sevgili dostum, öncelikle karavan dünyasına hoşgeldin diyelim, almak istediğin karavan için moral bozucu olmak istemem ancak gerçekte o karavan 1350 kg geliyor, benim bir adet elimde var. ağırlık mevzuusu olunca aldıkta 7 ay sonra kantara girip tartı yaptırdım tip onay belgesi alabilmeniz içinde firmanın belgeyi vermesi içim ötv ödemesi gerekiyor bunlardan kaçmak ve ucuza satabilmek için vatandaşları kandırıyorlar. şu an için halihazırda pek kullanılan bir karavan kanunumuz çıkmadığı için karayollarında ulaştırma istasyonlarında sadece çeki demiri kontrolü yapılıyor,ancak yeni işe başlamış ve deneyimsiz memurlara denk gelirseniz avrupa da uygulanan ve bilgisi verilen ağırlık hükümlerini uygulamaya koyduğu zaman büyük sorunlar çıkıyor.
aracınız için ise teknik olarak düz asfalt yüzeylerinde fazla dik olmayan yollarda muhtemelen çekebilirsiniz ancak rampa iniş çıkışlarında sorunlar olur patika yollarda ise mümkün değil, çeken ve çekilen araç ağırlık uyumu yok. bu boyuttaki karavanlar duster veya muadili araçlarla uygun olur , siz herzaman asfaltta gitmeyeceksiniz koy gibi yerlere gitmek istediğinizde toprak yollarda tehlikeli olur, katar çok uzun oluyor
şu an için karayollarında ruhsat sıkıntısı yok ama ileride olabilir
saygılarımla