Türkiye'deki Dalış Noktaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,719

Etiketler
Ynt: Türkiye'deki Dalış Noktaları

Ne zaman istersen. Hatta birkaç kişilik bir grup olursa ben de buradan beraber daldığımız arkadaşları alırım. 2-3 gün gruba özel dalarız. Hatta ve hatta araya bir gece dalışı bile sıkıştırabiliriz.
Selamlar
Uğur

Mevsim itibarı ile dalış sezonu bitmiş ise Off_road sezonu başlamıştır...
Valla bayılarak izledin resimleri ve yazılanlar....Birde dalabilsem :smiley:

Uğur Bey
Benim gördüğüm dalmaya başlamanın yaşı yok ve sağlık problemi olmadıkça dalmaya engel de yok. Mert gerçi bunları benden çok daha iyi biliyordur. Oturduğumuz yerden ahkam kesmek gibi olmasın.
Ben yüzmeyi 28 yaşımda öğrendim. Öncesinde pek denizle haşır neşir olamadık. O gazla 30 yaşında da dalmaya başladım. Şimdilerde bir su altında sessiz ve ağırlıksız ortamda bir de doğanın kucağında, yeşilin içerisinde kuş, böcek seslerinde sonsuz huzur buluyorum.
Ramazan Bayramında bir kaç arkadaş Bodrum'a dalmaya gidiyorlar. Ben tercihimi memlekete Anne-Babamı görmeye, ellerini öpmeye gitmekten yana kullandım. Ama çok da canım çekti. Havalar böyle giderse ben de Bayram sonrası hafta sonu giderim.
Selamlar
uğur

Sevgili adaşım yaptığın spor mükemmel bir hobi..Ben ise tam tersi çocukluk ve lise yıllarım Şile'de geçti..İyi yüzmeme rağmen, niye dalış sporunu yapmadım ve denemedim bende şaşırdım..Mert ile bir ara bunu konuşmuştuk...kimbilir ?

Merhaba Arkadaşlar,

İzmir'deki en iyi-en güvenilir dalış okulu hangisidir? Senelerdir içimdedir ama hiç cesaret edemedim. Hatta bir kere kayıt yaptırmak için gittim, "güvenliğinizden biz sorumlu değiliz" gibi bir ifade imzalatmak istediklerinde, kapıdan döndüm. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

Merhaba Bambam;
En iyi en güvenilir dalış okulu kişiye göre değişebilir. Ben izmirde yaşıyorum. Dalış brövemi oradan almamış olmama rağmen çevremdeki arkadaşlara Ege Barakuda veya Dolphinland'ı salık veriyorum. Zamanın olacaksa İlkbaharda veya yaz mevsiminde bir haftalık tatilinle birleştirip Kaş'taki dalış okullarından bröve almanı tavsiye ederim. Oldukça disiplinli ve titiz çalışılıyor Kaş'ta. Fiyatlar İzmir'dekine göre bir miktar daha fazla olabilir. Sağlam, çalışır ekipman temin etmek dalış okulunun sorumluluğunda olsa da su altında kişisel güvenliğini sağlamak dalıcının kendi sorumluluğudur. Dispilinli ve tedbirli yapıldıktan sonra dalış pek çok spordan çok daha güvenli ve keyiflidir.

İyi Akşamlar Uğur Bey,

Tavsiyeleriniz ilginiz için çok teşekkür ederim. Kaş'a gitmek biraz imkan meselesi; ancak, izmir'deki dalış okulları ile ilgili notlarımı aldım, tekrar tşk ederim. CMAS mi PADI mi; hangi sertifikayı önerirsiniz?

Sevgili Bambam,

Eğer size sadece "güvenliğinden sen sorumlusun" yazısı imzalatıldıysa yanlış ancak "dalışın tüm riskleri hakkında dalıcı bilinçlendirilmesine rağmen güvenlik kurallarını ihlal ediyorsa bundan eğitmen sorumlu tutulamaz" ibaresi imzalatılıyorsa doğru :smiley: bunda zaten çekinecek bi şey yok, tabii ki bu spor riskler içeren bir spor, amaç riskler hakkında dalıcıyı bilinçlendirmek, bilinçli bir dalıcı yolda yürüyen adamdan daha az risk altındadır :smiley:
sistem konusu ise şöyle: sistemden çok eğitmen önemlidir, bir arkadaşınızdan referans almanızı tavsiye ederim

güvenli dalışlar

Sevgili Mert,

"Bilinçli bir dalıcı yolda yürüyen adamdan daha az risk altındadır "???? Genelde duyduğunuz şehir efsaneleri; "bariz hatalar"dan mı kaynaklanıyor yoksa "kader, kısmet" meselesi mi? Aslında ne kadarı kontrolümüz altında dersiniz? Mesela "vurgun" nedir?

bu dediğim istatistiklerle de ispatlanabilir aslında, yolda yürürken bi arabanın kaldırıma girme ihtimali vardır değil mi? veya kafanıza inşaattan tuğla düşme ihtimali :smiley: ama sualtı ortamı, bu sporu bilen ve kendini bilen kişi için çok az risk içerir, jaws filmlerini zaten geçelim, vurgun olayına gelirsek; sualtında belli derinlikte belli bir süreyi ihlal edince, yüzeye yakın seviyelerde belli beklemeleri yapmadan yüzeye çıkarsanız ortaya çıkan tehlikeli bir dalış hastalığıdır ancak 10-20 m. gibi derinliklerde meydana gelmesi mümkün değildir, kontrollü ve bilinçli bir dalıcı için zaten tehlike değildir "vurgun" ama malesef dalgıçların her daldığında vurgun yemeden çıkmış olmasının şans olduğu düşünülüyor :smiley: başa dönersek asıl İstanbulda yaşamak şans kimse farkında değil :smiley:

He he fazla üstüne gitmeyin Mert dalış eğitmeni olur.
Kendisini zamanında ikna etmişler işte...

Gerçekten bu işin tehlikeli ve risk alarak yapıldığı ortamlarda var. Kontrollü bilinçli yapıldığı ortamlarda. Eğitimi ben Mert'ten aldım. Eğitim alınacak kişiyi ve dalış yapacağınız ortamı ve grubu iyi tanımak lazım yoksa en derine ben dalıcam, şu hatuna yazıcam teleşı arasında vurgunda yersiniz, kazıkta yersiniz her şey olur.

Dalış ortamına yabancıyım ama biraz insandan anlarım. Denemek görmek lazım. Dalış teknelerinde dalmadan hocayı ortamı tanımak için bile 1-2 dalış kaçırmayı göze alırım. CAn bu neticede...

Mert'in web sitesine baktım; konusunda iyi olduğu çok açık. İstanbul'da olsaydım -o kadar tehlikeli bir şehirde yaşıyor olsaydım :smiley: kaybedecek fazla birşeyim olmasaydı-- şaka tabi; dalış kursu için kesinlikle görüşmek isterdim. Bu arada hiç Sharm el-sheik'de dalan var mı? Nasıldı?

Sharm, tek kelimeyle efsanedir, dünyanın en iyi dalış noktalarından biridir ama bu konuya dünyadan dalış noktaları başlığından devam etsek daha iyi, konular karışmasın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.