TUVTurk AWD (sürekli 4x4) Araçları Bozuyor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olasiliksiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,682
Ynt: TUVTurk AWD (sürekli 4x4) Araçları Bozuyor mu?

teknik bilgisi olmayan,sanayide iş yapamayıp orda işe başlayan,belli bir eğitimi almamış insanları işe alırsan olacağı budur.binlerce endüstri meslek lisesi mezunu var onları işe alıp adam gibide maaş verseler böyle sorunlar olmaz.

Etiketler

TÜV'ün sayfasını tekrar inceledim bu konu üzerine, ancak hiçbir yerde 4x4 araçların muayenesiyle ilgili birşey yazmıyordu. Çalışanlarına ekstradan iyi bir eğitim verdikleri yazıyor ama.

extradan iyi bir eğitim için en az on yıl gerekir.oraya farklı farklı araçlar geliyor her birinin özelliği farklı şimdi kaç kişi gerçekten bu işin hakkını verebilecek soruyorum size.ancak böyle benim gibi araba manyağı olacakki durmadan dergilere para verecek,gelişmeleri takip edecek,piyasa haberlerini ve araçları bilecek bu bir ömür ister sevgili dostum.onların eğitim dediği sanırım herşeye bir kulp bulmak olsa gerek ;D

Taze bilgi bende,
bugün aracımın muayenesini yaptırdım,
bana aracım 4x4 olduğu için platformda fren testi yapamadıklarını dışarıda denemeleri gerektiğini söylediler,
bildiğim kadarıyla aracın el freni arka şafttan tahrikli,
özellikle uyarmama rağmen Edirne gibi bir yerde de bu tarz araçlar ellerine sıkça düşmediği için sağlam bir kalkış yapıp el frenine asıldılar,
sonuç alttan tak tak tak şeklinde araç durana kadar gelen seri bir ses patlaması,
arkasından şeflerine uyarmama rağmen böyle davrandıklarını söyledim.
şef de aracı kontrol edenlere daha yavaş davranmaları ikazında bulundu, ama tabii iş işten geçtikten sonra
sonuç; araç muayeneyi aldı ama benim kafamda oru işareti dogru sanayinin yolunu tuttum şükür bir sıkıntı yok :(

ama yiğidi öldür hakkını yeme, aracın şase numarası silikti net okunmuyordu, zımparayla okuyana kadar uğraştılar, yarım saat kadar
küçük bir bilgi; araçlarla ilgili her türlü teknik veri ellerinde mevcut, ben bilmiyordum bizim araçların şase nosu sağ arka lastiğin hemen altında şase uzantısının üzerine çakılı, orada oldugunu da öğrenmiş oldum,

Size asagida aracimin muayenesini yaptirirken bu konu ile ilgili yasadigim sorunu anlattigim forumdan bir paragrafi burada tekrar paylasmak istiyorum.. dileyen arkadaslar alinti yaptigim forumda daha detayli bilgi bulabilirler..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24842.msg203068#msg203068
bizimki gibi araclara sahip herkesin sorunu benzer ve TUV dede maalesef hala bir gelisme olmadigi goruluyor..

Off_Road' Alıntı:
1)istasyondaki fren stand'ina girip giremiyecegini kesinlestirmek icin ilgili Teknisyen arkadas ;araciniz 4x4 ama surekli 4x4 den cikarilabiliyormu diye sordu .. haliyle bizim aracin surekli 4x4 oldugunu ve el frenininde diferansiyeli kilitledigini ( hareket halinde iken kullanilmasinin uygun olmadigini ) belirttim ( El freni mekanizmasini anlamadilar ..detayini asagida verecegim ).Teknisyen anlasildi .. Stand disinda Hareket halinde ( yolda ) test icin ekipman hazirliyacagiz dedi. ( prosedurunu asagida yazacagim )
3)Defender'in Fren testleri
Yukarida kismen acikladigim gibi klasik stand'larinda yapamayacaklarindan,gerekli test ekipmanlarini yanlarina alip araci istasyon icindeki uzun duzluge cikardilar.Her defasinda Fren testine baslamadan once (4-5 defa tekrarladilar ) Teknisyenin aracimin icinde neden o kadar uzun sure bekledigini merak etmistim ... ancak muayene sonucu evraklar verilirkenki sohbetimizde ogrenebildim ... yani testi daha once sitede bazi arkadaslarin yazdigi gibi Ustun korumu dersiniz .. Kara Duzen usulumu dersiniz ..Oyle yapmiyorlar ... kullandiklari ekipman VZM 300 ( MAHA marka sanirim ? ) notasyonlu bir cihaz kullaniyorlar .. cihazin tam kullanim prensibi hakkinda Kullanan teknisyeninde bilgisi yeterli degildi ... ilk 3 denemesinde cihaz fren mesafesini yetersiz buldu dolayisiyla gecemedi .. sonra baska bir teknisyen .. ayagina kuvvet 2 defa daha denedi ve sonra ogrendimki gecmis bizim defender Testi ..
Frene basildiginda durma mesafesini,aracin o andaki hizini .. vs cihazin aracin hicbir yerine hicbir baglantisi ( optik yol gozu dahil ) olmadan nasil olcup sonuc verdigi bi hayli ilginc tabii ... Araci test eden teknisyen cihazi yolcu tarafi dosemesine koyup.. zemin egimini resetlemek ve sifirlamak icin bir sure bekliyormus .. sonra olabildigince araci ileriye ivmelendirip hizlandiriyor .. sonra frene olabildigince koklu basiyor ve durdugunda cihazdan sonucu aliyor ...
http://195.135.167.149/cps/rde/xchg/SID-C2777F15-BDBBD1F0/maha_internet_us/hs.xsl/284.htm
cihazin ozellikleri burda var .. henuz tam inceleyemedim ama benim dusuncem kuvvetle muhtemel .. aracin hesapladigi sey .. ileri ve geri ivmelenmenin siddeti ve suresine bakip onceden belirlenmis olan standartlara uygunlugunu veriyor ( kagit cikti olarak )...
El Freni Testi
yukarida acikladigim gibi benim aracimla ilgilenen teknisyen arkadas da istasyonun diger yetkilileride sanirim boyle bir durumu ilk yasadiklarindan ..Defender El freninin diferansiyeli kilitledigini ve araci hareket halindeyken durdurmak icin degil ..durmus araci sabitlemek icin oldugunu soylememe ragmen anliyamadilar .. en azindan .. yine ellerindeki Test cihazina gore cikti almak istediklerinden .. ( aksi durumda aracinizin test onayini verecek cikti olmadigindan sinifta kalacakti dediler ) hareket halinde el frenini cekerek denediler.
Yaptiklari bu is ..aracin mekanik sistemine zarar verdimi .. verdiyse ne kadar verdiyi su an bende bilemiyorum ama .. hareket halinde el frenini cektiklerinde ozellikle arka tekerlekler 5-10 kere cok kisa araliklarla kizaklama-birakma gibi hareketler yaparak araci durdurdu ... ve el frenide bu sekilde Testi gecti ..

kokteknik' Alıntı:
merhaba bu teknik verileri arç sahipleriyl paylaşıyorlarmı ?

o konuda net bir şey söylemem
ama aracın şese numarasını kendi portallarından bulup aradılar
danışmanız gerek :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
o konuda net bir şey söylemem
ama aracın şese numarasını kendi portallarından bulup aradılar
danışmanız gerek :smiley:
teşekürler
araçlarımız biraz büyük ve gösterişli olması tüvtürkte bizi yanlış anlamlarına sebeb oluyor gibi

abi büyük diye illa binip tatmin olana kadar araca zararvermeye ne hakları var....

:mad:

ilkakdeniz' Alıntı:
Taze bilgi bende,
bugün aracımın muayenesini yaptırdım,
bana aracım 4x4 olduğu için platformda fren testi yapamadıklarını dışarıda denemeleri gerektiğini söylediler,
bildiğim kadarıyla aracın el freni arka şafttan tahrikli,
özellikle uyarmama rağmen Edirne gibi bir yerde de bu tarz araçlar ellerine sıkça düşmediği için sağlam bir kalkış yapıp el frenine asıldılar,
sonuç alttan tak tak tak şeklinde araç durana kadar gelen seri bir ses patlaması,
arkasından şeflerine uyarmama rağmen böyle davrandıklarını söyledim.
şef de aracı kontrol edenlere daha yavaş davranmaları ikazında bulundu, ama tabii iş işten geçtikten sonra
sonuç; araç muayeneyi aldı ama benim kafamda oru işareti dogru sanayinin yolunu tuttum şükür bir sıkıntı yok :(

ama yiğidi öldür hakkını yeme, aracın şase numarası silikti net okunmuyordu, zımparayla okuyana kadar uğraştılar, yarım saat kadar
küçük bir bilgi; araçlarla ilgili her türlü teknik veri ellerinde mevcut, ben bilmiyordum bizim araçların şase nosu sağ arka lastiğin hemen altında şase uzantısının üzerine çakılı, orada oldugunu da öğrenmiş oldum,

torpidonun ön kısmında ön camdan bakılınca kabartma olarak gözüküyor. istanbulda TÜV de teknisyen geldi bu araç 4 x4 müdedi evet dedim 2 çekere düşürsene dedi olur araziyi sök düşüreyim dedim şefide bakıyor bunlar şaşırdı kardeşim bu devamlı 4x4 sen nediyorsun hiçmi disco2 kontrol etmdin deyince kemküm edip silndirde fren ölçümü yapıp el freninide durunca çekerek kontrolden geçti ama müdürlerine siz para kazanacaksınız diye bizim araçlarımı bozacaksınız deyince adam kızardı bozardı . :smiley: :smiley: :smiley:

murat067' Alıntı:
abi büyük diye illa binip tatmin olana kadar araca zararvermeye ne hakları var....

:mad:

hiç alttan almayın anlamıyorlar onun için üstlerine kadar çıkın panikliyorlar :smiley: :smiley: :smiley:

kokteknik' Alıntı:
teşekürler
araçlarımız biraz büyük ve gösterişli olması tüvtürkte bizi yanlış anlamlarına sebeb oluyor gibi

doğuşun sattığı araçlarda hiç kusurlu çıkmıyor çünki marmara bölgesi tüv doğuşta :smiley:

ahmet abi 3 yerde var disco 2 lerde Motor kaputunu açtığın zaman iki farın ortasında çakılı plaka, ön camdaki kabartma ve sağ arka lastik kuyruk kısmındaki şase uzantısındaki baskı, hepsinin tutması gerekiyor, özellikle arka lastikğin ordakini çok aradılar.

Bu hareket halinde iken el frenine asılma konusunun neden riskli olduğunu açıklayabilir misiniz? Genelde itrazlar bu noktada toplanıyor. Anladığım kadarı ile sürekli 4x4 aracın silindir üzerinde test edilmemesi gerektiğini artık öğrenmişler ama el freni konusu hala tartışmalı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR