Evet kapı camı da ön cam da standartta yok, kendim yapacağım.
Ortam ısıtıcı için başka alternatifiniz yok zaten, Truma tarzı soba takacak yer yok, Truma Combi ise 2000€, geriye webasto tek alternatif kalacak, yinede siz düşünün ama çare yok
Çaydanlıkta su ısıtırım derseniz o ayrı
Araçtan şarj almak göründüğü kadar kolay değil, onun yerine 300watt bir panel ve 40amp bir PWM şarj ünitesi çok daha faydalı olur, zaten solar takacaksanız araçtan almayı hiç düşünmeyin, değmez onun maliyetine MPPT solar şarj takarsınız:
1. Direk araç aküsünden arkaya kadar kablo çekmelisiniz, mesafeden kayıp çok, kaliteli ve kalın bir kablo lazım, ( bagaj tarafında 20amp priz yoksa) 7pinde yer kalmıyordu, o yüzden 13 pine geçmektense ben ek bir soket yapardım.
2. Sadece kablo çekmek ile iş bitmiyor, akım sınarlayıcı özelliği olan bir şarj cihazı lazım. Ayrıca belirli bir voltajın altında da otomatik kesmesi lazım ki araç aküsü boşalmasın. Kaliteli bir cihaz 500tl civarına mal olur, ucuz yollu halledeyim derseniz 10amp bir solar şarj aletinin de bu iş için kullanıldığını söylediler ama ben denemem.
3. 100ah bir yaşam aküsü taktığınızı varsayım, araçtan 20ah bir şarj aleti ile şarj ettiğiniz takdirde araç aküsüne ve dinamosuna çok yük binecektir. Eğer 10ah lik bir şarj devresi kullanıranız da, şarj süresi 10 saat sürecektir
tabi bir yandan da dolabın filan elektrik çektiğini düşünün.