Üniversite Ve Karavan (yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan neco4545 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,727
Bence mantıklı,ben öğrenciyken imkanım olsa kesinlikle karavanda kalırdım.Sonuçta sadece uyumak için kullanıcaksın.Ben hem yurtta hem öğrenci evinde kaldım.Gerçektende öğrenci bir de çalışıyorsa evin, yurdun yolunu unutuyor.Bir tek uyumak için o kadar paraya yazık.İşin bitince karavanı satarsın ama ödediğin kiraları geri alamazsın

Etiketler
Bence mantıklı,ben öğrenciyken imkanım olsa kesinlikle karavanda kalırdım.Sonuçta sadece uyumak için kullanıcaksın.Ben hem yurtta hem öğrenci evinde kaldım.Gerçektende öğrenci bir de çalışıyorsa evin, yurdun yolunu unutuyor.Bir tek uyumak için o kadar paraya yazık.İşin bitince karavanı satarsın ama ödediğin kiraları geri alamazsın
Düşüncem buydu zaten ama herkes ısrarla karşı çıkınca vazgeçtim.

diğer bir konuda türkiyedeyseniz güvenlik sorunu.. siz içindeyken saldırı hırsızlık olabileceği gibi.. siz okuldan akşam döndüğünüzde camları vs.. kırılmış, içinden bir takım şeyler çalınmış halde bulabilirsiniz..

diğer bir konuda türkiyedeyseniz güvenlik sorunu.. siz içindeyken saldırı hırsızlık olabileceği gibi.. siz okuldan akşam döndüğünüzde camları vs.. kırılmış, içinden bir takım şeyler çalınmış halde bulabilirsiniz..
Bulunduğum bölgeyi şöyle anlatayım araba anahtarınızı kaybettiniz diyelim öğrenci itiraf sayfasına bakarsanız şuraya bıraktım kaybeden gidip alsın yazarlar güvenlik konusunda korkum olmaz. Bir çok telefon vs elektronik cihaz bu şekilde bırakıldı güvenliklere

Bulunduğum bölgeyi şöyle anlatayım araba anahtarınızı kaybettiniz diyelim öğrenci itiraf sayfasına bakarsanız şuraya bıraktım kaybeden gidip alsın yazarlar güvenlik konusunda korkum olmaz. Bir çok telefon vs elektronik cihaz bu şekilde bırakıldı güvenliklere
Norveç mi? :smiley:

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle bize 70'li yıllarda karavanında yaşayan Doktor Ganzo(?)yu hatırlattığın için teşekkür ederim:smiley:
Olumsuz yaklaşmıyorum bu yaşam biçimine .
Fakat , istediği kadar iZMiR olsun , birinci öncelik ''Güvenlik'' olmalı .
İzmir ve civarında yazlıkları soyulmuş birçok tanıdığım var .
Yazlıklarda pek kıymetli şeyler bırakılmadığı için -sanırım?- fazlaca da duyulmuyor bu olaylar .

''İşyeri'nin Bahçesi?'' gibi anladım bu konaklama planı yaptığınız yeri .
Eğer öyleyse , duvarı olan bir bahçe ve güvenlik görevlisince kontrol edilen giriş-çıkış vb bir yer hayal ettim kendimce(?)

Bu durumda da size gerekli olan bir Motokaravan vs değil de ''Tekerlekli ev'' (ya da tekerleksiz?) sayılabilecek çekme karavan türü birşey daha uygun .
Her hafta yer değiştirecek değilsiniz ya !..
Bir defa çekerek getirebilir , 4 sene sonra da , bu şekilde öğrenciliğine devam etmek isteyen bir başka gönüllüye devredebilirsiniz :smirk:
EĞER , ortaya koyacağınız 'örnek' cezbedici olursa , orada YENi bir yerleşim yerine de öncülük etmiş olursunuz .
İzmir'de kış ne kadar soğuk olabilir ki???
Sahibinden.com'da birçok tekerlekli ev var -karavan bölümünde .
Hem de 10-12 bin TL fiyatla başlıyor .:wink:

Gençlerin cesaretini desteklemek taraftarıyım ; AMA , şartları bir kâğıda döküp planınızı iyi yapın .
Bazı şeyleri de zamana bırakın , MÜKEMMEL ''iyi''nin düşmanıdır derler , unutmayın:smiley::smiley:

Öncelikle bize 70'li yıllarda karavanında yaşayan Doktor Ganzo(?)yu hatırlattığın için teşekkür ederim:smiley:
Olumsuz yaklaşmıyorum bu yaşam biçimine .
Fakat , istediği kadar iZMiR olsun , birinci öncelik ''Güvenlik'' olmalı .
İzmir ve civarında yazlıkları soyulmuş birçok tanıdığım var .
Yazlıklarda pek kıymetli şeyler bırakılmadığı için -sanırım?- fazlaca da duyulmuyor bu olaylar .

''İşyeri'nin Bahçesi?'' gibi anladım bu konaklama planı yaptığınız yeri .
Eğer öyleyse , duvarı olan bir bahçe ve güvenlik görevlisince kontrol edilen giriş-çıkış vb bir yer hayal ettim kendimce(?)

Bu durumda da size gerekli olan bir Motokaravan vs değil de ''Tekerlekli ev'' (ya da tekerleksiz?) sayılabilecek çekme karavan türü birşey daha uygun .
Her hafta yer değiştirecek değilsiniz ya !..
Bir defa çekerek getirebilir , 4 sene sonra da , bu şekilde öğrenciliğine devam etmek isteyen bir başka gönüllüye devredebilirsiniz :smirk:
EĞER , ortaya koyacağınız 'örnek' cezbedici olursa , orada YENi bir yerleşim yerine de öncülük etmiş olursunuz .
İzmir'de kış ne kadar soğuk olabilir ki???
Sahibinden.com'da birçok tekerlekli ev var -karavan bölümünde .
Hem de 10-12 bin TL fiyatla başlıyor .:wink:

Gençlerin cesaretini desteklemek taraftarıyım ; AMA , şartları bir kâğıda döküp planınızı iyi yapın .
Bazı şeyleri de zamana bırakın , MÜKEMMEL ''iyi''nin düşmanıdır derler , unutmayın:smiley::smiley:

Yorumunuz için çok teşekkürler.
Evet dediğiniz gibi güvenlik konusunda sıkıntı olmayacak bir yer. Ayrıyetten içerisinde en fazla alacakları laptop ve buzdolabı olur bir öğrenciysen daha ne bulabilirler ki.
Tuvaleti boşaltma ve su doldurmak için hareket ettirmem gerek park ettiğim yere tuvalet için kazma işlemi yapamam. Bu yüzden motokaravan olması şart. Ne kadar sadece yatmak için gitcek olsamda elbet az da olsa tuvalet ihtiyacı olacak.
Ama yorumları göz önünde bulundurduğumda herkes iyi olmayacağını söylediği için yapmamaya karar vermiştim

bence olabilir. hatta iş yerinden elektrik hattı da çekilir. ne kadarlık elektrik kullanımı olabilir ki? iş yeriyle konuşun en fazla aylık 70-80 lira elektrik harcarsınız gibi. suyu da ordan sağlayın bence. 50-60 da o tutsa yeter. kira yok zaten. iş bitince de satarsınız.

Tuvaleti boşaltma ve su doldurmak için hareket ettirmem gerek park ettiğim yere tuvalet için kazma işlemi yapamam. Bu yüzden motokaravan olması şart. Ne kadar sadece yatmak için gitcek olsamda elbet az da olsa tuvalet ihtiyacı olacak.

Mesafe çok mu uzak?

Bir kaç yüz metre içindeyse kolayı var: İki tekerlekli taşıma arabası (trolley). Tuvaleti kasetli ya da portapoti türü kullanırsanız deposunu taşımak çok zor olmaz. Temiz su için 30 lt'lik bir bidonu bir trolley ile rahatlıkla taşırsınız. Bunu karavanın deposuna aktarıp içeride hidrofor ile kullanmak isterseniz, bu durumda yapacağınız şey seyyar bir dalgıç motor. Taşıyacağınız bidonun ağzından sığacak büyüklükte bir dalgıç motor alırsınız (tekne malzemesi satan yerlerde var). Bunun 12V ve su hortumu bağlantılarını yaparsınız. Aracın 12V beslemesini kullanarak çalıştırırsınız. Bidondaki suyu karavanın depo dolup ağzına aktarırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR