sabahgunesi' Alıntı:Sevgili karavancı dostlarım,burada benzinli -dizel,önden-arkadan çekişli,bg gücü , o araç çeker veya çekmez vb yorumlardan ziyade en güvenli karavan nasıl çekilir , asfalttan değilse patikanın sorunlarını anlatılmalı , zaten olasılıkla her yeni başlayan dostlar karavan çekimi hususunda tamamen bilgisizce yola çıkıyoruz (ben dahil). Bu sebeble öncelikle güvenli karavan çekilmesi nasıldır , bunlar anlatılmalı , çekme karavan bolumunde bu hususa yer verilmiş ,bakılmasında fayda vardır.
En güvenli olanıda kendine fazla güvenmeden trafik kuralları ve fizik kurallarına uyarak yola devam etmektir.çeken araç daima çekilen araçtan ağır olmalıdır.
Adı üstünde karavan değilmi?Gitmek istediği yere nasıl ulaşacak bu karavan?Tifa' Alıntı:Sadece şu soruyu sormakla yetineceğim: Çekili karavanın patikalarda ne işi var?
H sınıfı bir ehliyetim vargulceece' Alıntı:slm,bence konunun başlığı dizelmi-benzinlimi,önden çekişmi-arkadan çekişmi tartışmasına uygun geldi.
güvenli karavan çekmek için her şeyden önce 750 kğ ve üstü bir karavan çekeçekseniz,karavanı almadan önce ehliyetinizi D sınıfı yapmalısınız.ayrıca ruhsatlı bir karavan çekmelisiniz.yoksa bir kazaya
karışmanız durumunda,direk olarak yüzde yüz kusur sizin.Allah korusun bu kaza ölümlü bir kaza ise hapis cezası bile alabilirsiniz.
üzgünüm,kullandığım ifadem yanlış anlaşıldı,patikadan kastım stabilize yol olup, daha önce gezmeye gittiğim Dalaman ve Göcek arasında bulunan Kille koyuna 5,25 lik karavanla inmeye çalışırsam söz konusu araçla başıma gelebilecekler için ifade ettim. Mevzu zaten karavanla özgürce gezip eğlenmektir. Dostlarımızın böyle yollarda sorun yaşaması istemediğimizdenTifa' Alıntı:Sadece şu soruyu sormakla yetineceğim: Çekili karavanın patikalarda ne işi var?
aslan28' Alıntı:H sınıfı bir ehliyetim var
Önden çekiş 1.6 dizel motor bir araç almayı düşünüyorum ve 750kg altı bir karavan alıp ruhsat muayene uğraşmak sitemiyorum
Sanırım ben bu şartlarda kullanabilirim dimi?
sabahgunesi' Alıntı:üzgünüm,kullandığım ifadem yanlış anlaşıldı,patikadan kastım stabilize yol olup, daha önce gezmeye gittiğim Dalaman ve Göcek arasında bulunan Kille koyuna 5,25 lik karavanla inmeye çalışırsam söz konusu araçla başıma gelebilecekler için ifade ettim. Mevzu zaten karavanla özgürce gezip eğlenmektir. Dostlarımızın böyle yollarda sorun yaşaması istemediğimizden