Uludağ Göller Bölgesi Off-Road Gezisi (25 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BrkEmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,766
Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Off-Road Gezisi (25 Temmuz 2009)

bu geziyi yapan arkadaşlar nerede acaba 1 aydır yol soruyoruz ama kimse cevap vermiyor

Etiketler

kimse yardımcı olmuyor bize kanka napalım iş başa düştü biz yol bulcaz artık

valla kanka bugün sordum bursada birilerine onlar farklı bir yol tarif ettiler alacam yolu diye bir köyden gidiliyormuş

linonehart rumuzlu arkadaş
siteye uzunca bir zamandır giremedim bunun için göller bölgesine gidiş yolu ile ilgili cevabı biraz geçikmeli veriyorum
*Bursadan çıkıp ankara istikametini takiben kestelden çimanto fabrikasına dönüp eski inegöl yolunda tabelaları takip edip alaçam sapağından asfalt bir yol ile alaçama çıkıyorsun ormana girilmez tabelasından sonra toprak ve taşlı bir yola girip tırmanışa başlıyorsun yol seni doğruca önce karagöl devamındada kilimli göle çıkarıyor kilimli gölün hemen arkasındada 12 ay boyunca erimeyen buzlu göl bulunmakta.Yollara gelince bu yıl oldukça güzel bırakın4*4 leri cliolar bile çıkıyor.dönüşte orhaniye üzerinden inmenizi tavsiye ederim
iyi eylenceler

çok güzel gezi.paylaşım için teşekkürler.

2 ağustos 2009 uludağ buzlu göl

DSC00739.jpg

rakım kaç.hiç ağaç yok.acaba rakım çokmu fazla.

göller bölgesi rakımı 2545 metre o yüzden hiç ağaç yok bilgi için ayrıca tesekkür ederim

vallahi çok güzel bir gezi programı apmış kardeşim göllere bizede ona takılmak kalıyor yrın akşam resimer geliyo

Arkadaslar kusura bakmayin islerimin yogunlugu sebebiyle sorulariniza cevap vermedim ama modelci61 gayet acik tarif etmis. Dedikleri aynen dogrudur...

Tesekkurler modelci61.

modelci61' Alıntı:
linonehart rumuzlu arkadaş
siteye uzunca bir zamandır giremedim bunun için göller bölgesine gidiş yolu ile ilgili cevabı biraz geçikmeli veriyorum
*Bursadan çıkıp ankara istikametini takiben kestelden çimanto fabrikasına dönüp eski inegöl yolunda tabelaları takip edip alaçam sapağından asfalt bir yol ile alaçama çıkıyorsun ormana girilmez tabelasından sonra toprak ve taşlı bir yola girip tırmanışa başlıyorsun yol seni doğruca önce karagöl devamındada kilimli göle çıkarıyor kilimli gölün hemen arkasındada 12 ay boyunca erimeyen buzlu göl bulunmakta.Yollara gelince bu yıl oldukça güzel bırakın4*4 leri cliolar bile çıkıyor.dönüşte orhaniye üzerinden inmenizi tavsiye ederim
iyi eylenceler

Arkadaşlar Alaçam yolu Orhaneli ye göre çok daha iyil.Birkaç alt vurmayla yüksek normal bir araba Alaçamdan çıkar ama Orhaneliden inemez :smiley:.Haftasonu oradaydık bir gece çadırda bir gece oradaki bir barınakta konakladık ,orası da 2200 metreydi ve sis ve yağmur göz açtırmadı.Zaman bulunca 5 yıldızlı kamp yerini(su,odun,manzara,sakinlik) ve 3 yıldızlı barınağı koordinatlarıyla yazacağım...

Uludağ göllerine bende gitmek istiyorum istanbuldan gitmek istiyen varsa beraber proğram yapabiliriz daha önce gitmedim ilkdeneyimimiz olacak ama hep aklımda olan bir yer istanbuldan gelenler için tavsiye edeceğiniz en uygun rota nasıl cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler

simurg2' Alıntı:
Uludağ göllerine bende gitmek istiyorum istanbuldan gitmek istiyen varsa beraber proğram yapabiliriz daha önce gitmedim ilkdeneyimimiz olacak ama hep aklımda olan bir yer istanbuldan gelenler için tavsiye edeceğiniz en uygun rota nasıl cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler
En iyi rota,Bursa girişinden şehir içine girmeden Kestel ilçesi,oradan Bursa Çimento fabrikasını sorup (estel tabelasından içeri girince bir sağ bir sol ve ileride buçim.) onun önünden geçerek ileri, alaçam köyü tabelasına kadar,sonra köy içini çıkınca karşınıza çıkan piknik alanlarını geçip yolun bittiği son piknik alanı ve odun deposunun girişinde (Burada otomobil 5 minibüs 10 vs gibi tarife yazıyor) sola doğru çıkan çakıllı yoldan direk bu yolu takiple 10 15 km sonra göller,bu yolla zirveye ulaşınca sola göllere bir yol ayrılacak,aşağı devam eden ise Orhanelinden tekrar kestele çıkacak ama bu yol daha önce dediğim gibi bozuk.Eğer daha sarsıntılı çıkayım derseniz Orhaneli yi tercih edin,bu durumda alaçam sapağına gitmeyin,orhaneli köyünü sorup oraya dalın,zaten fabrikanın oradan gidiliyor yine..Orman-ağaç sınırı bitip çayır başlayınca 2- 3 km sonra bir çoban barınağı var,süper peynirleri var haberiniz olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR