Uludağ Zirve Tırmanışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahasan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,052
Ynt: Uludağ Zirve Tırmanışı

Gökhan bey
sizin siteyi biliyorum, biz de Migros'un ve çarşının hemen üstündeki caddedeyiz
telefonu kaydettim, dediğiniz köyden çıkmayı deneriz olmazsa canlı bağlantıya geçeriz sizinle ;)

agbilgic' Alıntı:
zekeriyaköy'lü mert beye cevap;

özür, mesajınızı şimdi farkettim..

hııı, garantikoza'mı ??
biz, mezarlağın üstünde ki, hani şu damları,
kaptan spak'ın uzay gemisine benzeyen yeni basın sitesi var ya, ordayız, # 36..
arka yolda mezarlığa daha yakın, camlarında ferforje var, en büyük evlerden bi küçük ..

kiraz şark., cem abiye ara sıra gider, çay kahve, geyik filan,
veteriner hasan & eczacı metin, kardeşim gibiler..

sorunuza cevap, valla ben zirve yanı, göllerden alaçam'a dağbisikleti ile 15 sene önce inmiştim,
sadece cipler çıkar, çok iç açıcı bir yol değil, ama otellerden daha akılcı gibi..
otellden tin tin göllere yürü babam yürü, hiç bir esprisi yok
(hele o volfram'a kadar olan yol var ya, gıcık mı gıcık )..
yürüyüşünü tırmanışınızı göllerden de yaparsınız ..

şimdi köye vardığınızda yolu bir sorun, üzgünüm, y
olun şu anda ki durumu hakkında bir fikrim yok

iyi gezi..
yağmur yağmaz inşallah, kampta yağmur, offf, offf

gökhan
# 05323810200 (telekız numarası gibi di mi ??) :smiley:

Arkadaşlar
www.meteor.gov.tr den baktım da hava haftasonu için pek iç açıcı görünmüyor
yarın başlayacak ve aralıksız ctesi günü de devam edecek sürekli yağmur gösteriyor 5 günlük tahminde
ancak yine de 2-3 gün daha beklemek lazım netleşmesi için
Yalnız Lopez haftaya gerçekten muhteşem olacak gibi ;D

evet yağmur olursa, pazar günü İstanbul'da erkenden araziye çıkalım rota keşfedelim derim ben
google earth den baktım da zekeriyaköyden de bir çok orman yolu var Ağaçlı'ya kadar gidiyor, muhtemelen Gökhan bey biliyordur oraları

olur o da olur.. yağmur birşey değil de Uludağ'da sis olursa hiçbişeye benzemez..
dalışa mı gitsek yoksa 18ti2.gif

Mert paşam,
Ne yapsak bilmiyorum valla.Hava yağışlı gözüküyor ama perşembe akşamı hava durumuna tekrar göz atmakta fayda var. Yaa o kadar istedik bu yaz bi gidemedik şu uludağ'a :( Çanakkale taraflarıda yağışlı gözüküyor dalış olayı nasıl olacak ???

Neyse hayırlısı olsun bakalım. Ama ben burada uludağ tırmanışı ile ilgili sanki kamp ve tırmanış organizasyonu olabilecekmiş gibisinden ??? alaçam yolunu tarif edeyim. Uludağ-Alaçam yolu için Bursa Kestel ilçesine girmeden Bursa Çimento yoluna saparak Aksu Köyü yoluna girilir. Aksu köyüne gelmeden Alaçam tabelası yönünde yol takip edilir. Alaçam köyüne kadar yol sürekli tırmanış ve asfalt. Alaçamdan sonra göller bölgesi sadece traktör ve 4X4 araçların ilerleyebileceği türden. Alaçam'dan göller bölgesine gelinerek burada kamp atılır.

Ama benim tavsiyem çobankaya'da kamp atılıp oradan tırmanış gurubu ile zirve yoluna girmek. Hava güzel olursa harika olacağına inanıyorum ;)

Mert paşam duruma göre diğer durumlarıda değerlendiririz... :D

Göller bölgesi daha güzel değil mi kamp için? hem zirveye de yakın
ayrıca araçlarla bir rota da keşfetmiş oluruz klasik uludağ oteller çıkışı yerine ;)
çobankaya otellerin üstü değil mi?
Hasan paşam dalış yağmurda da olur sonuçta fırtına olmadıkça suyun altı hep aynı, ibrice'de sığınacak yer de bulunur merak etme ;) ama dağ aktivitesi kesinlikle olmaz sonuçta amaç zirveden manzarayı görmek

sizi için valla ma "yağmur yağma duasına" çıkıcam,
siz de katılırısınız ki, kampta yağmur, gıcık mı gıcık; off off
ateş yakamazsın, dışarı çıkamazsın, çadırın içinde tıkılır kalırsın..

canlar, çobankaya, otelleri filan boşverin,
alaçam'dan düm düzlek doğru göllere..
tavsiye ............... harikadır..

(ha göle girmeyin, düden müden vardır, çeker,
bi kere bolkar, karagölde bi çoban çocuk çok seneler önce boğulmuş
(mezarı gölün yanıbaşında rahmetlinin),
bilmeyenlere, bu dağ göllerinde, düden oluyor, girdap mirdap yapıyor, aman dikkat ..)

gökhan

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR