Umarsan Rena 360 Gözlem Ve Yorumlar (2 Adet Sipariş Verdik:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baturalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,083
İyi cesaret, yeni firma,kullanıcı yorumu yok,bir arkadaş sipariş verdim dedi
Sonra sipariş alana kadar çok ilgiliydiler, sipariş verdikten sonra değiştiler diye yazdı,sonra yazdıklarını sildi, hayırlı olur inşallah

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-------------------------------------------------------------------------------------

Bence bu üretici hakkında yapılmış en doğru yorum bu..
Siteye bir haller oldu son zamanlarda..
Hayatında karavan kullanmamış uzman yorumları..
Hiç karavan imal etmemiş,esas işi muhtelif sanayi dallarında polyester
parça üreten bir firmayı aşırı övmeler..

Ben buradaki arkadaşlarımıza, pek de hoşlarına gitmeyecek bir laf söyliyeyim.
Keşke acemiliği başkalarında atlatacak kadar beklese idiniz.
Hayal başka,övünme gerinme başka, tecrübe bambaşkadır.

Çook sevgili eski dostlarımız, kendilerini methedince iyi, hatalarını söyleyince kötü olduğumuz
ortizcilerin ilk karavanlarının ön camından yan camından su alması gibi
,(Çünki ben
görüp de ikaz edinceye kadar,yan minibüs camlarını, damak dışta olacak şekilde yanlış
monte ediyorlardı ve gidiş halinde yağmur yağınca içeri su giriyordu doğal olarak.
Yine ön cam montajı hatalıydı. Neyse sonradan düzeltmeleri yaptılar.)
bunlarda da bir sürü eksik,yanlış çıkacak.
Çünki karavan üreticisi değiller.
"Biz neler yaptı ki karavan ne ola ki.." zihniyeti ile ,
ilk anlarda hedefe yaklaşılmaz.
Tecrübe ile ileride düzelebilir herşey.

Ben olsam şu anda asla satın almaz, eksik ve noksanlarını
başkalarınıda gidermelerini beklerdim.

Ama malum söz, akıllar pazara çıkmış,herkes gidip kendiaklını satın almış,
bundan iyisi yok diye.

Son düzenleme:

Etiketler
karavan tecrübesi olan üyeler olarak bir yorum yaptığımız zaman,bir öneri sunduğumuz zaman neredeyse linç ediliyoruz
Bunu yapanlarda hayatında karavan sahibi olmamış,bir gece bile karavanda geçirmemiş kişiler
Ama ben kendi adıma artık akıllandım
İyi niyetimi rafa kaldırdım
Kimseye yol göstermeyeceğim,öneride bulunmayacağım
Kazıklanarak öğrensinler

karavan tecrübesi olan üyeler olarak bir yorum yaptığımız zaman,bir öneri sunduğumuz zaman neredeyse linç ediliyoruz
Bunu yapanlarda hayatında karavan sahibi olmamış,bir gece bile karavanda geçirmemiş kişiler
Kazıklanarak öğrensinler

Tecrübeli kamp ve karavancıların öneri ve tavsiyelerine ihtiyacımız var. Sizin gibi tecrübeli karavancıları takip eden birçok kişi var bunuda unutmayın derim. Yazdıklarınız tecrübeye dayalı buda sonuçta çıkıyor.

Tecrübeli karavan sahibi üyeler çeşitli whatsapp gruplarında karavancılar arasında paylaşım yapmayı ve sohbet etmeyi tercih ediyorlar artık. Gezi yazilari da youtube videolarina evrildi. Sanırım artık düzen böyle işlemeye devam edecek. Akın abinin de dedigi gibi herkes kendi aklına gore hareket edecek.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, hafta sonu fuara katıldım. Fiyat performans anlamında en mantıklısı Rena 3.60 geldi. Renanın standart donanımı diğerlerinde opsiyonel olarak satılıyor. Firma karavan sektörüne yeni giriyor o yüzden rakiplerine göre daha hesaplı. Firmayı daha önceden de tanıdığım için bana güven veriyor.

Tercihimi Rena 3.60 da yana kullanarak cumartesi günü siparişimi verdim.

Fuarı bende cumartesi gezdim 2 kişilik çekme karavanda hotomobil troy mükemmel ve kusursuzdur ithal ve aynı boyutta olanlarda dahil, bence birinciydi
Tuvaletin ve mutfak tezgağın konumu oturma grubundan ayrı olması çok kullanışlı olmuş

Haftasonu cumartesi günü fuara katıldım, çok kalabalık olduğu için yeterince inceleyememiştim. Bugün sakin zamanında yeterince inceleme fırsatı buldum. Görüntü ve standart donanım anlamında hemcinsleri arasında dikkat çeken bir karavan. Fakat karavan daha fuar için hazır olmadan getirilmiş.
* Giriş kapısı menteşelerinin bağlantı vidaları dışarı çıkmış gözükür vaziyette idi. Dediklerine göre farklı bir tip menteşe kullanacaklarmış ve bu görüntü olmayacakmış.
* Banyo kapısının oturduğu çerçeve trimleri düzgün yapılmamış. nasıl düzeltirler bilmiyorum. Sorduğumda durumun farkında olduklarını, teslim karavanlarının bu şekilde olmayacağını belirttiler. Banyo kapısının kilidi kırıktı. Cumartesi bir sıkıntı yoktu ama aşırı kalabalık vardı. Fazla kurcalanınca kırılmış.
* Yatak ve mutfak grubunun üzerindeki dolapların kapakları incecik bir bükülmüş levha şeklinde. Tutan bir kilit vs yok. Sadece menteşe kuvveti ile kapalı duruyor. Dediklerine göre ileride mıktatıslı tutacak koyabilirlermiş. Dolap kapaklarının kenarları pütürlü. Finishing anlamında sıkıntı var.
* Yatak altı saklama alanı geniş duruyor ama oraya daha daha 100 lt lik su deposu eklenecekmiş. Bir kısım alan kaybı olacak.
* Yatağı kaldırınca elyafı ve reçineden yapılan dış kaplama direk olarak göze çarpıyor. Dediklerine göre oraya bir iç kalıp yapılacakmış ve hem araya yalıtım olacakmış hemde bahsettiğim görüntü bozukluğu giderilecekmiş. Ayrıca stop lambalarına yatağın altından ulaşılabildiği için oraya iç kaplamaya stoplara erişim için kapak yapılacakmış.
* Banyonun bir kısmı tekerlek üzerine denk geldiği için dıştan kasetli tuvalet koymak mümkün gözükmüyor. Gümrükten daha çekemedikleri için banyoda havalandırma yoktu. Standart modelde 28x28 heki olacakmış.
* ön oturma gruplarının altına kapaklarla ulaşılabiliyor. Ama içerisi fiber malzemenin soğukluğunda (görünüş olarak soğukluk). İnsanın orayı kullanası gelmeyebilir.
* Karavanda henüz temiz ve kirli su depoları ile, Su dolum ağzı yoktu.
* Sorduğum zaman henüz aküyü nereye koyacaklarına karar verememişlerdi galiba. Son durumda ön kutu akü için kullanılacaktı.

* Mutfak tezgahı 60x80 cm, bu ölçüler dahilinde istenildiği şekilde ocak evye oynaması yapılabiliyor.
* Firma, değişiklik talep lerine ılımlı yaklaşabiliyor. Örneğin, Truma S2200 tipi ısıtıcı için yatak duvarına yer ayarlanması, kapıya cam açılması, girişte bulunan oturma grubuna ayakkabılık olarak çekmece açılması vs.
*İndel B 12v buzdolabı, Karavan camları, ithal ocak evyesi ile standart donanımı iyi bir karavan.
*Alt yapı Alko, frenli dingil/kapline sahip, alko yeşil amartisörler ve alko denge ayakları ile güzel bir altyapıya sahip.

Mevcutta incelemeye açılan karavan, geçtiğimiz ay Kocaeli'nde yapılan fuara katılan karavanmış. O zaman yapılan yorumlarda dikkat çeken bir konu dolap kapakları açıldığında dolap içlerinin yapı malzemesi olarak gözükmesi idi. Dolap içlerini suni deri tarzı bir malzeme ile kaplayarak bahsedilen kötü görüntünün önüne geçmişler.
Fakat genel olarak bakıldığında karavan için alınması gereken biraz daha yol var. Firma da bunun farkında gibi ama tam hazır olmayan bir ürün ile fuara katılmışlar. Bir önceki katıldıkları fuara göre yapılan düzeltme dolap içleri gibi duruyor. Önümüzdeki sene fuarda bu karavanın çok daha iyi durumda olacağını düşünüyorum ama şu ana tam hazır değil. Firma farkında olduğunu söyledeği sıkıntıları teslimde düzeltip verebilirse güzel karavan diyebiliriz ama bu karavanın yan tarafında duruan Rena 5 modeline baktığımda onunda dolap kapaklarının kenarları pütürlüydü ve görünüş olarak fena değil ama güzelde değildi. Rena 5 geçen senede fuara katılan bir karavandı. Onda bile düzeltmemeleri acaba dedirtiyor. Ahşap dolap kapağı bir alternatif olarak değerlendirebilirler belki.
Firmanın finishing anlamında biraz daha Rena 3 üzerinde çalışması gerekiyor.

Haftasonu cumartesi günü fuara katıldım, çok kalabalık olduğu için yeterince inceleyememiştim. Bugün sakin zamanında yeterince inceleme fırsatı buldum. Görüntü ve standart donanım anlamında hemcinsleri arasında dikkat çeken bir karavan. Fakat karavan daha fuar için hazır olmadan getirilmiş.
* Giriş kapısı menteşelerinin bağlantı vidaları dışarı çıkmış gözükür vaziyette idi. Dediklerine göre farklı bir tip menteşe kullanacaklarmış ve bu görüntü olmayacakmış.
* Banyo kapısının oturduğu çerçeve trimleri düzgün yapılmamış. nasıl düzeltirler bilmiyorum. Sorduğumda durumun farkında olduklarını, teslim karavanlarının bu şekilde olmayacağını belirttiler. Banyo kapısının kilidi kırıktı. Cumartesi bir sıkıntı yoktu ama aşırı kalabalık vardı. Fazla kurcalanınca kırılmış.
* Yatak ve mutfak grubunun üzerindeki dolapların kapakları incecik bir bükülmüş levha şeklinde. Tutan bir kilit vs yok. Sadece menteşe kuvveti ile kapalı duruyor. Dediklerine göre ileride mıktatıslı tutacak koyabilirlermiş. Dolap kapaklarının kenarları pütürlü. Finishing anlamında sıkıntı var.
* Yatak altı saklama alanı geniş duruyor ama oraya daha daha 100 lt lik su deposu eklenecekmiş. Bir kısım alan kaybı olacak.
* Yatağı kaldırınca elyafı ve reçineden yapılan dış kaplama direk olarak göze çarpıyor. Dediklerine göre oraya bir iç kalıp yapılacakmış ve hem araya yalıtım olacakmış hemde bahsettiğim görüntü bozukluğu giderilecekmiş. Ayrıca stop lambalarına yatağın altından ulaşılabildiği için oraya iç kaplamaya stoplara erişim için kapak yapılacakmış.
* Banyonun bir kısmı tekerlek üzerine denk geldiği için dıştan kasetli tuvalet koymak mümkün gözükmüyor. Gümrükten daha çekemedikleri için banyoda havalandırma yoktu. Standart modelde 28x28 heki olacakmış.
* ön oturma gruplarının altına kapaklarla ulaşılabiliyor. Ama içerisi fiber malzemenin soğukluğunda (görünüş olarak soğukluk). İnsanın orayı kullanası gelmeyebilir.
* Sorduğum zaman henüz aküyü nereye koyacaklarına karar verememişlerdi galiba. Son durumda ön kutu akü için kullanılacaktı.

* Mutfak tezgahı 60x80 cm, bu ölçüler dahilinde istenildiği şekilde ocak evye oynaması yapılabiliyor.
* Firma, değişiklik talep lerine ılımlı yaklaşabiliyor. Örneğin, Truma S2200 tipi ısıtıcı için yatak duvarına yer ayarlanması, kapıya cam açılması, girişte bulunan oturma grubuna ayakkabılık olarak çekmece açılması vs.
*İndel B 12v buzdolabı, Karavan camları, ithal ocak evyesi ile standart donanımı iyi bir karavan.
*Alt yapı Alko, frenli dingil/kapline sahip, alko yeşil amartisörler ve alko denge ayakları ile güzel bir altyapıya sahip.

Mevcutta incelemeye açılan karavan, geçtiğimiz ay Kocaeli'nde yapılan fuara katılan karavanmış. O zaman yapılan yorumlarda dikkat çeken bir konu dolap kapakları açıldığında dolap içlerinin yapı malzemesi olarak gözükmesi idi. Dolap içlerini suni deri tarzı bir malzeme ile kaplayarak bahsedilen kötü görüntünün önüne geçmişler.
Fakat genel olarak bakıldığında karavan için alınması gereken biraz daha yol var. Firma da bunun farkında gibi ama tam hazır olmayan bir ürün ile fuara katılmışlar. Bir önceki katıldıkları fuara göre yapılan düzeltme dolap içleri gibi duruyor. Önümüzdeki sene fuarda bu karavanın çok daha iyi durumda olacağını düşünüyorum ama şu ana tam hazır değil. Firma farkında olduğunu söyledeği sıkıntıları teslimde düzeltip verebilirse güzel karavan diyebiliriz ama bu karavanın yan tarafında duruan Rena 5 modeline baktığımda onunda dolap kapaklarının kenarları pütürlüydü ve görünüş olarak fena değil ama güzelde değildi. Rena 5 geçen senede fuara katılan bir karavandı. Onda bile düzeltmemeleri acaba dedirtiyor. Ahşap dolap kapağı bir alternatif olarak değerlendirebilirler belki.
---------------------------------------------------------------------------------------------

"....
. Rena 5 geçen senede fuara katılan bir karavandı. Onda bile düzeltmemeleri acaba dedirtiyor. Ahşap dolap kapağı bir alternatif olarak değerlendirebilirler belki.
Firmanın finishing anlamında biraz daha Rena 3 üzerinde çalışması gerekiyor. "

Mustafa Bey merhaba;
çok iyi gözlem yapmışsınız, ayağı yere basan..

Bir önceki mesajımda önerdiğim bu idi.
Seçiminiz hayırlı olsun.

Son düzenleme:

@AltugGzlkck Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın.

Ama malum söz, akıllar pazara çıkmış,herkes gidip kendi aklını satın almış, bundan iyisi yok diye.

Tüm yazılanları tek satırda toparlamışsınız, ağzınıza sağlık.

Kazıklanarak öğrensinler

Bu konu ile ilgili bir önerini görmedim ki linç edelim seni. Ha üreticileri kast ediyorsan orasını bilemem tabi ki kim ne dedi size. Dolabı olmayan bir Ortiz, yerli şasesi ve minibüs camı olan bir MAY yada 3 metre ve el yapımı camı olan bir Carabinata ile aynı paraya gerçek karavan malzemeleri ile donatılmış bir karavan alıyorsunuz, bu bence kazıklanma değildir. Bir çok üretici 220v buzdolabı koyarken, Rena 6000TL lik bir buzdolabı koyarak aynı fiyatlara veriyor. Zevkler ve renkler tartışılır elbet, ama bu kazıklanmak değil. Buna Kazan-Kazan diyoruz. İlk ürün riskini alarak ben kaliteli bir ürünü daha uygun bir fiyata almış oluyorum. Firma da bu sayede hızlıca piyasaya girip, ürününün yaygınlaşmasını sağlayarak görücüye çıkartıyor çok bilindik bir pazarlama taktiği. Ayrıca diğer karavanlara benzemeyen ve sıradan olmayan bir ürün aldığım için de ayrıca mutluyum :smiley: Diğer karavancı dostlar da sevincimi paylaşır yada iyi/kötü deneyimimden faydalanır diye bu başlığı açtım ama dediğiniz doğru galiba, deneyimden faydalanmaktansa taşlamak daha kolay olmuş.

Çok güzel tespitler, bizde aynı noktalara takılmıştık, hepsinin teslimatta düzeltileceğini ilettiler. Trim ve finishing işi en basiti, beyaz renk bir fitil göstermişlerdi bize hala takmamışlar mı? Dolap içleri deri kaplanıyor dediğiniz gibi. Karavanı alınca bizzat hangileri düzeltilmiş hangileri düzeltilmemiş detaylıca yazacağım yoksa kendi karavanımı övmekten üstadlar beni afaroz edecek :smiley:

Rena 3.60 arkadaşlarımızla inceledik genel olarak iyiydi çok mükemmel olsa 100bin tl ve üzeri olur bence, dolap kapakları, ahşap güzel dururdu ama bu kaliteli ağaç efekti kağıtlar var kaplanarak konsept oluşturulabilir

@AltugGzlkck Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın.

Bu konu ile ilgili bir önerini görmedim ki linç edelim seni. Ha üreticileri kast ediyorsan orasını bilemem tabi ki kim ne dedi size. Dolabı olmayan bir Ortiz, yerli şasesi ve minibüs camı olan bir MAY yada 3 metre ve el yapımı camı olan bir Carabinata ile aynı paraya gerçek karavan malzemeleri ile donatılmış bir karavan alıyorsunuz, bu bence kazıklanma değildir. Bir çok üretici 220v buzdolabı koyarken, Rena 6000TL lik bir buzdolabı koyarak aynı fiyatlara veriyor. Zevkler ve renkler tartışılır elbet, ama bu kazıklanmak değil. Buna Kazan-Kazan diyoruz. İlk ürün riskini alarak ben kaliteli bir ürünü daha uygun bir fiyata almış oluyorum. Firma da bu sayede hızlıca piyasaya girip, ürününün yaygınlaşmasını sağlayarak görücüye çıkartıyor çok bilindik bir pazarlama taktiği. Ayrıca diğer karavanlara benzemeyen ve sıradan olmayan bir ürün aldığım için de ayrıca mutluyum :smiley: Diğer karavancı dostlar da sevincimi paylaşır yada iyi/kötü deneyimimden faydalanır diye bu başlığı açtım ama dediğiniz doğru galiba, deneyimden faydalanmaktansa taşlamak daha kolay olmuş.

Çok güzel tespitler, bizde aynı noktalara takılmıştık, hepsinin teslimatta düzeltileceğini ilettiler. Trim ve finishing işi en basiti, beyaz renk bir fitil göstermişlerdi bize hala takmamışlar mı? Dolap içleri deri kaplanıyor dediğiniz gibi. Karavanı alınca bizzat hangileri düzeltilmiş hangileri düzeltilmemiş detaylıca yazacağım yoksa kendi karavanımı övmekten üstadlar beni afaroz edecek :smiley:
Fitili takmamışlardı. Cumartesi günü Ali beyde fuardaydı. Bana dolap kapak kenarlarına fitil takılacağını Ali bey söylemişti. Bugün gidip konuştuğum bir bayan ve bir beyfendi fitil takılınca kapağı tam oturmadığını, bunun yerine kapak kenarlarını biraz daha düzelteceklerini söylediler.
Donanım ve standart anlamında çok iyi bir karavan ama keşke bu kadar eksikle gelmeselerdi de aklımızda "acaba" bırakmasalardı. Kocaeli fuarından beri sadece dolap içlerini düzeltebilmişler. Dolap kapaklarına 1 yıllık diğer karavanlarına baktım malesef o da aynı durumdaydı.
Gerekli düzeltmeleri yaparlarsa gerçekten çok güzel bir karavan ortaya çıkacak.

Değerli dostlar Merhabalar son 2 yıldır karavan bakıyorum, forumdaki birçok yazıyı okumuşumdur. Dün de Karavan fuarına katıldım lafı çok uzatmak istemiyorum .Hamasi cümlelerle YouTube'da, internet sitelerinde anlattıkları karavanların ne kadar saçma sapan yapıldığına bizzat şahit oldum ve sonuç olarak bu forumdaki tecrübeli karavancı abilerimizin söylediklerinin doğruluğuna bizzat şahit oldum. Bir insan fuara getirdiği ürüne bile özenmiyor ve çeşitli bahaneler üretiyorsa işi bağladıktan sonra farklı bir şey yapacağını beklemek ancak kişinin "çok fazla iyi niyetiyle" açıklanır sanırım. Hele hele o ilk girişteki siyah karavanın sahibi adına ben utandım. En basitinden duşta bildiğimiz ev fayansı kullanması sanırım her şeyi açıklıyor.

---------------------------------------
Teşekkür ederim.
Biraz yaş icabı, biraz imalat mühendisliğinin çilesi olan,çalıştırdığımız ,
usta veya taşeronların yüklediği yılların stres birikintisi ile,
bazen kırıcı oluyor ama, tecrübelerimi aktarıp,
üyelerin doğru karar almalarına yardımcı olmak istiyorum.

Kararlarınız hayırlı olsun.

Umarsancıları internette bir video da izledim.
Baba oğul çok efendi ve konuşulur insanlar.
Tek eksikleri, karavan konusunda tecrübesizler.

Keşke bu konuda karavanı bilen birkaç insanla müşaverede
bulunmuş olsaydılar,
bence daha güzel karavan çıkarırlardı.

Fuara gitmedim, gitseydim bir kaç öneride bulunabilirdim.
Gerek çift kabuğun, yani iç polyester kalıbın kalkması,
yani içinin izole üzeri kavak kontra + kaplama yapılması ve
gerekse daha fonksiyonel iç yerleşim konusunda..

Değerli dostlar Merhabalar son 2 yıldır karavan bakıyorum, forumdaki birçok yazıyı okumuşumdur. Dün de Karavan fuarına katıldım lafı çok uzatmak istemiyorum .Hamasi cümlelerle YouTube'da, internet sitelerinde anlattıkları karavanların ne kadar saçma sapan yapıldığına bizzat şahit oldum ve sonuç olarak bu forumdaki tecrübeli karavancı abilerimizin söylediklerinin doğruluğuna bizzat şahit oldum. Bir insan fuara getirdiği ürüne bile özenmiyor ve çeşitli bahaneler üretiyorsa işi bağladıktan sonra farklı bir şey yapacağını beklemek ancak kişinin "çok fazla iyi niyetiyle" açıklanır sanırım. Hele hele o ilk girişteki siyah karavanın sahibi adına ben utandım. En basitinden duşta bildiğimiz ev fayansı kullanması sanırım her şeyi açıklıyor.
Valla fikirlerimizi söyleyince bazı arkadaşlar kızıyor, patlıyor
Ama sonra dediğimize geliyorlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR