çekersiniz.

sabahgunesi' Alıntı:
üzgünüm,kullandığım ifadem yanlış anlaşıldı,patikadan kastım stabilize yol olup, daha önce gezmeye gittiğim Dalaman ve Göcek arasında bulunan Kille koyuna 5,25 lik karavanla inmeye çalışırsam söz konusu araçla başıma gelebilecekler için ifade ettim. Mevzu zaten karavanla özgürce gezip eğlenmektir. Dostlarımızın böyle yollarda sorun yaşaması istemediğimizden

sorun değil.benimde Gökova orman kampında başıma geldi.aklınızda bulunsun çıkamayacağınız,takıldığınız yer olursa karvanı sabitleyin,arabadan ayırın,hemen en yakın yerden traktör bulmaya çalışın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

SON MESAJLAR

SON KONULAR