Umarsan Rena 360 Gözlem Ve Yorumlar (2 Adet Sipariş Verdik:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baturalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,083
O1 Belgesi de geçtiğimiz hafta çıkmış bizde 15-20 güne kadar karavanımıza kavuşmuş oluruz umarım. Daha duyuralı 1 ay olmadan 14 siparişi geçmiş olmaları gerçekten tebrik edilecek bir durum. Bazı firmalar satış yapma odağı taşırken, bazı firmalarda gerçekten bir ürün yapmaya odaklanır ve o üründe kendisini satmaya başlar, bu da ona bir örnek olsa gerek.

Sıcak su için, banyonun darlığından ötürü şofben koymak istemedim. Ani su ısıtıcılar da 7000w civarından elektrik çektiği için çok mantıklı gelmedi bana, Truma Combi yada benzer bir ürüne 1000-2000€ vermek de içimden gelmediği için farklı bir çözüm bulduk. Türkiye'de bulunmadığı için yurt dışından seyyar lpg'li mini şofben buldum(Campalux), bu sezon böyle deneyeceğim. Bunun için de ön tüplüğe sıcak ve soğuk su tesisatı çekilmesi gerekiyor bunu da Umarsana danışıp çözeceğim.

@s.bulbul54 Çok teşekkürler, hoşbulduk. Açıkçası 360 bir karavan oldukça küçük olmasına rağmen, köşelerden kaçınarak tüm bağlantı noktalarının radius'lu tasarımı sayesinde genişlik, ferahlık ve temizlik hissi veriyor. Bu yuvarlatılmış hatlar benim mimaride de çok hoşuma gittiği için ilk görüşte aşk gibi oldu diyebilirim :smiley: Duvar kağıdı sonradan yapmak biraz zor olabilir çünkü neredeyse tüm köşeler radiuslu. Terlemeden çok endişelenmiyorum çünkü DışKabuk+İzolasyon+HavaBoşluğu+İçKabuk gibi bir katman yapısı var, o yüzden terleme bence yapmaz ama gözlemleyip yazarım, zira biz 4 kişi kalacağımız için bizde yapmazsa kimsede yapmaz. Ben genel olarak karavanlarda en çok küf probleminden endişeliydim fakat bu tarz fiber odalar ultra temiz olması gereken ameliyathane yapımında da kullanıldığını unutmamak lazım. Küf,kir yada bakterinin tutunabileceği bir yüzey yada köşe girinti olmadığı için gerçekten standart karavanlara göre antibakteriyel bir ortam sunacağını düşünüyorum.

@Gani59 Benimde ilk karavan tecrübem olacak açıkçası, ya Sakarya'da yada fuarda mutlaka gidip görün, görmeden karar vermeyin çünkü gerçekten farklı bir tasarıma sahip. Ersin Bey yada Ruken Hanım mutlaka tanışıp bilgi alın bence.

Etiketler
Merhaba,
Hafta sonu firmayı ziyarete gittim. Yaklaşık 3 saat zaman ayırdılar. Benim çok hoşuma gitti, sıcak su ve ısıtma konusunda karar veremedim o yüzden sipariş veremedim :smiley:

Ortiz, caretta ve erba firmalarını ziyaret ettim. Renanın tasarımı ve standart özellikleri diğerlerinin üstünde.

Firma yeniliklere açık, kalıp sistemi olduğu için iç tasarımda değişiklik yapılamıyor. Onun haricinde dolap renkleri, kumaş, cam ölçüleri, aydınlatma gibi konularda isteğimizi yapıyorlar. Benim hoşuma gitti ama @baturalp beyin dediği gibi gidip görülmesi gereken karavan.

Ben de yazılanlara katılıyorum. 1 adet siparişim var. Firma yetkilileri şu ana kadar çok olumlu.

Ayrıca kullandıkları ürünler hep kaliteli. Baz donanımlarına kaliteli ürünleri dahil ederek farklılaşma yoluna gittiler.

Düşünün

mobilyalar Kavak Kontra

Buzdolabı
Indel B

Camlar
Sineklikli Storlu Plexi Karavan Camı

Ocak Evye
İthal karavan tipi, musluklar 12V

Bir de bunların üzerine kaliteli işçilik, kaliteli ve iyi tasarlanmış tesisat ve sorunsuz teslimat performansı ekleyebilirlerse iddaa ediyorum Türkiye’de Avrupa Karavan Yerli Karavan kalite makası kapanmış olur.

Mart 2020’de Teslim aldığımda çok detaylı bir video inceleme yapacağım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben de yazılanlara katılıyorum. 1 adet siparişim var. Firma yetkilileri şu ana kadar çok olumlu.

Ayrıca kullandıkları ürünler hep kaliteli. Baz donanımlarına kaliteli ürünleri dahil ederek farklılaşma yoluna gittiler.

Düşünün

mobilyalar Kavak Kontra

Buzdolabı
Indel B

Camlar
Sineklikli Storlu Plexi Karavan Camı

Ocak Evye
İthal karavan tipi, musluklar 12V

Bir de bunların üzerine kaliteli işçilik, kaliteli ve iyi tasarlanmış tesisat ve sorunsuz teslimat performansı ekleyebilirlerse iddaa ediyorum Türkiye’de Avrupa Karavan Yerli Karavan kalite makası kapanmış olur.

Mart 2020’de Teslim aldığımda çok detaylı bir video inceleme yapacağım.

Merhaba hayırlı olsun, bende sipariş vermek üzereyim :smiley: Isıtıcı, güneş paneli aldınız mı?

İyi cesaret, yeni firma,kullanıcı yorumu yok,bir arkadaş sipariş verdim dedi
Sonra sipariş alana kadar çok ilgiliydiler, sipariş verdikten sonra değiştiler diye yazdı,sonra yazdıklarını sildi, hayırlı olur inşallah

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi cesaret, yeni firma,kullanıcı yorumu yok,bir arkadaş sipariş verdim dedi
Sonra sipariş alana kadar çok ilgiliydiler, sipariş verdikten sonra değiştiler diye yazdı,sonra yazdıklarını sildi, hayırlı olur inşallah

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Firma fiber konusunda çok tecrübeli. Otokar vb. köklü şirketlerin uzun dönem tedarikçisi. Ben de savunma sektöründe olduğum için bizim sektörde uzun dönem tedarikçi olma işi güven gerektirir.

Haklısınız ortada ürün olmayınca risk aldık bir miktar. Şu ana kadar ben bir sorun yaşamadım bilakis isteklerime olumlu döndüler ama tabi teslimatta da böyle memnun kalmış olur muyuz göreceğiz. :smiley:

Merhaba hayırlı olsun, bende sipariş vermek üzereyim :smiley: Isıtıcı, güneş paneli aldınız mı?

Ben Güneş paneli almadım firmadan. Kendim orta yollu bir çözüm araştırıyorum. Panelleri de getirin takarız dedi firma sahibi Ali Bey, teslim almadan taktırmış olurum diye düşünüyorum.

Ben ilave Webasto aldım.

Ön camı komple plexi yapma hayalim vardı, aldıktan sonra beni biraz uğraştıracak ama gerçekten çok farklı bir şekle kavuşacak. Kapı camınıda plexi den kestirip takacağım, çok şık da bir perde planladım. İsteyen olur ise ölçüleri paylaşırım.

Evet ben bunu en başından beri biliyordum zaten :smiley:

@AltugGzlkck Ortam ısıtıcı olarak Webasto 2000STC takılacak, Su ısıtıcı için farklı bir alternatif deneyeceğim (Campalux 6L olarak aratabilirsiniz). Her ne kadar bu sezon kamp alanlarında konaklamayı tercih edecek olsak da, olası aksiliklere karşı yaşam aküsü ve solar panel koyulacak gibi gözüküyor, ama net karar veremedim.

@omnitemporal Bazı arkadaşlar art niyetli olarak yazılanları kullanınca silmek durumunda kaldım. İlk yazımda da bahsettiğim ve sizin de tabir ettiğiniz gibi biz topraktan girdik, başta bazı belirsizlikler vardı dolayısı ile, şu anda çözülmüş olduğunu umuyorum.

Ön camı komple plexi yapma hayalim vardı, aldıktan sonra beni biraz uğraştıracak ama gerçekten çok farklı bir şekle kavuşacak. Kapı camınıda plexi den kestirip takacağım, çok şık da bir perde planladım. İsteyen olur ise ölçüleri paylaşırım.

@AltugGzlkck Ortam ısıtıcı olarak Webasto 2000STC takılacak, Su ısıtıcı için farklı bir alternatif deneyeceğim (Campalux 6L olarak aratabilirsiniz). Her ne kadar bu sezon kamp alanlarında konaklamayı tercih edecek olsak da, olası aksiliklere karşı yaşam aküsü ve solar panel koyulacak gibi gözüküyor, ama net karar veremedim.

@omnitemporal Bazı arkadaşlar art niyetli olarak yazılanları kullanınca silmek durumunda kaldım. İlk yazımda da bahsettiğim ve sizin de tabir ettiğiniz gibi biz topraktan girdik, başta bazı belirsizlikler vardı dolayısı ile, şu anda çözülmüş olduğunu umuyorum.

Plexi yapma bence süper fikir farklı bir hava katacaktır. Standartta kapı camı yok sanırım. Siz orayı kestirip mi yaptıracaksınız?

Ben ısıtıcı için daha karar veremedim, bilgi sahibi olmadığımdan yanlış karar vermemek için araştırıyorum sanırım fuarda karar vereceğim.

Yaşam akülerini araçtan şarj etmek için 13 pin takılması gerekiyor değil mi? Ona göre çeki demiri araştırıyorum da

Plexi yapma bence süper fikir farklı bir hava katacaktır. Standartta kapı camı yok sanırım. Siz orayı kestirip mi yaptıracaksınız?

Ben ısıtıcı için daha karar veremedim, bilgi sahibi olmadığımdan yanlış karar vermemek için araştırıyorum sanırım fuarda karar vereceğim.

Yaşam akülerini araçtan şarj etmek için 13 pin takılması gerekiyor değil mi? Ona göre çeki demiri araştırıyorum da

Evet kapı camı da ön cam da standartta yok, kendim yapacağım.

Ortam ısıtıcı için başka alternatifiniz yok zaten, Truma tarzı soba takacak yer yok, Truma Combi ise 2000€, geriye webasto tek alternatif kalacak, yinede siz düşünün ama çare yok :smiley: Çaydanlıkta su ısıtırım derseniz o ayrı :smiley:

Araçtan şarj almak göründüğü kadar kolay değil, onun yerine 300watt bir panel ve 40amp bir PWM şarj ünitesi çok daha faydalı olur, zaten solar takacaksanız araçtan almayı hiç düşünmeyin, değmez onun maliyetine MPPT solar şarj takarsınız:

1. Direk araç aküsünden arkaya kadar kablo çekmelisiniz, mesafeden kayıp çok, kaliteli ve kalın bir kablo lazım, ( bagaj tarafında 20amp priz yoksa) 7pinde yer kalmıyordu, o yüzden 13 pine geçmektense ben ek bir soket yapardım.

2. Sadece kablo çekmek ile iş bitmiyor, akım sınarlayıcı özelliği olan bir şarj cihazı lazım. Ayrıca belirli bir voltajın altında da otomatik kesmesi lazım ki araç aküsü boşalmasın. Kaliteli bir cihaz 500tl civarına mal olur, ucuz yollu halledeyim derseniz 10amp bir solar şarj aletinin de bu iş için kullanıldığını söylediler ama ben denemem.

3. 100ah bir yaşam aküsü taktığınızı varsayım, araçtan 20ah bir şarj aleti ile şarj ettiğiniz takdirde araç aküsüne ve dinamosuna çok yük binecektir. Eğer 10ah lik bir şarj devresi kullanıranız da, şarj süresi 10 saat sürecektir :smiley: tabi bir yandan da dolabın filan elektrik çektiğini düşünün.

Evet kapı camı da ön cam da standartta yok, kendim yapacağım.

Ortam ısıtıcı için başka alternatifiniz yok zaten, Truma tarzı soba takacak yer yok, Truma Combi ise 2000€, geriye webasto tek alternatif kalacak, yinede siz düşünün ama çare yok :smiley: Çaydanlıkta su ısıtırım derseniz o ayrı :smiley:

Araçtan şarj almak göründüğü kadar kolay değil, onun yerine 300watt bir panel ve 40amp bir PWM şarj ünitesi çok daha faydalı olur, zaten solar takacaksanız araçtan almayı hiç düşünmeyin, değmez onun maliyetine MPPT solar şarj takarsınız:

1. Direk araç aküsünden arkaya kadar kablo çekmelisiniz, mesafeden kayıp çok, kaliteli ve kalın bir kablo lazım, ( bagaj tarafında 20amp priz yoksa) 7pinde yer kalmıyordu, o yüzden 13 pine geçmektense ben ek bir soket yapardım.

2. Sadece kablo çekmek ile iş bitmiyor, akım sınarlayıcı özelliği olan bir şarj cihazı lazım. Ayrıca belirli bir voltajın altında da otomatik kesmesi lazım ki araç aküsü boşalmasın. Kaliteli bir cihaz 500tl civarına mal olur, ucuz yollu halledeyim derseniz 10amp bir solar şarj aletinin de bu iş için kullanıldığını söylediler ama ben denemem.

3. 100ah bir yaşam aküsü taktığınızı varsayım, araçtan 20ah bir şarj aleti ile şarj ettiğiniz takdirde araç aküsüne ve dinamosuna çok yük binecektir. Eğer 10ah lik bir şarj devresi kullanıranız da, şarj süresi 10 saat sürecektir :smiley: tabi bir yandan da dolabın filan elektrik çektiğini düşünün.
Truma tarzı soba takacak yer yok diye yazmışsınız, Mutfak ve banyonun arasındaki kısımda sabit yatağın duvarına Truma S2200 takılabilir diye düşünüyorum. Mutfağa gelen LPG hattından LPG çekilip, sol yan duvardan da baca çıkışı verilebilir. Ya da elektrik harcadığı için pek benim için tercih edilecek bir ürün olmasa da Truma E1800 tarzı bir ısıtıcı da kullanılabilir.

Truma tarzı soba takacak yer yok diye yazmışsınız, Mutfak ve banyonun arasındaki kısımda sabit yatağın duvarına Truma S2200 takılabilir diye düşünüyorum. Mutfağa gelen LPG hattından LPG çekilip, sol yan duvardan da baca çıkışı verilebilir. Ya da elektrik harcadığı için pek benim için tercih edilecek bir ürün olmasa da Truma E1800 tarzı bir ısıtıcı da kullanılabilir.

Benim söylemek istediğim, hazır bir yeri yok, takmak istenirse başka noktaları da etkilediği için tasarımda birkaç değişiklik gerektirdiği. Takılmak istendikten sonra gerekiyorsa mutfak dolabı iptal edilir yine takılır ama değer mi o tartışılır. Belirtilen duvara takılabilir belki ama bu seferde çekmecelerin daraltılması gerekebilir zira açılıp kapanırken soba engel teşkil edecek.

Truma E1800 1994* yılında üretimi bitti, E serisi de en son 2010* yılında üretildi. Artık VarioHeat Eco ve Comfort olarak 2 model olarak çıkıyor ve Türkiye fiyatı 2100€. Truma Combi ve Varioheat dışında LPG ile çalışan piyasada kolay bulunur başka ürün var mı? Varsa gerçekten bilmek isterim.

*Referans: Truma - Trumatic E

Benim söylemek istediğim, hazır bir yeri yok, takmak istenirse başka noktaları da etkilediği için tasarımda birkaç değişiklik gerektirdiği. Takılmak istendikten sonra gerekiyorsa mutfak dolabı iptal edilir yine takılır ama değer mi o tartışılır. Belirtilen duvara takılabilir belki ama bu seferde çekmecelerin daraltılması gerekebilir zira açılıp kapanırken soba engel teşkil edecek.

Truma E1800 1994* yılında üretimi bitti, E serisi de en son 2010* yılında üretildi. Artık VarioHeat Eco ve Comfort olarak 2 model olarak çıkıyor ve Türkiye fiyatı 2100€. Truma Combi ve Varioheat dışında LPG ile çalışan piyasada kolay bulunur başka ürün var mı? Varsa gerçekten bilmek isterim.

*Referans: Truma - Trumatic E
Haklısınız Rena 360'ın tanıtım videolarını izleyince S2200 için bahsettiğim yer çekmecelere engel olacak. dolabın altı da dolap genişliği nedeniyle pek uygun değil gibi. Truma E serisini örnek vermemin sebebi ( yeni seri hakkında pek bilgim yok ama şekil ve çalışma prensibi olarak benzer ürünler zaten) lpg ile çalışan ısıtıcı örneği olması idi.
Halihazırda dizel kombili motokaravanım var fakat 750kg altı 4 kişilik bir çekme karavana geçmek istiyorum. 4 mevsim kullanmak istediğim 750kg altı çekme karavan için lpg li ısıtma sistemi ne olabilir şeklinde beyin jimlastiği yapmaya çalışıyorum bende :smiley:

Son düzenleme:

Bu arada İstanbul'da yapılan Fuarı gezdik bugün ve biraz inceledim Umarsan'ı. Gayet hoş ve yeterli genişlikte geldi. Ufak tefek düzeltilmesi gereken şeyler mevcut. Isıtıcı için konuştuğumda, Truma S2200 için daha önce bahsetmiş olduğum yere, yer ayarlayabildiklerini (yatağın duvarına biraz gömme birşekilde) söyledi Ali Bey. Kısaca istenirse Truma S2200 takılabileceğini belirttiler.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR