Tuzla Jeep İle Orjinal Amerikadan İthal Jeepi Nasıl Anlarız ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dirtyoffroad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,237

Dirtyoffroad

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Bir arkadaşım benim arabamdan heveslenerek jeep almak istedi fakat willys de alabilirim dedi,ben arabamı hurda şekilde vergi borcuna karşılık emekli albaydan alıp topladım ve oda aynı şekilde hurdadan alıp kendi toplamak istedi ve gittik bir kaç tane baktık ama çoğu araç bana farklı geldi dedim bunlar tuzla modeli olanlar mı diye düşündüm,60 lı yıllarda amerika askeriyeden çıkma orjinal willys araçlar geldi tuzlada revizyon görüp türk askeriyesinde kullanıldı ve ihaleyle satıldı benim aracımda bunlardan biri,bunun haricinde birde tuzlada imal edilmiş olan jeepler var ve bunu nasıl anlayabiliriz en belirgin özellikler nelerdir ?

Etiketler
Ynt: Tuzla Jeep İle Orjinal Amerikadan İthal Jeepi Nasıl Anlarız ?

Çok bilgili değilim ama motoru 4 silindir, frenleri kampana, direksiyonu da hidrolik değilse tuzla sanırım...

Merhaba 1955 e kadar willys 1969e kadar tuzla diye dedigimiz arac 1973ten sinra cj serisi uretilmistir. Simdi bu 1955 ile 1969 arasi olan araclarin bir kismi tuzlada uretilmistir. Ama orjinal ithal olanlarda vardir. Sag in camurlugun arkasind yuvarlak bir delik vardir. Ve on gogus uzerinde kapakli dolabi vardir. Bunlar yabanci menseli. İsrail diye biliyorum. Resimdrki arac benum 63 model uzun sase tuzlam. Su an rrvizyonda jendim topluyorum.1955 lerden beri jeep gerzaman hayatimizda olmustur bizim. Babamda 52 model var bende tuzla var tuzla uzerinde.biraz oynadim frenler westenhause dingiller orjinalden 19 cm genuislettim falan. 43-8 difrensiyel koydum. 31.15 mt lasrik takcam guzel bi calisma olcak isallah.

İnşallah olur,Allah güle güle kullanmayı nasip etsin,bende çok uğraştım uğraşınca değiyo uğraştığına, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur boşuna dememişler :smiley:

İnsanın kendi eliyle yapması bambaşka bir duygu. Kendinizi evlat gibi ona bağlıyorsunuz. Projenizin resimlerini paylaşırmısınız Caner Bey?

Ben de toplamak istiyorum kendime has bir cj , güzel bir başlık olmuş merak ettiğim siz konuyu açarken '' gittik bir kaç tane baktık'' demiştiniz fiyat olarak ne kadar istediler hurda cj lere ben daha çok 7 8 arıyorum hardtop ve iç hacimden dolayı.

Cj-7 cj-8 lerde pek hurdaya rastlamadım ama diğer cj lerde fiyat 4000-5000 tlden başlıyo şahsen ben kendi aracımı 1.800 tl vergi borcuna karşılık almıştım,yani ararsan bulursun uygun fiyatada ama sağlam bir masraf etmen gerekir

sonuda geldim.. artık buralardayım. size tuzlama yaptıgım bi kaç çalışmamı gösterebilirim.

IMG_20150402_135733.jpg

IMG_20150402_135733.jpg

IMG_20150402_135656.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri