Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.
O yollardan geçmiş birisi olarak ben olsam ne yapardım onu yazıyım.
-Öncelikle uzun süre karavanda yaşama düşüncem varsa ilk yatırımı doğru yapmalıyım derdim. Acele karar vermemek için ne olur ne olmaz diye önce devlet yurdundan bir yer kapardım.
- Sonra akmayan , kokmayan ve aşağıdaki özellikleri olan çekme karavan arar, bulurdum. Bulamazsam da, param yetmezse de yurdum da olduğu için yavaş yavaş yapmaya çalışırdım. (Gittiğin şehirde karavan parkının olmadığını, kamp dışı konaklayacağını varsayıyorum. Karavan parkı varsa elektriğe dayalı sistem seçerdim. )
Karavanın içinde elektriğe değil de gaza dayanan sistemi olan yani;
1- 3 sistem buzdolabı ( Gaz, 12V, 220 V ile çalışabilen)
2- Gazlı trumatik benzeri ısıtıcı
3- Gazlı sıcak su için şohben
Elektrik ihtiyacı sadece lamba, bilgisayar, hidrafor, tv için gerekli olurdu. Sanırım 150 amperlik bir jel akü 3-4 gün bu aksam için yeter. Belki güneş paneli ile bu süre 1 haftaya çıkabilir. Ama yine de sessiz bir benzinli jeneratör dışarıdan bağımsız olmak için şart olurdu.
4- Karavanımı uzun süre koyacak yer bulurdum. Yer için ise bir süre önce yazan Hüseyin Bey'in (Akdeniz 45) yazısını 2-3 kere okurdum. Sayın Er-tan Bey'in yurt hakkındaki yazılarına aynen katılıyorum. (Sınav öncesi 3-5 kişi toplanıp yarın ne çıkar diye 30 dakika toplanır, nerdeyse soruların % 70 ni önceden tahmin ederdik)
Daha önce yazılan uyarıların gerçek olduğunu da unutmadan umarım hayalini gerçekleştirirsin. Acayip havalı da olur