Türkiye'deki Dalış Noktaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,721

Etiketler
Ynt: Türkiye'deki Dalış Noktaları

Bahsettiğin yer Alanya'da muhtemelen Anfora'dır.

ANFORA, Limana en yakın ikinci dalış bölgesi olup, mesafesi tekne ile gidildiğinde yaklaşık 5 dakikadır. Adını kırık anfora döküntüsünden almaktadır. Derinliği max. 29 mt.‘dir. Deniz canlıları açısından zengin bir bölgedir. Genellikle Orfoz, Müren, Ahtapot, Vatoz ve Domuz Balığı görülmektedir. Dip yapısı kayalıktır.

Alanya'nın tüm dalış nokataları kale önündeki kayalıklardadır. Deniz tutuyorsa bölgede dalış sizin için eziyet olacaktır. Mutlaka bulantı önleyici hap alın! Bana göre Kaş veya Bodrum kadar zengin bir bölge değil. Suyu yazın oldukça sıcaktır 30 derece civarındadır, kışın 15 dereceye kadar iner.

Fotoğraftaki batık Lundy batığı, Saroz'un en popüler batıklarından biridir. 1. Dünya savaşı batıklarındandır. 28-30 metrelerde yatar. Bu batığa Kabatepe limanından kalkan dalış tekneleri ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca Büyükkemikli burnuna giden yol üzerindeki kumsaldan şişme bot ile de rahatlıkla ulaşılabilir. Tabi koordinatı bilmiyoruz o halde yazın dalış teknelerinin yoğun bir şekilde çalıştığı bir günde çıkartma plajı açıklarında bir tekne görülürse muhtemelen Lundy'e dalıyordur, gidip GPS ile tespit yapılacak ;D
orada daldığım yıllarda keşke GPS'im olsaydı :-\
benden evvel biri gidip koordinatı tespit edip bizimle paylaşırsa seviniriz ;D

Gökçeada'yı da öneririm arkadaşlar
gerçekten çok güzel kaya oluşumları var

Çanakkaleden kalma iki gemi batığı ve anfora vadisi :p eğer sizi oraya götürecek birini bulursanız kaçırmayın derim.

Ve türkiyenin ilk ve hala tek sualtı milli parkı da bu adada bulunmakta . dalış yasak o alanda ama tüdav dan izinle rehber eşilğinde inilebiliyor.

sualtı güzelliklerinin yanında eğer ağustosta giderseniz muhteşem bir festivale katılabilirsiniz ...
Şaraplarını yorgi amcadan istemeyi unutmayın ...;:smiley:

iyi dalışlar

aflatoksin, geçen sene sualtı milli parkına dalış gerçekleştirmiştik. İnanılmaz keyifli ve görsel bir dalış oldu. Harika bir dalışın ardından Barba Yorgi'de taverna müzikleri eşliğinde deniz mahsullerinden oluşan yemeğimizin ardından sahilde kamp atarak geceye Yorgi reçine şarapları ile devam etmiştik. Gökçeada inanılmaz keyifli doğası, denizi ile insana huzur veren, dalış için muazzam bir yer. Mutlaka tavsiye ederim.

hey milli parkta rehberiniz kimdi bakalım :p
bu sene ben yokum ilk defa gökçeada rehber listesinde işim yoğun diye ama çok özledim ... vazgeçilme bir yer
bir daha gitmek isteyeceksin eminim halkı da bir okadar cicidir.

:smiley: keyifli geziler

Kesinlikle vazgeçilmez bir yer. Geçen sene dalışa gittiğimizde kahvaltı edicez. Elimizde domates, ekmek, peynir filan nerde yaparız diye bakınıyoruz. Çarşı içinde çay bahçesinden bir hatun çağırdı. Gelin kahvaltınızı burda yapın diye. Normalde çay bahçesinde kendi ürünleri var. Bizim kafaya "yiyecekle girmek yasak" ibaresi yerleşmiş zannediyoruz her yer öyle :smiley: Kızcağız da zaten hemen anladı bizim çekindiğimizi kafanıza göre takılın dedi :smiley: Milli park dalışında kendimi balık uygarlığında buldum. Her taraf balık ve harika bir sualtı doğası. İnşallah bu sene mert (deep) ve bizim ekip yine gideriz. Geçen sene dibek kahvesi içmeye vakit kalmamıştı. İnşallah bu seneye bakalım.

Biz Yıldız Koyundan daldık, biraz sığdı su genelde 6-7 m. ama balık yoğunluğu olarak gayet iyiydi, demek batıklar da vardı o bölgede

yıldız koydan sonrası süperdir çekirdek zon da kalıyor ama oraya indirmezler sizi :smiley: yani ben rehberken indirmiyordum . sadece bilimsel araştırmalar için kullanıyoruz orayı yapay resfi biyolojik çeşitlilik falan :smiley:
adem babada kalabilirsiniz ya da haber ederseniz yer ayarlayabilirim 5 yazım parttime orada geçti :p

giderseniz festival zamanını batıkları kalede şarap keyfini bedemlide çınara tırmanmanızı öneririm ...
dibek kahvesini de atlamayın bu sefer.

Kömür limanını tavsiye ederim süper bir yer
İlk dalışımı orda yaptım ve bayıldım vallahi
DSCN8878.jpg

DSCN8949.jpg

Su altı kamerası olmadığı için sadece su üstü çekebildim:smiley:

Koordinat tüm engellemelere rağmen tespit edilmiştir :smiley:

40 17.866 K
26 13.004D

çift şamandıra var, kırmızı olan kıça, beyaz olan baş kısmına bağlı

Bizi, yanlış koordinat vererek Küçük kemikli burnu açığına yollayan dalış teknesindeki bencil arkadaş nooldu? başın göğe mi erdi? Bizi yanlış yere yollayarak ne kazandın? 2 dk. evvel dalmak için mi yaptın bunu?
Siz siz olun sakın bir dalış teknesine koordinat sormayın, doğru bilgiyi gezenbilirden alın :smiley: koordinat paylaşım hizmetimiz devam edecek :smiley:

Deep' Alıntı:

Fotoğraftaki batık Lundy batığı, Saroz'un en popüler batıklarından biridir. 1. Dünya savaşı batıklarındandır. 28-30 metrelerde yatar. Bu batığa Kabatepe limanından kalkan dalış tekneleri ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca Büyükkemikli burnuna giden yol üzerindeki kumsaldan şişme bot ile de rahatlıkla ulaşılabilir. Tabi koordinatı bilmiyoruz o halde yazın dalış teknelerinin yoğun bir şekilde çalıştığı bir günde çıkartma plajı açıklarında bir tekne görülürse muhtemelen Lundy'e dalıyordur, gidip GPS ile tespit yapılacak ;D
orada daldığım yıllarda keşke GPS'im olsaydı :-\
benden evvel biri gidip koordinatı tespit edip bizimle paylaşırsa seviniriz ;D

Merhaba;
Kuzeyden Güneye: Ayvalık, Çandarlı, Karaburun, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Datça ve Kaş'ta daldım. Dalış bölgeleri içerisinde favorim hala Kaş. Çandarlı ve Karaburun çok bilinmese de güzel dalış bölgeleri. Her ikisinde de bol bol müren görebilirsiniz. Ayvalık'ta su altı çok güzeldir lakin bir türlü hafta içi gidip dalamadım. Hafta sonu dalışlarında da aşağıda balıktan böcekten daha çok dalgıç oluyor.
Selamlar
Uğur

IMG_1538.jpg

Çandarlıdan bir manzara. Su çok temiz görüş 30-40 metre. Yalnız soğuk. Temmuz sonu daldık. 35 metreden sonra su sıcaklığı 20 derece.

IMG_1485.jpg

Gördüğümüz pek çok mürenden biri. Yine Çandarlıda.

IMG_1357.jpg

Bu Canavarın adını bilen var mı?

IMG_1319.jpg

Akdeniz Foku ile birlikte daldık Kaş'ta Kanyon'a. En güzel dalışlarımdan biriydi.

Deep' Alıntı:
Çandarlı'da nerede dalıyorsunuz? Sahilden mi yoksa tekne ile mi?

Merhaba Mert;
Çandarlı'da da Karaburun'da da tekne ile daldık. Ayvalık'ta iki dalış teknesinde de -İstanbuldan gelen grupların kalabalıklığı nedeni ile- yer bulamayınca yakında neresi var diye ararken bulduk Çandarlı'yı. Bir tek dalış teknesi var. Tekne biraz küçük ekipmanları giyip çıkarmak biraz sıkıntılı fakat ortam samimi, eğlenceli.
Dalış okulunun ismini hatırlamıyorum. Sırrı Hoca ile daldık. İlgini çekerse telefonunu vereyim. Ya da istersen gel İzmir'e beraber dalarız.
Selamlar
Uğur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR