Ynt: UKKF-K........... - Gezenbilir Tek Forum Olarak Burada Birleşiyoruz
Herkesin gönderdiği mesajlar güzel bir bahar gününü müjdeleyen tan vakti sanki. Herkes memnun, herkes umutlu ve herkes sanki bir hasretin kucaklaşmasını yaşıyor gibi.
Özellikle UKKF yeni yönetiminin almış olduğu olumlu karardan ötürü kendilerini bir kez daha kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Ayrıca bireysel olarak en azından denemek cesaretini göstermiş olan " teos " un, onca emek ve çabadan sonra her iki yönlü olarak bulunduğu özveri takdire şayandır.
Artık geçmişin olumsuzluklarını gündeme getirmenin bu yeni ivmeye bir yarar sağlamayacağı herkes için idrak edilebilecek bir gerçektir diye düşünüyorum.
Şimdi sadece ve sadece olumlu duygularla, olumlu düşünceler üretmek zamanıdır.
Böyle olmalı. En azından başlangıç sürecini böyle yaşamalıyız.
Yaşamda biz insanlar için kusursuzluk ve mükemmellik diye bir gerçek yok ki. Bu bir dilek olabilir. O kadar.
Bunu aramaya çalışmayalım. Hepimiz bu ülkenin farklı köşelerinde, farklı kültür yapılarının etkileriyle yoğrulmuş ailelerin yetiştirmiş olduğu kişiler olarak, bir nedenle, bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Kimsenin, bir diğerinin, kendisinin bir benzeri olmasını beklemeye hakkı yok. Bu gerçekle bağdaşamaz.
Fakat insanız, zayıfız ve böyle isteriz. Biz haklıyızdır, biz doğruyuzdur, biz iyiyizdir. Bize göre.
Ancak farklıyız.
“ … koyun kurt ile gezerdi
fikir başka başka olmasa. “
Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Birbirimizden hoşlanmayabiliriz. Siyasi görüşümüzden inanç anlayışımıza, kullandığımız Türkçe’ den şaka kabulümüze kadar, bu ortamda ortaya çıkabilecek insani olarak bünyemizde ne barındırıyorsak, bir diğerimizin sevemeyeceği, hoşlanamayacağı, kabullenemeyeceği, hatta tiksinebileceği özellikler taşıyabiliriz.
Tercih kişinindir. Ya kampinge gidersiniz, ya ıssızlığa.
Her iki halde de şikayet etme hakkınız yoktur.
“ Karavan “ a siz başka bakarsınız, ben başka. Benim için yaşam yolculuğumun araçlarından biri, sizin için belki, ucuz tatil aracı, belki bir barınak, belki geçim kaynağıdır.
Hangisi eleştirilebilir ki ?
Burada hepimiz bunu anlatacağız işte. Hangimiz nasıl bakıyor, nasıl yaşıyoruz.
Direksiyonun simidi, vitesin topuzu, pistonun kolu, marş dinamosunun .aşağı… Bunlar olacak tabii.
Bir de bu araç sayesinde yaşamda yaptığımız yolculuğun yönü neresi, tünelde ışık göründü mü, râkım kaç, zirveye çıkan var mı gibi meseleler var.
Saygıda kusur etmeden karşılıklı ve gönüllü olarak paylaşacağız. Hepsi bu.
İyi keyifler.