modelci61' Alıntı:linonehart rumuzlu arkadaş
siteye uzunca bir zamandır giremedim bunun için göller bölgesine gidiş yolu ile ilgili cevabı biraz geçikmeli veriyorum
*Bursadan çıkıp ankara istikametini takiben kestelden çimanto fabrikasına dönüp eski inegöl yolunda tabelaları takip edip alaçam sapağından asfalt bir yol ile alaçama çıkıyorsun ormana girilmez tabelasından sonra toprak ve taşlı bir yola girip tırmanışa başlıyorsun yol seni doğruca önce karagöl devamındada kilimli göle çıkarıyor kilimli gölün hemen arkasındada 12 ay boyunca erimeyen buzlu göl bulunmakta.Yollara gelince bu yıl oldukça güzel bırakın4*4 leri cliolar bile çıkıyor.dönüşte orhaniye üzerinden inmenizi tavsiye ederim
iyi eylenceler
En iyi rota,Bursa girişinden şehir içine girmeden Kestel ilçesi,oradan Bursa Çimento fabrikasını sorup (estel tabelasından içeri girince bir sağ bir sol ve ileride buçim.) onun önünden geçerek ileri, alaçam köyü tabelasına kadar,sonra köy içini çıkınca karşınıza çıkan piknik alanlarını geçip yolun bittiği son piknik alanı ve odun deposunun girişinde (Burada otomobil 5 minibüs 10 vs gibi tarife yazıyor) sola doğru çıkan çakıllı yoldan direk bu yolu takiple 10 15 km sonra göller,bu yolla zirveye ulaşınca sola göllere bir yol ayrılacak,aşağı devam eden ise Orhanelinden tekrar kestele çıkacak ama bu yol daha önce dediğim gibi bozuk.Eğer daha sarsıntılı çıkayım derseniz Orhaneli yi tercih edin,bu durumda alaçam sapağına gitmeyin,orhaneli köyünü sorup oraya dalın,zaten fabrikanın oradan gidiliyor yine..Orman-ağaç sınırı bitip çayır başlayınca 2- 3 km sonra bir çoban barınağı var,süper peynirleri var haberiniz olsunsimurg2' Alıntı:Uludağ göllerine bende gitmek istiyorum istanbuldan gitmek istiyen varsa beraber proğram yapabiliriz daha önce gitmedim ilkdeneyimimiz olacak ama hep aklımda olan bir yer istanbuldan gelenler için tavsiye edeceğiniz en uygun rota nasıl cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler