Unimog Camper; Campermog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,125
Ynt: Unimog Camper; Campermog

İlgimi çekti ,sizlerle paylaşmak istedim.

801089.jpg

801097.jpg

801098.jpg

Etiketler

İyi akşamlar arkadaşlar ben 1960-1970 6x4 askeri man ariyorum nasıl bulabilirim yardımcı olablirmisiniz arkası kabinli olan tercih sebebi :smiley:)

izmir 6. sanayi gaziemirde yatan 2 tane kamyon var man olarak hatırlıyorum ama emın degılım. Askeriyeden çıkma

merhabalar www.tasis.gov.tr bölge müdürlüğü ankara adresinde
gümrükden 1982 UNİMOG MERCEDES 1300 4X4 kamyon 9150 ytl 7 adet var.
25/03/2008 tarihinde satışa sunuluyor. ilgilenen arkadaşların dikkatine.

saygılarımla.

Arkadaslar yeni konu acilmasina degecegini dusundugum icin unimog araclarlarin campera donusumleri hakkkinda bir baslikta ben acmak istedim.

Gezenbilirde onceden unimoglarla ilgili bolumler acilmis ama bunlar daha ziyade hayranlik , resim vs. dileklerle ilgili olan entryler. Sahsen bende LR Defender almadan once unimoglari cok takip etmistim (gecen sene bu gunlerde) ancak dogru duzgun temiz bir arac bulamamistim.

Simdi ornek olarak sahibinden.com da yer alan asagida sahibinin ozel olarak gonderdigi resimlerde gorunen acikcasi benim olcutlerime gore nefis bir arac olan , cok iyi toplanmis bir unimogdan hareket ederek ., Turkiyede en azindan benim yapilmisini hic gormedigim unimoglarin Campera donusumlerini karavanduskunu olan arkadaslarla iredelemek isterim.

Selamlar
Erhan

GetAttachment.jpg

GetAttachment8.jpg

Unimog gibi yüksek araçların arazide rahat hareket kabiliyeti ve sağlamlığı nedeniyle özellikle Avrupa'da karavana dönüştürüldüğünü sıkça görüyoruz. Bunu genellikle Afrika gibi yerleşim yerlerinin az, çöllerin bol olduğu bölgelerde kullanmak amacıyla yapıyorlar. Gözlemlediğim bir başka durum da, daha çok kasa bölgesine ayrı bir kapalı kasa tarzı karavan modülü yerleştiriyorlar. Bunun nedenini de aracın arazi kabiliyetini azaltmamak olduğunu düşünüyorum. Bu tarz karavan yapımı bizim ülkemizde pek görülmüyor. Ama ben bir unimogu karavana çevirecek olsam ben de sadece kasayı değiştirir İzolasyonu iyi yapılmış kapalı bir kasa içine karavanımı dizayn ederdim...

Evet bu araclarda kapali konteynerler istege gore dizayn edilip kullaniliyor, ucuza gelen bir yol bu , bir baskasida Saly karavanin istege ve olculere gore yaptigi krikolu takilip cikartilan mobil karavanlar , ben LR icin sormustum ilk basta vede 10,000 ytl fiyat vermislerdi . bu hesaptan hareket edilirse kabaca 14,000 unimog+10000 karavan = 24,000 ytl ye geliyor.

Ama esasen bunlari gene konteyner mantiginda fakaft daha yuksek ozel olculerle yaptirmak onlarda 1.5 katli gibi oluyor konteynerin ici. olculeri incelerseniz 3 metre kasa kisminin uzunlugu + 1 metrede sofor kisiminin ustune yapilabilecek alkovan yaklasik 4 metre uzunluk x 2 metre en 8 metrekarelik bir alan elde ediyorsunuz bunu 1.5 katli yapabilseniz buda eder 13 , 14 metrekare bir alan, buda baya iyi bir olcu gibime geliyor.

:smiley: Tabi bunu yapabilecek yegane kisi Yusuf bey .

Selamlar Erhan

GetAttachment7.jpg

gelir gider dengesi içinde baktığınızda, unimog'lar masraf ve yakıt fazlalığı nedeniyle Türkiye'de tutulmuyor, araçları karavana dönüştürme maliyetini geçsek bile aracı yürütme masrafı yüzünden birçok kişi heveslenip almasına rağmen bir müddet sonra elinden çıkarmaya çalışıyor

Lpg ile calisiyor ama ne yaktigini bilmiyorum, tabi bu onemli bir konu aslinda. Ama neticede ise gelip gitmiyeceksiniz , keyif icin olacak bir alet bu Levent bey ...eeee keyfinde hesabi olmaz:smiley:

keyifte kısıtlama olmaz, olmaz da......
günümüz şartları unimog kullanmama yönünde.... ;D

buralpdi' Alıntı:
keyifte kısıtlama olmaz, olmaz da......
günümüz şartları unimog kullanmama yönünde.... ;D

Evet Levent bey aynen dediginiz nedenlerle + diger bazi nedenlerle unimog karavana kimse ilgi gostermiyor durum buymus :smiley: bende merak ediyordum neden kimse yapmaz bu unimogu karavan diye .

Selamlar Erhan

Hadi Unimoğu aldık, içini de bir şekilde düzenledik. Sonra nasıl yürüteceğiz? Shell vs sponsor bulmak gerek :smiley:

Değerli dostlar,bir Unımog"u karavan haline getirip" dağ bayır,kar çamur gezmek"(tanım kafiyeli oldu sanırım?.. :D ) ,engel tanımamak nasıl olurdu?Bunun örnekleri var ama araçlar yeterli olsa da yaşam alanları çok dar.Böyle bir örnek varmıdır,yok ise bu yepyeni bir trend başlatabilir mi?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri